1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI’LI CUMHURİYET BAYRAM’INDA GÖKBEZ STADI’NI DOLDURMALI

POZANTI’LI CUMHURİYET BAYRAM’INDA  GÖKBEZ STADI’NI DOLDURMALI
Bu haber 26 Ekim 2023 - 10:54 'de eklendi ve 321 views kez görüntülendi.

Atatürk: “Bu Vatan ve Cumhuriyet Türk Ulusuna Emanettir.”  

POZANTI’LI CUMHURİYET BAYRAM’INDA GÖKBEZ STADI’NI DOLDURMALI

Bundan tam yüzyıl önce 29 Ekim 1923 Sabahı, Türkiye’mize güneş her zamankinden çok daha güzel doğdu. Atılan 101 pare topla, Cumhuriyetin İlanı tüm Türkiye ye duyurulurken, o yıllarda dünya milletlerinin çok büyük bir bölümü ise, monarşi ile idare ediliyordu. Ne Cumhuriyeti, ne de onun idare şeklinden haberleri bile yoktu. O ülkeler de kadınlar 1923’den sonra bile, hala ikinci sınıf vatandaş olarak görülüyor, kendilerine özgürlük ve oy hakkı bile tanınmıyordu.

TÜRK ULUSU

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin İlanı dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Meclis Başkanı olarak yaptığı  veciz konuşmada, her geçen gün  öneminin daha da arttığı, başlık -başlık cümlelerle  Cumhuriyetin değerini ve faziletini, Milletvekilleri başta olmak üzere, tüm Türk Ulusu ile paylaştı.

TEMİNAT

O tarihi konuşma da, verdiği mesajlardan en önemlilerden birisi ise, “CUMHURİYETİ BİZLER KURDUK. ONU YAŞATACAK  SİZLERİNİZ” şeklindeki cümlesi idi.  Atatürk, Cumhuriyeti İlan ederken bile bazılarının, ona karşı çıkacağını çok iyi biliyordu. Bundan dolayı da Türk Ulusunu, Cumhuriyet düşmanlarına karşı daima tedbirli olmalarını  üzerine basa basa vurguları. Cumhuriyet Rejiminin  değiştirilemeyeceği gibi,  teklif dahi edilemeyeceğini de, anayasanın ilk maddesi ile de, teminat altına aldırdı

ÖRNEK OLDU.

Dünya milletlerine de  örnek olan Cumhuriyetin 100. Yıldönümünü, Türk Ulusu olarak   kutluyor olmanın, ne kadar önemli olduğunun kısa bir örneğini yukarıda kısa bir şekilde paylaşırken, Türkiye Cumhuriyeti ve Ulus Devlet olarak, Milli onur günlerimizi, her geçen yıl daha büyük coşku ve milli bir ruhla kutlamamız, çok önemlidir.

Böylesi anlamlı  duyguları yitirdiğimiz veya yitirmeye başladığımız  an ne Cumhuriyet, ne Türk Devleti,  ne de  Türk Ulusu kalır. Bütün bunları göz önüne alarak, Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetine ve değerlerine  her artan yıl daha fazla sahip çıkarak,  29 EKİM 2023 Pazar günü yapılacak olan 100. Yıl kutlama töreninde, Pozantı Halkı olarak “GÖKBEZ STADINI” doldurarak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatan için şehit  ve gazi olanlara, vefa borucumuzu bir kere daha yerine getirerek, milli onurumuza da ve Türkiye Cumhuriyetine onun getirdiği laiklik başta olmak üzere, devrimlerine de sahip çıkmalıyız.

POZANTI PROĞRAMI

29 Ekim Cumhuriyetimizin 100. Yılı kapsamında Pozantı’da dolu -dolu bir program Pozantılıları bekliyor. Pozantı Kaymakamlığından alınan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama  programında şu etkinlikler yer alıyor.

SERVİS KONULMALI

Cumhuriyetin 100. Yıldönümünün kutlanması nedeniyle,  Gökbez stadında yapılacak olan törenlere Kaymakamlık ve Belediyenin servis araçları koyarak, katılım konusundan  vatandaşlara  kolaylık sağlaması çok yerinde bir davranış olacaktır.  Bunun da belediye hoparlörü aracılığı ile kalkış yerlerinin ve zamanın  duyurulması da etkili olacaktır. Aynı şekilde, ev ve işyerlerine bayrak asılması anonslarına devam edilmesi de, coşkuya heyecan katacaktır.   

23 Ekim 2023 Pazartesi Saat: 10.00 Kaymakamlık Bahçesinde Resim Sergisi açıldı. Cumhuriyet Temalı 100 Sokak Röportajları yapılıyor.  Öğrenciler arası voleybol, satranç ve futsal turnuvası düzenlendi.

24 Ekim 2023 Salı Saat: 10.00 Anaokulu öğrenci yürüyüşü ve büyükşehir bando konseri verildi. Saat: 10.00 100 öğrenci ile 100 sayfa kitap okuma etkinliği düzenlendi. Saat: 13.30 Anahşa Kalesi Yürüyüşü ve bayrak asılması gerçekleştirildi.

25 Ekim 2023 Çarşamba Saat: 10.00’da 100 bisiklet ile Belemedik’e kadar tur yapıldı. Saat:11.30 Belemedik’te Konser verildi.

26 Ekim 2023 Perşembe gün ise,  Gökbez Mahallesinde 100 adet fidan dikimi yapılacak. Saat: 10.00 Cezmi Yurtsever Söyleşi Programı yapılacak.  Saat: 13.30 İbrahim Paşa Tabyası yürüyüşü ve bayrak asılacak.

27 Ekim 2023 Cuma, Cumhuriyet ile Yaşıt vatandaşları ziyaret edilecek.  Şehitlik, Şehit Aileleri ve Şehit kabirleri ziyaret edilecek.

28 Ekim 2023 Cumartesi, Saat: 13.30 Çelenk Sunma Töreni yapılacak.  Saat: 18.30 100. Yıl fener alayı yapılacak.

29 Ekim 2023 Pazar Saat: 09.00 Kaymakamlık Makamı Tebriklerin Kabulü gerçekleşecek. Saat: 10.00 Tören Pozantı Stadından yapılacak.

Emniyet Atlı Birlik Gösterisi gerçekleştirilecek. Jandarma Komando Birliği Gösterisi yapılacak. Bayrak Temalı Uçurtma Gösterisi de güne ayrı bir heyecan katacak. Folklor Gösterisi, Bando, Bayrak, Kule gösterisi, Zeybek Oyunu, Bayraklı Gösterileri ile Cumhuriyet Coşkusu yaşatılacak.

 ZÜBEYDE ANA   KÜLTÜR EVİ AÇILACAK

Cumhuriyetin 100. Yıl kutlama etkinleri arasında Pozantı Belediyesinin yapacağı bir açılış çok anlamlı olacak. Belediye Başkanı Mustafa Çay davet çağrısında bu açılışla ilgili olarak  aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Türkiye Cumhuriyetinin Kuruluşunun 100. Yılı dolayısıyla, düzenleyecek olduğumuz “ Bayrak Gösterisi” ile “ Geçmişten Geleceğe Anadolu Zübeyde Ana Kültür Evi Açılışına 29 Ekim 2023 Pazar gün Saat 16.00’DA tüm Halkımızı  davet ediyorum” şeklinde oldu.  Haber: Hayriye Eroğlu)  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER