1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Pozantı’lı Otobüse “HÜCÜMDA” İkinci Sırada

Pozantı’lı  Otobüse  “HÜCÜMDA” İkinci Sırada
Bu haber 20 Temmuz 2023 - 8:24 'de eklendi ve 335 views kez görüntülendi.

 Adana- Pozantı Belediye Otobüsüne Binmek Büyük Bir Sorun…

 Pozantı’lı  Otobüse  “HÜCÜMDA” İkinci Sırada  

Genel seçimler sonrası, yağmur gibi yağmaya başlayan ve hayatı çekilmez hale getiren, sağanak şeklindeki zamlar vatandaşları, “En ucuzu nasıl buluruz. En ucuz nasıl yaşarız?” şeklindeki arayışlar içerisine sokuyor.

ŞİKAYETÇİ

Artık herkesin  ve herkesimin şikayetçi olduğu bu zamlardan, en fazla nasiplenenlerden birisi  ise, ulaşım sektörü oluyor.  Devletin vazgeçilmezi olan raylı taşımacılığın bile, zam kervanına katıldığı toplu taşım ücretlerine yetişebilmek ise, nerede ise imkansız hale gelmeye başladı. 20 Temmuz 2023 Perşembe gününden itibaren 7.5 TL’ye çıkarılan ekmek zammı da, vatandaşların tek ve en önemli  gıda maddesi olan, ekmeğe ulaşmayı bile zorlaştırmaya başladı.

KARGAŞA

Adana Büyükşehir Belediyesinin Hüseyin Sözlü döneminde başlattığı, Başkan Zeydan Karalar tarafından seferlerinin artırıldığı, Adana’dan ilçelere yapılmakta olan Belediye Otobüslerine de aşırı talebi fazlasıyla artırdı. Bu da,  zaman -zaman yolcular arasında, sert tartışmalara ve kargaşaya neden oluyor. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’da, Pozantı’ya geliş- gidişlerinde, zaman -zaman bu toplu taşım aracını tercih ediyor olup, burada yaşananlardan da, üzüntü duyuyor.

KAMU GÖREVLİLERİ

Adana’dan sabah 06’30’da kalkan Pozantı Otobüsü, hemen -hemen başlangıç durağı olan Çifte Minarelerde nerede ise, tamamen doluyor. Sonraki duraklarda aldığı yolcular ile de, aşırı bir kalabalık şekilde  Pozantı’ya geliyor.  Bu yolculuk esnasında da çok sayıda yolcu da,  mecburen ayakta  kalıyor. Bu otobüsün devamlı yolcuları ise, Pozantı da çalışan kamu görevlilerinden oluşuyor.  Pozantı da giderek artan ev kiraları, bu kamu görevlilerini Adana’da ikamete zorlarken, geliş ve dönüşlerinde yaşadıkları sıkıntılar da, moral olarak  kendilerine önemli ölçüde etkiliyor.

EMEKLİLER

Büyükşehir Belediyesinin, günde iki defa karşılıklı olarak sefer yaptığı Adana -Pozantı Otobüsünün, çok kalabalık olmasının başta gelen sebeplerinde birisini ise,  emekliler oluşturuyor.

Özellikle yaz mevsiminde,  Adana’nın sıcağından kaçmak isteyen emekliler, Sabah Otobüsü ile Pozantı’ya gelip, Akşam Otobüsü ile de Adana’ya  dönmeyi sürdürüyorlar. Bunların oluşturduğu  aşırı kalabalık ise, aşırı kargaşaya ve tartışmaya sebep olurken,  görevleri icabı bu seyahati yapmak zorunda kalanlar ise,  seyahatlerini ayakta tamamlamak zorunda kalıyorlar.

SAYGI YOK

İnsanların karşılıklı saygıyı giderek yitirdiği günümüzde, bu otobüste yer bulabilenler kendilerini şanslı kılarken,  ayakta seyahat etmek zorunda kalanların ise, yaşına ve cinsine kimse saygı duymadığı gibi, koltuk için yapılan ricaları da duymazlıktan gelip, ellerindeki cep telefonları ile, ilgilenmeyi tercih ediyorlar.

HÜCUM

Adana -Pozantı Otobüsüne Çifteminareler  durağından binmek ise, büyük bir kargaşayı da beraberinde getiriyor. Gelen otobüs daha durmadan, vatandaşlar biniş kapısına hücum ediyorlar. Kimse kimseye aldırmıyor. Yaşlılar arada sıkışırken, kadınlar ve genç kızlar adeta geriye itilip, binmeleri engelleniyor. Oturacak koltuklarda da yer kalmayınca,  kadına ve yaşlıya da  saygı  ortadan kalkıyor.  

KOZAN YOLCULARI

Yaptığımız  bir araştırma da ise,  Adana  Büyükşehir Belediye Otobüsüne binme hücumunda, Karataş birinci sırada, Pozantı ise ikinci sırada yer alıyor. Diğer ilçelerde de  durum bundan farklı değil. Sadece Kozan’da, vatandaşlar Belediye Otobüslerine tek sıra halinde ve hiçbir kargaşaya meydan vermeden bindiklerini de, bu araştırma sırasında  öğrendik.

ÇARE

Bu karmaşanın nasıl önleneceği konusunda, görüş alışverişinde bulunduğumuz bazı yolcular, bunun tek çözümünün otobüse binişlerde, turnike usulünün uygulanması şeklinde olduğunu belirterek, şunları söylediler:

DEĞİŞTİRİLMELİ

“Öncelikli olarak, kalkış yeri olan Adana Çifteminareler Durağının, yerinin değiştirilmesi gerekir. Cami yanındaki boş alan düzenlenerek, kapalı  yolcu bekleme durağı yapılmalı. Bu durağın girişlerine turnike uygulaması başlatılarak, yolcuların  mecburen sıraya girmeleri sağlanır.  Böylece, binişlerdeki itiş -kalkış sona ereceği gibi, kargaşa da önlenir.

EMEKLİLER

Bir diğer öneri ise, emekliler için de belli bir ücret uygulaması getirilmesidir. Bu da keyfi yolculuk yapanlar için de,  önleyici bir tedbir olur. Kaldı ki bu otobüsler şehiriçi toplu taşım yapan belediye otobüsleri değildir. Dolayısıyla da Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar’ın, böyle bir uygulamayı başlatmış olması kadar da, doğal bir davranış olamaz.

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, bu düşünceleri ve önerileri de  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın  Zeydan Karalar’a, duyuruma konusundaki görevimizi sürdürmeye devam edeceğiz. ( Söz Uçar Yazı Kalır Yorum Haber Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER