1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI’DAN KISA- KISA

POZANTI’DAN KISA- KISA
Bu haber 14 Şubat 2022 - 11:20 'de eklendi ve 488 views kez görüntülendi.

POZANTI’DAN KISA- KISA

HASTANEYE GENEL CERRAH

Pozantı 80. Yıl Devlet Hastanesinde, zaman- zaman uygulanan uzman hekim takviyesinden, olumlu sonuçlar alındığını ve kamuoyunca da takdirle karşılandığını biliyoruz.   Bu konuyla ilgili yapılan bir duyuru ile, bundan böyle haftanın Pazartesi ve Perşembe günleri olmak üzere, bir Genel Cerrah Uzmanın, Hastane Polikliniğinde hizmet vermeye başlayacağını da öğrendik.

Sağlık hizmetleri ile ilgili olarak, yapılan bir başka uygulamanın ise, vatandaşlar tarafından olumlu karşılanmadığını, hastane bünyesinde bulanan Diş Tedavi Polikliniğinin, Sağlık Ocağına taşınarak, tedaviye burada devam etmeye başlamasının ise, eleştiri ile karşılandığı da bize iletildi.

TOPTAN FİYATLAR

Gıda ile birlikte meyve ve sebze fiyatlarındaki artış ise, vatandaşların alım gücünü adeta sıfırlıyor. Pozantı’da bir lokantanın, Mersin halinden toptan aldığı kilo başına olan, meyve ve sebze fiyatlarını görünce, halkın içinde bulunduğu sıkıntıyı da, çok daha iyi anlamış olduk. Buna göre, meyve ve sebzenin Mersin halinden toptan çıkış fiyatları ise, kilo başına şöyle oluyor:

“Yeşilbiber 15, Kırmızıbiber 9, Limon 10, Patlıcan 20, Yeşilsoğan 15, Kurusoğan 12, Patates 4 Salatalık 14, Maydonoz 14, Marol 4 adeti 28, Süsbiberi 21 , Domates 5, Ispanak 7,  Havucun bir torbası 70 Lira, Dolmabiber ise 16 Lirandan alınıyor.” Bu ürünlerin,  Pazar ve Manavlardaki satış fiyatlarına ise, eklenen kar payları ile sebze ve meyvenin artık kilo ile alınıyor olması da, imkansız hale gelmiş oluyor.

MUHTARLARDAN TEPKİ

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, Şubat Ayı içerisinde çeşitli kesimlerle toplantılarını sürdürüyor. Eroğlu, geçtiğimiz hafta içerisinde, Muhtarlar ve Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ile parti binasında toplanarak, görüş alışverişinde bulundu. Özellikle, Muhtarlarla yapılan toplantı ile ilgili olarak aldığımız duyumlar, olası bir seçimde   yerel siyasetin yönünü, büyük ölçüde değiştirecek gibi görülüyor.

Muhtaralar tarafından, yüksek sesle dile getirilen şikayetler arasında, kendilerinin Büyükşehir ve Pozantı Belediye Başkanlarının makamlarının kapısında, uzun süre bekletiliyor olmalarının, büyük üzüntü yarattığını ve kendilerinin sanki köle gibi görüldüğünü, hissettiklerini dile getirdiler.

Muhtarların, Belediye Başkanlarını ziyaret amaçlarının, kendi şahsi işleri ile ilgili olmadığını, mahallerinin ve vatandaşların sorunlarının çözümü için, bu makamlara geldiklerini belirttiler.   Makaman kapılarında bekletilme uygulamalarının ise, kendileri açısından hoş karşılanmadığını ifade ettiler. Hizmet eksikliği açısından ise, Pozantı Belediyesi eleştirilerin odağında yer aldı. Bazı Muhtarlar yaptıkları yüksek sesli konuşmalarda, “Mahalle halkımız, bu hizmet eksikliklerinin cevabını, sandıkta verecektir” şeklindeki konuşmaları ile, yerel siyasetinde rotasını, belirleme hazırlığı içerisinde oldukları izlenimini de verdiler.  

ADANA’YI SAVUNUYORUM

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, önceki hafta içerisinde, bir gurup Gazeteci ile, Belediyenin sıkıntıları ve Adana’nın sorunları ile ilgili bir toplantı yaptı.

Metro ağırlıklı olan bu toplantı da Başkan Karalar, İller Bankası aracılığı ile Adana Büyükşehire ayrılan payın, nüfusu Adana’dan daha az olan diğer illere göre, daha az olduğunu belirtti ve şunları söyledi: “Mersin’ in Ocak ayı maliye payı 205.989.588 TL, Hayat’ın 154. 129.872 TL., Antalya’nın 158.863.144 TL, Bursa’nın 211. 548,647 TL, Konya’nın 159.540.400 TL; Adana’nın ise 132.370.605  TL. Adana sanayi kenti; elbette herkese saygımız var. Ben diğer illerin gelirlerini düşürün, demiyorum. Konya ile Adana’nın nüfusu eşit. Adana’dan daha fazla istikak alıyor. İnsaf; nasıl oluyor da Hatay bizden fazla para alıyor? Bunu kabul edecek miyiz? İki yıldır bunu söylüyorum. Ben söyleyince ‘Ya Zeydan yine şikâyet ediyor’ diyorlar. Ben şikayet etmiyorum; Adana’nın hakkını savunuyorum. Herkesi de Adana’nın hakkını savunmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.  ( Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER