1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI’LI ÇANAKKALE ZAFERİNİN 107. YIL DÖNÜMÜ İLE COŞTU

POZANTI’LI ÇANAKKALE ZAFERİNİN 107. YIL DÖNÜMÜ İLE COŞTU
Bu haber 21 Mart 2022 - 12:21 'de eklendi ve 406 views kez görüntülendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Başarılı Organizasyonu

POZANTI’LI ÇANAKKALE ZAFERİNİN 107. YIL DÖNÜMÜ İLE COŞTU

Ulusal Kurtuluş Savaşımızın ilk adımı olan, Çanakkale Savaşlarının Zaferle sonuçlanmasının ve Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün,  bir komutan olarak yıldızının parlamaya başlamasının, 107. Yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi, Pozantı’da da coşkulu anlamlı etkinliklerle kutlandı.

Pozantı Kaymakamı Hüseyin Aydın’ının Koordinatörlüğünde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız’ın organizasyonu, öğretmen ve öğrencilerin başarılı sunumları, 18 Mart  Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma törenlerinin, 107. Anı yıl dönümüne, damgasını vurdu.

ÇELENKLER

Zafer günümüzün ilk etkinliği, Kaymakam Hüseyin Aydın,  Belediye Başkan Vekili Durmuş Taşpınar’ın, protokol eşliğinde Atatürk Anıtına Çelenkleri koymaları sonrası, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde, Şanlı Bayrağımızın göndere çekilmesi ile, kutlamanın ilk bölümü  burada son erdi.

Törenlerinin tamamına, protokol mensuplarının yanı sıra, siyasi parti  ve sivil toplum örgütü temsilcileri de, hazır bulundular.

ŞEHİTLİK

Devamında Pozantı Şehitliğine, yine Kaymakam Hüseyin Aydın, Belediye  Başkan Vekili Durmuş Taşpınar, Cumhuriyet Baş Savcısı Bahadır Kocagil’in,   buketlerini koymaları sonrası,  Yeni Camii İmam Selami Şahin’inin Kur-an Tilaveti ve sonrasında Pozantı İlçe Müftüsü Ömer Ünverdi’nin, Çanakkale ve tüm zaferlerimizi kapsayan ve Atatürk’ün adı ile taçlandırdığı dua sonrası,  buradaki tören de sona erdi.

KÜLTÜR MERKEZİ

 Törenin üçüncü ve son bölümü Atatürk Kültür Merkezinde, video sunumu eşliğin de, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Sonrasında Öğretmen ve Öğrencilerin  gösteri ve sunumlarına geçildi.

Cumhuriyet İlkokulu Sınıf Öğretmeni Burak Ünal’ın, sunuculuğunu yaptığı, kahramanlık şiirlerinden çeşitli bölümlerin okunduğu, video gösterili etkinliklerde, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, İlçe Jandarma Komutanlığından Ast. Çvş. Murat Törer yaptı. Özetle şunları söyledi:

“Gurur ve sevinçle kutladığımız, Çanakkale Zaferinin 107. Yıl Dönümünde, ölümleriyle bile yıllar ötesine, ders olmayı başarmış Çanakkale Şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yad ediyor. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm destan kahramanlarının aziz hatıraları önünde, eğilmeyi şeref addediyoruz.  Allah, bizlere bir daha böyle savaş göstermesin. Ruhları şad, mekanları cennet olsun”

Öğrencilerin  şiir sunumlarında  ise,  Cansu Yılmaz,   Emine Şahin, Maide Nur Aydın, çeşitli şiirler okudu. İmam Hatip Okulu öğrencilerinin, Müzik Öğretmeni Selcan Erbil’in müzik eşliğindeki gösterileri  takdir gördü.  Cumhuriyet İlkokulu Öğrencilerinin 3. Sınıf Öğretmenleri yönetiminde hazırladığı oratoryo gösterisi de alkış aldı.

Halk Eğitim Merkezi Müzik Öğretmeni Sefa Güçlü ve Cumhuriyet İlkokulu Öğretmeni Ahmet Turan’ının, saz eşliğindeki türküleri ve tören boyunca devam eden sinevizyon gösterisi,  törene katılanlar tarafından takdirle karşılandı. 

Törenin son bölümünde  şiir, kompozisyon, yarışmalarında derece alanlara Kaymakam Hüseyin Aydın, Belediye Başkan Vekili Durmuş Taşpınar, Cumhuriyet Baş  Savcısı  Bahadır Topçugil, Çukurova Meslek Yüksek Okulu Müdürü  Filiz Keçe,  İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Nuri Dilek, İlçe Emniyet Müdürü Cem Doğaroğlu öğrencilere ödüllerini verdiler.

ZİYARETLER

Anma Programının öğleden sonraki bölümünde, Pozantı Kaymakamı Hüseyin Aydın, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Nuri Dilek, Emniyet Müdürü Cem Doğaroğlu, İlçe Müftüsü Ömer Ünverdi ile birlikte, Pozantı’lı Şehitlerin değişik mahallerde bulunan,  Kabirlerini ziyaret ederek, Dua ettiler.

CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu ve bir gurup partili de, yine aynı şekilde Pozantı’lı Şehitlerin,  çeşitli mahallerdeki Kabirlerini ziyaret edip, birer karanfil bırakarak, Dua ettiler.   18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günün 107. Yıl Dönümü, bu etkinliklere sona erdi.  ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER