1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI’DAN KISA- KISA

POZANTI’DAN KISA- KISA
Bu haber 08 Kasım 2021 - 10:55 'de eklendi ve 454 views kez görüntülendi.

POZANTI’DAN KISA- KISA

YAKIŞMADI SONER BAŞKAN

CHP’li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, katıldığı bir radyo programında, Kod-29’dan işten çıkarılan bir kadına yönelik olarak sarf ettiği sözler toplumda tepki ile karşılandı.

 Başkan Çetin, isim vermeden bir meslektaşımız ve kız kardeşini hedef alarak sarf ettiği sözlerin yanı sıra, bir Belediye Başkanına yakışmayan, kullandığı argo ve sokak ağzına yakışır ifadelerle, gündem oldu.  

Böylece, Başkan sadece kendisini değil, mensubu bulunduğu Cumhuriyet Halk Partisini de, kamuoyu nezdinde zedelediği bir gerçektir.

Başkan Çetin’nin, sadece kendisini bağlayan, bu çirkin konuşma ve ifadesinden dolayı, bir basın mensubu ve gazete olarak, bu etik dışı söylemi ile ilgili tavrımızı kamuoyuyla paylaşıyor, CHP Genel Merkezinin de bu konuyla ilgili olarak, nasıl bir tutum içerisine girip girmeyeceğini de,  merakla bekliyoruz.  

İMAM HATİP’LİLERİN SERVİS ÇİLESİ

Pozantı’nın oldukça dışında bulunan,  Borsa İstanbul Şehit Erhan Konuk Anadolu İmam Hatip  Lisesi Öğrencilerinin, servis çilesi bitmiyor.

Pozantı Belediyesinin asli görevi olmasına rağmen, yerine getirmediği toplu taşım hizmet eksiliği, İmam Hatip Lisesinin öğrencilerini de büyük ölçüde etkiliyor. Belediyenin, toplu taşıma eksikliğinden kaynaklanan, öğrenci  ve velilerini çocuklarını okullarına göndermek için, özel servis tutmalarının yarattığı sıkıntıyı, gazetemiz önceki haberlerinden, Gökbez İlkokulu öğrenci ve velilerini de kapsayan yayınla, kamuoyuyla paylaşmıştı.

Bu  yayınlarımız sonrası, Belediye Başkanı Mustafa Çay, Mecliste yaptığı açıklamada, Akçatekir öğrenci servisine 3 BİN TL yakıt, Gökbez ve İmam Hatip Okulu Öğrencileri içinde, Beşer Yüz Lira  servis ücreti katkısı vermeye başlamıştı.

KONUŞTUK

Okulların açık olduğu her gün, Merkez Camii önünde toplanarak özel servis bekleyen, Borsa İstanbul  Şehit Erhan Konuk Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile konuştuk. Ve şunları söylediler:

“Belediyenin, toplu taşım hizmeti Var mı? Yok mu? onu bilemiyor. Yaklaşık, 18 öğrenci her gün burada kışın soğuğunda, yazın sıcağında, bizi okulumuza götürecek olan, özel servis aracını bekliyoruz.  Okula gidiş -geliş için de, günde dört lira servis ücreti veriyoruz.  Okulumuz çok uzak olduğu için de, yürüme imkanımız olmuyor.”  Dediler.

Özel servis minibüsü sürücüsü ile konuştuğumuzda da, öğrencilerin söylemlerini aynen doğruladı. “Pozantı Belediyesi, bana her ay 500 TL servis katkısı koyuyor. Onun dışında da, bir başka gelirim yok. Havaların güzel olduğu günlerde de,  öğrenciler dönüşlerini yürüyerek yaptığı için, zaman- zamanda okul dönüşünde boşa düşüyorum” dedi.

ARAŞTIRDIK

Gökbez İlkokulu ile ilgili olarak, servis olmayışı konusunu da kapsayan gelişmeleri, daha önce  İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız ile konuşmuştuk. Yıldız, bize yaptığı açıklamada İlçe Merkezlerinde öğrenci servisi koymaya, bakanlığın izni olmadığını, 20 Kilometreyi aşan mesafeler için öğrenci servisi tahsisi yaptıklarını belirtmiş idi.

 İYİ GAZETECİLER GELİYORMUŞ.   

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, geçen hafta yapılan olağan meclis toplantısında, her zaman olduğu gibi yine Belemedik, Butik Otel ve Bungalov Evlerle ilgili olarak uzun süren, açıklamalarda bulundu. Aralarında en dikkat çekeni ise, Ak Parti Genel Başkan Yardımcılarından Numan Kurtulmuş’un önemli bir bürokratının, Ankara’dan “15 İYİ GAZETECİNİN” Belemedik’e konuk olacaklarını belirtti.

Çay’ın, basın mesleğimizle ilgili olarak hangi  bilgi, görgü ve tecrübesine dayanarak, Ankara’dan gelecek olan gazetecileri, iyi şeklinde  değerlendirmesi de dikkat çekici oldu.

TAŞPINAR İSTİFA ETTİ

Pozantı Belediye Meclisinin, Kasım Ayı olağan oturumunda, bir istifa yaşandı.

MHP’li Belediye Meclis Üyesi Durmuş Taşpınar, seçilmiş olduğu Pozantı Belediye Meclis Üyeliği Katipliğinden istifa etti. Yerine, Çetin Boz seçildi. Taşpınar’ın istifasına neden ise, Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Üyesi olarak seçilmesi nedeni ile, olduğunu Başkan Çay  tarafından açıkladı.

KIBRIS GEZİSİ

Pozantı Belediye Meclisi toplantısında, alınan bir başka karar ise, Kıbrıs Gezisi ile ilgili oldu.

 Çukurova Belediyeler Birliği ve Türkiye Belediyeler Birliğinin, ortaklaşa düzenlediği 20- 25 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan, “Teknik Araştırma ve İnceleme” başlığı altında düzenlenen bu geziye, Başkan Çay’la birlikte, bu kurullara daha önceden seçilmiş bulunan, Ebru Doğucu, M. Nuri Akkaya katılarak, teknik incelemelerde bulunacaklar.

ÜYE OLUNDU

Meclis toplantısında alınan bir karar ise, belediyenin yeni bir üyeliği ile ilgili oldu.

Karataş- Yumurtalık Turizm Tanıtma Birliğine, yeni üye olan Pozantı Belediyesini Başkan Çay temsil ederken, Meclis Üyelerinden Fatih Yenel ve Aziz Şen Asil, Ahmet Sarısalan ise yedek üye olarak, bu yeni oluşumda yer alacaklar.

Meclis toplantısının gündemin de, yine İmar tadilatları ve Başkana verilen gayri menkul satış yetkileri yer aldı. Bir kısmı, tekrar müdürlüklerine iade edilirken, bazılarına da  oy birliği ile başkana yetki verildi.

DOĞUM GÜNÜ KUTLANDI

Meclis toplantısının sürprizi ise, üyelerden CHP’li Seyhan İnce’ye yapıldı. İnce’nin Doğum Günü nedeni ile, Üyelerden Ebru Doğucu’nun toplantı salonuna getirdiği pastayı, Başkan Çay, Seyhan İnce ve Ebru Doğucu birlikte keserek dağıtımı yapıldı.  Meclis Üyeleri de hep birlikte, Seyhan İnce’nin Doğum Gününü kutladılar.

FOTOĞRAFÇILAR POZANTI’YA GELİYOR

Doğa Fotoğrafı meraklıları geleneksel olduğu üzere yine özel bir trenle Belemedik’e gelecekler Başkan Çay yaptığı açıklamada, artık Belemedik’in tanıtımının yurt dışına taştığını pek çok konuda doğal görüntüleri ile vatandaşların ve fotoğrafçıların, en çok tercih ettiği yerlerin başında geldiğini belirtti.

KİRALAYAN ÇIKMADI

Belediye Meclisinin, Kasım Ayı olağan toplantısında, Başkan Çay’ın açıklamaları arasında,  Akçatekir Yaşam Parkındaki, Belediye ait kiralık işyerleri oldu. Çay,  kiralama ihale ilanı verilmesine rağmen, buradaki dükkanlara kimsenin talip olmadığın belirtti. Burası ile  ilgili olarak da, kiralama düşüncesi olanlarla, görüşeme yapabileceklerine açıklamasında yer verdi.( Haber: TAMER ÜNAL )

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER