1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Pozantı’lı “GÖRKEM ÜNSAL” Satranç da Türkiye Şampiyonu

Pozantı’lı  “GÖRKEM ÜNSAL”  Satranç da Türkiye Şampiyonu
Bu haber 23 Mayıs 2022 - 11:23 'de eklendi ve 903 views kez görüntülendi.

Pozantı’lı “GÖRKEM ÜNSAL”  Satranç da Türkiye Şampiyonu

Satranç, geçmişten günümüze ve geleceğe dönük en önemli, beyin ve düşünce sporlarının başında gelir. Okullarımızda da, bu konuda başlatılan eğitsel çalışmalar, veliler başta olmak üzere çocuklarımızın da, satranç sporuna olan ilgiyi giderek,  artırıyor. Bilgisayar ve internettin,  göz  ve beyin yorgunluğunun yanı sıra, devamlı oturuluyor olmasından dolayı da, çocuklarımızın daha küçük yaştan itibaren, obozite olmasına sebep olurken, bu  dijital alışkanlık çocukların  sosyal ilişkilerini de, olumsuz yönde etkilemektedir.

Bunun giderilmesi konusunda, beyni çalıştıran, gözleri yormayan, eğitsel spor çalışmaları giderek yaygınlaşmaktadır. Bu konuda, en büyük adım okullarımızda da bir süreden beri uygulanmakta olan, santranç eğitimini teşviktir. Bunun içinde, okullar ve yaş gurupları arası, yarışmaları düzlenmekte olup çocuklarımız başta olmak üzere, velilerde bu konuda teşvik edilmektedir.

ŞAMPİYON POZANTI’LI

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından, Türkiye İş Bankası ana sponsorluğunda düzenlenen, Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası, geçtiğimiz günlerde Antalya’nın Serik İlçesi Belek turizm merkezinde bulunan, beş yıldızlı bir otelde başladı.

Şampiyonada, küçükler 7-12 yaş aralığında 1410, Yıldızlar kategorisinde 13-18 yaş aralığında 624 olmak üzere, toplam 2 Bin 34 sporcu mücadele etti. Her yaş kategorisinde, ilk 3’e giren sporcular, 2022 yılı Kasım Ayında, Türkiye’de düzenlenmesi planlanan, Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nda, davet edildi.

İKİNCİ OLDU

Arzu Lokantası Sahibi Merhum Mahmut Ünsal’ın  torunu, Polis memuru, Selami  Ünsal’ın da  oğlu olan Görkem Ünsal bu çekişmeli turnuvada, 09  yaş gurubu arasında yapılan satranç  müsabakalarında, ikinci oldu.  Daha önce ise, Konya da yapılan aynı klasmandaki satranç turnuvasında ise, 1. Oldu. Köken olarak, Niğde’nin Ardıçlı Köyünden olması dolayısıyla, Niğde Bölgesini temsilen, yarışmalara katılan Görkem Ünsal, en büyük hayalinin kendi yaş gurubu arasında,  önce Türkiye  ve daha sonra da, Dünya şampiyonu olarak, Şanlı Bayrağımızı göndere çektirmek ve İstiklal Marşımızı okutmak olduğunu  söyledi. Görkem Ünsal, üç yıldan beri, kendi yaş gurubunda Satranç Milli Takımı Havuzunda da yer alıyor.

MAHMUT ÜNSAL’IN TORUNU

Şampiyonun babası Polis memuru Selami Ünsal, oğlu Görkem Ünsal’ın, bu başarısından dolayı büyük gurur duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Oğlum Görkem, dedesi ve merhum babam Mahmut Ünsal’a “Her zaman,  dede ben Türkiye  ve Dünya  Şampiyonu olacağım” derdi. Oğlumun bu sözü yerine getireceğine inanıyorum. Kendisini, şampiyonluk kupası ile birlikte, dedesi ve babam merhum Mahmut Ünsal’ın mezarına  götürerek  sözünü de yerine getireceğine inanıyorum ” dedi.  ( Haber Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER