1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI’LI ÖĞRENCİLER TARİH YOLUNDA

POZANTI’LI ÖĞRENCİLER TARİH YOLUNDA
Bu haber 14 Mayıs 2018 - 12:02 'de eklendi ve 1.054 views kez görüntülendi.

Kalkınma Bakanlığı ve Valilik Destekledi

POZANTI’LI ÖĞRENCİLER TARİH YOLUNDA

Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize, tarihimizin temel taşlarını, yerinde görme fırsatı oluşturularak, Milli duyguları coşturuldu.Pozantı’daki Ortaokul Öğrencilerini kapsayan, tarih yolculuğunun maddi destekçileri ise, Kalkınma Bakanlığı ve Adana Valiliği oldu.

SODES kapsamı çerçevesinde gerçekleştirilen, “ Atalarımızın İzinden, Gençlerimizin Ruhuna,” Projesi, Pozantı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturuldu. Gezinin koordinatörlüğünü ise, İmam Hatip Ortaokulu Müdürü, Refik Akın yaptı. Son derece başarılı, bir organizasyonu gerçekleştiren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız ve katkı koyan öğretmenlerin destekleri ile gerçekleştirilen, “Tarihe Yolculukla ilgili açıklamayı,   gezi koordinatörü, İmam Hatip Ortaokulu Müdürü, Refik Akın yaptı ve şunları söyledi:

“ 190 Bin Lirayı aşan ve SODES Projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinliğin ilk durağı, Hz. Mevlana’nın Şehri Konya oldu. Bursa ve Çanakkale ziyaretleri sonrası, sağlıklı bir şekilde, Pozantı’ya dönüldü.

“Kuruluştan -Kurtuluşa” sloganı ile gerçekleştirilen, etkinlik doğrultusunda, Anadolu Selçuklunun Başkenti ve Hz Mevlana’nın şehri olarak bilinen Konya, Mevlana’nın dünyaya mal olmuş olan, “ Gel. Ne Olursan Yine Gel” sloganı altında yapılan ziyaret, öğrencilerimizin üzerinde, büyük bir etki oluşturdu. Gezimizin, ikinci durağı Bursa oldu. Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleri ziyareti sonrası, 700 yıllık Osmanlı Köyü Cumalı Kazık’da, 1. Beyazıt tarafından yaptırılan, Ulu Camii, Çelebi Mehmet tarafından yaptırılan Yeşil Türbe, Emir Sultan türbesi ile, Tophane gezildi.

“Kuruluştan –Kurutuluşa” olan yolculuğumuz, destanlarının yazıldığı, Kahramanlar Diyarı, Çanakkale oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarının, destan yazdığı Conkbayrı, Alayının tüm Askerlerinin Şehit olduğu, 57. Piyade Alay Şehitliği, Kilit Bahir Kalesi, Seddül Bahir, Seyit Ali Onbaşı Anıtı, Mecidiye Tabyaları, Şahin Dere Şehitliği ve Çanakkale Şehitler Anıtı ziyaret edilerek, insanoğlunun tüylerini ürperten ve tarifsiz bir duygu yoğunluğunun, içine sürükleyen ve bu vatanın evladı olan, her kişinin, bu havayı soluyarak ve tarihimizi de, yaşayarak öğrenmesi gereken, bir destanın yazıldığı, Gelibolu Yarımadası, Şehitlik ziyareti ile, gezimiz sonlandırılmıştır.

Yine geçtiğimiz hafta, 11 Mayıs 2018 Cuma günü, projemizin ikinci etkinliği olan, Konya -İstanbul gezisi de, yine SODES programı çerçevesinde, Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş, İlçe Kaymakamımız Sayın Taner Tengir, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hüdaverdi Yıldız’a, değerli Okul Müdürlerimize ve Öğretmenlerimize böyle bir imkanı ve duygu yoğunluğunu öğrencilerimize yaşattıklarından dolayı kendilerine sonsuz teşekkür ediyoruz’ dedi.

Haber Merkezi

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER