1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI’LI BAŞKAN KARALAR’DAN ÜÇÜNCÜ OTOBÜSÜ İSTİYOR.

POZANTI’LI BAŞKAN KARALAR’DAN ÜÇÜNCÜ OTOBÜSÜ İSTİYOR.
Bu haber 27 Haziran 2022 - 10:43 'de eklendi ve 671 views kez görüntülendi.

 Gittik. Gördük. Fotoğrafladık. Ve Yazdık…

POZANTI’LI BAŞKAN KARALAR’DAN ÜÇÜNCÜ OTOBÜSÜ İSTİYOR.

Akaryakıt fiyatlarına yapılmakta olan çok sık zamlar, ekonominin her alanında olduğu gibi, ulaşım sektörünüde büyük ölçüde etkilemeye devam ediyor. Dolayısıyla da,  şehirlerarası ve şehiriçi  toplu taşım ücretleri de devamlı zamlanıyor.

HALK OTOBÜSÜ

Adana Büyükşehir Belediyesinin, bazı ilçelere koyduğu halk otobüslerine de,  bu yüzden yoğun bir ilgi ve talep oluştu. Bundan kaynaklanan izdihamda, vatandaşları çok zor durumda bırakmaya devam ediyor.

SÖZ VERDİ 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, yaklaşık bir ay önce bazı açılışlar ve temel atma törenleri dolayısıyla geldiği Pozantı da,  kendisine iletilen talepler arasında,  Adana -Pozantı arasında günlük,  karşılıklı iki defa sefer yapmakta olan halk otobüsü sayısının, üçe çıkarılması istendi. Başkan Karalar, bu konuya olumlu baktığını ve okulların tatile girmesi ile birlikte de,  otobüs sefer sayısının üçe çıkarılacağı sözünü verdi.

ZİYARET

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Pozantı, ziyaretinde Akçatur Minibüsle Taşıyıcılar Kooperatifini de ziyaret etti. Durak Başkanı Refik Günan’ın, Halk Otobüsü sefer sayısının üçe çıkarılması halinde, zaten çok zor durumda olduklarını, bununda kendilerini çok büyük ölçüde olumsuz etkileyeceğini söyledi. Karalar cevaben, “Ben vatandaşlarımı düşünmek zorundayım. Ancak, sizi de zor durumda bırakmayacağım. Bu konuyu bürokratlarımla görüşerek, sizlere maddi bir destek sağlayacağım” şeklinde konuştu. Bu gelişme de, Gazetemizin önceki sayılarında, haber olarak değerlendirildi.

İSTENDİ

Adana- Pozantı arasında, halen karşılıklı olarak günde iki sefer yapmakta olan, Halk Otobüslerine binebilmenin, artık mucize bir hale geldiği ve bu aşırı yolcu izdihamının da, önlenmesi ve yetkililere duyurulması konusu gazetemize iletildi.  

HABERLEŞTİRDİK

Bu yolcu talebi artışını ve bize yapılan şikayetleri, yerinde görüp haberleştirmek üzere, 21 Haziran 2022 Salı Gün, Belediye Halk Otobüslerinin, İlçelere kalkış yeri olan Çifte Minareli Camii durağında, yaklaşık iki saat süre ile geliş -gidiş yapan, Belediye otobüslerini  gözlemledik.

DİĞER İLÇELER

Bu duraktan kalkan Karaisalı, Çatalan ve Salbaş Belediye Otobüslerinde, öyle aşırı bir izdiham ve vatandaşı sıkıntıya sokacak, bir olumsuzluğa rastlamadık. Özellikle, Karaisalı’ya  yolcu kapasitesi fazla olan büyük otobüsün sefer yapıyor olmasının, yolcular açısından önemli bir rahatlık sağladığını gördük.  

POZANTI

 Çifte Minareli Camii Durağından, Adana’dan Pozantı’ya her gün sabah 06.30’da ve aynı gün 14.30’da iki belediye otobüsü sefer yapmakta.  Pozantı’dan dönüş saatleri ise, sabah 09.00 ve Akşam 17.30’ dur. Gazeteci olarak, bu halk otobüslerine, geliş ve gidiş seferlerine, bizzat yolcu olarak bindik. Vatandaşların çekmekte olduğu ulaşım sıkıntısını, kendileri ile bire-bir yaşadık.

KARMAŞA

Adana’dan saat 14.30’da kalkacak olan, Pozantı Halk Otobüsüne binebilmek için, vatandaşlar saat 13.00’den itibaren, Çifte Minareli Camii Durağına geliyorlar. Otobüsün gelmesiyle birlikte, yolcular ön kapıya büyük bir itiş -kalkış içerisinde saldırıyorlar. Yere düşüp, ayaklar altında kalanların yanı sıra, ezilme tehlikesi geçirenlerin de feryat ve figanına aldırış eden yok.

SAYGISIZLIK

Herkes, biran önce otobüse kapağı atıp, oturacak bir yer kapma telaşında.  Ne kadına, ne  yaşlıya ne de, çocukları kucağındaki annelere, saygı gösteren bile yok.  Otobüs şoförünün ise, yolcuları bir düzene sokma gayreti de, sonuç vermiyor. Zaten, yolcu kapasitesi hayli düşük olan bu otobüse, tıka -basa binen 100’ün üzerindeki yolcu, birbirleriyle adeta iç-içe bir şekilde, yolculuğa başlıyorlar. 

HEPSİ VAR

Ağlayan çocuklarımı istersin, yüksek sesle sohbet edenleri mi, bu durumu cep telefonları ile paylaşanlarımı ararsın yoksa, Merhum Sanatçı Müslüm Gürses’in “Hangimiz Sevmedik Çılgınlar Gibi.” veya Mine  Koşan’nın “Git Demek Kolay mı?” parçasını, cep telefonundan  yüksek sesle dinleyene eşlik mi edersin, artık o tercihe bağlı. Ama, böyle bir hengame içerisinde başlayan yolculuğun ise, kazasız belasız bir şekilde sonlanması ise, Allah’ın takdiri. Umuyor ve diliyoruz ki, bu takdir devam eder.  

BEKLENİYOR

İşte, geliş ve gidişlerde böylesi görüntülerin, yaz sezonun da  başlamasıyla birlikte daha da artacağı, kaçınılmaz bir gerçektir. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, Pozantı’da Belediye Halk Otobüsü sefer sayısının, üçe çıkarılmasının yanı sıra, büyük otobüsün de sefere konması ile ilgili olarak verdiği sözü, biran önce yerine getirerek, vatandaşları bir nebze de olsun, rahatlatması bekleniyor. Aksi takdirde, bu eziyetin böyle devam etmesi halinde ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, vatandaşların yapmakta olduğu acı eleştiriye, katlanmaya devam edecek olup, sonucuna da katlanacaktır.

( Özel Haber: Tamer Ünal – Fotoğraflar: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER