1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI’DAN KISA- KISA

POZANTI’DAN KISA- KISA
Bu haber 31 Ocak 2022 - 12:27 'de eklendi ve 444 views kez görüntülendi.

 POZANTI’DAN KISA- KISA

Bu haftaki, Pozantı’dan kısa- kısa sütunumuzda yer alan, haber sıralamamız aşağıdadır.

YUNUS AYTEKİN

Pozantı’nın da, en önemli sivil toplum örgütü olan Esnaf ve Sanatkarlar Odasının, dört yılda bir yapılan Olağan Genel Kurulu büyük bir olasılıkla, 06 Mart 2022 Pazar gün çoğunluk aranmaksızın, Atatürk Kültür Merkezinde yapılacak.

Odanın, 8 yıldan beri başkanlığını yürütmekte olan Yunusun Aytekin’inin, bu seçimi de farklı kazanacağı, kulislerde konuşulmaya devam ediliyor. Nedeni ise Aytekin’nin karşısına, aday olabilecek bir ikinci isim geçmiyor. Aytekin’nin bu Genel Kurulda, Yönetim Kurulundan bazı Üyeleri değiştirebileceği, yeni isimlerle üçüncü dönemine başlayacağı da, kulis bilgileri arasında yer alıyor.

ÖNEMLİ

Kovid salgını nedeni ile, 2 yıla aşkın bir süreden beri, seferden kaldırılan yolcu trenleri, yavaş- yavaş tekrar eski güzergahları arasında, sefer yapmaya başladı. Adana’dan karşılıklı olarak sefer yapan, Ankara Çukurova Mavisi, Kayseri Erciyes Ekspresi, Konya Toros Ekspresi, Adana’nın, bu iller arasında vatandaşların ulaşımını sağlayan, en önemli toplu taşım araçlarıdır.  

ZORLANDILAR

İller arasındaki tren seferlerinin, virüs nedeni ile 2 yıldan beri yapılamıyor olması, vatandaşları da, büyük sıkıntı ile karşı- karşıya bıraktı. Nerede ise, her gün zamlanan akaryakıtın yanı sıra, diğer girdilerdeki büyük artışlar da, otobüs firmalarını mecburen zam yapma zorunluluğu ile karşı -karşıya bıraktı, Sonuçta da, vatandaşlar da artan bu taşıma ücretleri karşısında, adeta seyahat edemeyecek hale geldiler.

BAŞLADI

 Adana’dan, Ankara- Kayseri ve Konya arasında karşılıklı sefer yapan trenlerden Toros Ekspresi, geçtiğimiz aydan itibaren karşılıklı olarak, Konya seferine başladı. Kısa sürede de, vatandaşların en büyük tercihi oldu. Adana’dan her sabah 07.45’de hareket eden  ve Pozantı’dan da saat  09.45  sularında geçen bu trende,  yer bulmak artık büyük sorun olmaya başladı.  

DEĞİŞTİRİLMELİ

Toros Ekspresindeki tek sıkıntı ise, Konya’dan -Adana’ya dönüşte yaşanıyor. Her gün saat 15,00 sularında, Konya’dan hareket eden Toros Ekspresinin, Adana’ya varış saati ise, 22.00 gibi geç bir zamana rastlıyor olması, bu saatte de minibüs ve midibüs bulunamaması yolcuları   taksi tercihine zorlamakta, bu da önemli bir ekonomik yük olarak, vatandaşlara yansımaktadır.

ÇÖZÜM

Bu trenin, Adana’ya olan varış saatinin değiştirilerek, daha erkene alınması yolcular açısından, son derece olumlu bir karar olacaktır. Devlet Demir Yolları 6. İşletme Bölge Müdürlüğünün, bu konuyu Ankara’da Genel Müdürlükçe, yılda bir defa yapılan livre toplantısına taşıyarak, soruna çözüm getirmesi yolcular  için de, önemli bir ekonomik çözüm olacaktır.  

İKİ İLAN İKİ HABER

Gazetecilik mesleğinde, en önemli haber kaynaklarından birisi  ilanlardır. Okurlar ve  gazete yöneticilerinden bazıları, bu ilanları çok sıkı takip ederler.  Zaman- zaman da, bundan çok önemli haberler çıkarırlar.

Bende meslek yaşamımda, bunu uygularım. Geçtiğimiz hafta içerisinde, devamlı okuduğum yaygın gazetelerden birindeki iki ilan dikkatimi çekti. Okuyunca da, toplumsal açıdan ne kadar önemli olduklarını gördüm.  Bu  vefat ilanlarını haberleştirirken de,  yaşanmış duyarsızlık karşısında üzüldüm. Bir diğer vefat ilanında da ise, bir sanatçının vefatı sonrası,   toplumun geleceği açısından, yaptığı maddi katkı ile, buruk bir mutluluk yaşadım.

 ORGAN BAĞIŞI

Dikkatimi çeken ilk ilan, 2011’de aramızdan ayrılan ve ülkemizin tanınmış işadamlarından biri ile ilgili idi. Vefat ilanında, yer alan aşağıdaki açıklama,  sizi de benim gibi, hem üzüntüye hem de derin düşünceye sevk edeceğine inanıyor, organ bağışının ne kadar önemli olduğunu da, bir kere hatırlatacaktır.   İsmini vermek istemediğimiz bu iş insanının, ölümünün 11. Yılında yayınlanan anma ilanında, ailesinin organ bağışı konusun da, üzüntülerini belirten metin, aynen aşağıdaki gibidir:

“Sevgili büyüğümüze en yakının, kök hücresinin mükemmel uyumuna rağmen, bağışlamaması nedeni ile, kendisini çok erken yaşta, hakka uğurladık.  Bu hicran, sanırım hiçbirimizde son bulamayacak. Büyük acılar içerisinde, altı ay boyunca kulağımız telefonda,  güzümüz yollarda beklerken, hüsrana uğradığımız için, imkanı olan her vatandaşımıza naçizane tavsiyemiz, “ KÖK HÜCRE BANKASINA BAĞIŞ YAPMASIDIR” şeklinde olup, bunun üzerine bir başka yorum eklenmesine de gerek yoktur.

ÖNERİMİZ

Organ nakli, günümüzün en önemli yaşam sorunlarından biridir. Zaman- zaman, gazetelerde haber olarak da okuduğumuz, çeşitli organ nakillerinin, insanlara nasıl yaşam umudu olduğunu da, tekrarlamaya gerek duymuyoruz. Bir insanın yaşamına, organ nakli ile dokunmak ise, en büyük sevaplarında başında gelmektedir. Bu konuda, duyarlı davranmakta her vatandaşımız için, insani görev olup, toplumu duyarlı olmaya davet ediyoruz.  

FERDİ ÖZBEĞEN

Bir diğer vefat ve anma ilanı ise,  Büyük sanatçı Merhum Ferdi Özbeğen  ile ilgili. Sanırım, kendisini tanımayan ve de hatırlamayan yoktur.  Profesyonel müzik hayatına, 1963 yılında başlayan ve bir ömür boyu süren müzik yolculuğunda, Türk Halkının beğenisine mazhar olarak, sanat dünyasındaki saygın kişiliği ile, geniş hayran kitlesine ulaşan, Türk müziğinin duayen ismi, beğenilen şarkıların güçlü yorumcusu, piyanist ve ses sanatçısı Ferdi Özbeğen, gençlere de çok önem verirdi.

Onların eğitim ve sanatla, yaşamlarını zenginleştireceklerine inanarak, başarılı ve maddi desteği ihtiyacı olan öğrencilerin, eğitim hayatlarına umut olma amacıyla, tüm mal varlığını “ TÜRK EĞİTİM VAKFINA BAĞIYLAMASI” FERDİ ÖZBEĞEN’i, ölümünden sonra unutulmazlar listesine yazdırdı. Böylesi duyarlı bir sanatçı, ölümünün 9. Yılında İstanbul Ulus Mezarlığında, kabri başında Türk Eğitim Vakfı tarafından, 28 Ocak 2022 Cuma gün Saat 14. 30’da anıldı.  Biz de Merhum Ferdi Özbeğen’e, Allah’tan Rahmet diliyoruz. Geleceğe ve gençliğe önem veren duyarlı vatandaşlarımızın da, Türk Eğitim Vakfı, Çağdaş Yaşam Derneği, LÖSEV gibi, insan ve yaşam destekli kuruluşlara, yapacakları maddi katkılar, umut kesilen pek çok hayata, yeniden can verecektir.

AKPINAR’DAN GÖNDERME

Kürşat Akpınar, Pozantı ve Adana iş aleminin yanı sıra, siyasette de önemli isimlerinden birisi olup, son 20 yılda hep aktif politikanın, içinde olmuştur.

Ak Parti Adana İl Başkanı Mehmet Ay’ın, bu göreve atanması ile birlikte, Adana siyasetinde de adını duyuran, İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlardan Sorumlu Başkanlık gibi, çok önemli görevleri üstlenen Kürşat Akpınar, geçtiğimiz aylar içerisinde, yaptığı sürpriz bir açıklama ile,   Ak Parti’deki görevlerinden ve Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa etti. Sade bir partili olarak, Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın emrinde, yoluna devam edeceğini açıkladı.

Siyasi açından büyük önem taşıyan, Ak Parti Adana İl Başkan Yardımcılığı ve Teşkilatlardan Sorumlu Başkanlıktan istifa etmek, öyle kolay -kolay verilecek bir karar değildir. Çünkü, bu makamlar gelecekte, sahiplerini çok üst kademelere taşıyabilecek niteliktedir. Akpınar’ın, her ne kadar işlerinin yoğunluğunu sebep göstererek istifa etmiş olsa da,  gazetemizde de yayınlanan bu açıklaması, kamuoyun da kabul görmedi. Akpınar, gazetemizdeki açıklamasında istifa kararıyla ilgili olarak, sonraki süreçte bazı açıklamalarda bulanacağını belirtmesine rağmen, henüz kendisinden, bize böyle bir açıklama talebi gelmedi.

DİKKAT ÇEKTİ

Kürşat Akpınar’ın  Ak Parti den istifası sonrası, kendi sanal ortamından yaptığı paylaşımlardan ikisi, bizim de dikkatimizi çekti. Akpınar, Cuma mesajı paylaşımında, sürdürmekte olduğu Serbeste Muhasebeci ve Mali Müşavir ünvanını kullandı. Asıl  dikkat çekici olanı ise, ikinci paylaşımı oldu. watsaap durum güncellemesinde, görüşünü  aşağıdaki şekilde paylaştı:

“İnsanlar ne yazık ki, sahip oldukları makamın yüceliğini, kendi yücelikleri sanırlar.  Mahkemenin, kadıya mülk olmadığını bilmezler. İkbal döneminde, etrafı saran dalkavukların alkış ve tezahüratı ile sarhoş olanlar, düşün döneminde aynı dalkavukların ihaneti ile, zelil olurlar. Zamanları az kalanlar.  Siz kendisini biliyorsunuz. Dağılmanıza  az kaldı.

BEKLİYORUZ

Yukarıdaki paylaşımların yorumunu, kamuoyuna bırakıyoruz. Biz ise, kamuoyunun da merakla beklediği  Kürşat Akpınar’ın istifası ile ilgili, söz verdiği açıklamasını bekliyoruz.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER