1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“POZANTI’LI TOZ VE ÇAMUR İSYANINDA”

“POZANTI’LI TOZ VE ÇAMUR İSYANINDA”
Bu haber 17 Nisan 2023 - 12:31 'de eklendi ve 428 views kez görüntülendi.

Doğalgaz döşenmesi caddeleri geçilmez hale getirdi:  

“POZANTI’LI TOZ VE ÇAMUR İSYANINDA”

Pozantı’ya bir umut olarak başlatılan ve AKSAGAZ firmasının çalışmalarını başlattığı, taşımalı doğalgaz sisteminin yarattığı olumsuzluklar, Pozantı’lının çilesi haline geldi. Döşenen boru hatlarının üstünün kapatılmaması ile Hastane, Alay  yolları ile, Atatürk Caddesi toz ve çamur dan geçilemez hale geldi.

YAZMIŞTIK

Bugüne kadar, yeterli bir önlem alınmaması sonrası da, Bayram Arifesinde başta esnaflar olmak üzere, Pozantı’lı nerede ise artık pankart açarak, isyan edecek hale geldi. Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, esnafın ve halkın bu konuyla ilgili şikayetleri, daha önceki yayınlarımız arasında yer almıştı.  Ancak, bu yayınlarımız hiçbir şekilde karşılık ve muhatap bulamayarak ilgilenilmedi.    

AYTEKİN: “ ÇÖZÜMLENMELİ”

Bu ana caddeler üzerinde bulunan, vatandaşlar kadar  Pozantı Esnafının çok büyük şikayetlerine neden olan  bu konuyu, Pozantı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Aytekin’le görüştük. Kendisiyle, Atatürk Caddesi üzerinde yaptığımız röportajda, bize şu açıklamalarda bulundu:

 SORUN TÜM POZANTI’NIN

Aylardan beri devam etmekte olan  bu çile, sadece Pozantı  Esnafının sorunu olmayıp, tüm Pozantı Halkını da  ilgilendirmekte ve şikayetlerine sebep olmaktadır. Başlangıçta, doğalgazın Pozantı’ya gelmesi vatandaşı ve esnafı mutlu ederken, diğer yandan boru hattı döşenmesi için, ana caddelerin açıldıktan sonra, üstlerinin kapatılmamış olmasından kaynaklanan bu bozukluklar, maalesef esnafımızı  ve vatandaşlarımızı çileden çıkarmaktadır.  Öncelikli olarak, doğalgazın Pozantı’ya getirilmesindeki zamanlama ve bitişi, yanlış aylara denk getirilmiştir. Bundan  dolayı da,  sorun daha da büyümüş olup, henüz bir çözüme kavuşturulmamış olması da,  şikayetlerin  gün geçtikçe daha da artmasına sebep olmaktadır.” dedi.

BAYRAM ARİFESİ

Pozantı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Aytekin, sayılı günlerin kaldığı Mübarek Ramazan Bayramı dolayısıyla, sıkıntının  daha da geniş boyutlara ulaşacağını belirterek, şunları söyledi:

“Bayram dolayasıyla yaylacılar ve Pozantı’lı gurbetçilerin,  İlçemize geliyor olmalarından dolayı, işlerinin artacağını bekleyen esnaflarımız, bizi aramaya devam ederek, bu yolla ilgili şikayetlerini, yetkililere ulaştırmamız konusunda aracı olmamızı isteyemeye devam ediyorlar.

USANDIK

Her gün, iş yerlerinin önünü ve dükkanlarının içerisindeki raflarını temizlemekten bıktıklarını söylüyorlar. Ben buradan esnafım adına şunları söylüyorum:

“Ana caddelerdeki bu  toz ve çamurun önlenmesi, ana caddelerin temizliği, bakımı ve  yol düzeltmeleri kime ait olursa olsun, muhatapları esnafımızı  ve vatandaşlarımızı ilgilendirmiyor. Toplumumuzu ilgilendiren tek ve en önemli konu Hastane, Alay ve Atatürk Caddelerindeki bu durumun, biran önce çözüme kavuşturularak, vatandaşlarımız ve esnaflarımız rahat  bir şekilde, alışveriş yapma imkanına kavuşturulmalıdır” dedi.

HAL ESNAFI

Esnaf Odası Başkanı Yunus Aytekin, Hal Binasında bulunan bazı esnaflarla da bu konuyu görüştü. Dostlar Market Sahibi Nurettin Çay, kısa ve öz bir şeklide “ Herkes Sorumluluğunu Bilmelidir” dedi.  Kasap Ekrem Erdoğan’da,  “Sorumlular Bu Yolu Yaptırmak Zorundadır” şeklinde görüşünü belirtti.

Atatürk Caddesinde rastladığımız Pozantı’lı  Kayhan Avcı, “AKSAGAZ’ın döşediği yollar köstebek yuvası  haline geldi. Bu yollarda tozdan yürünmediği gibi, delik -deşik hale gelmiş olmasından dolayı da, bu caddeler üzerinde araç kullanmakta, büyük bir sorun haline gelmektedir” dedi.

Atatürk Caddesinde kendisine rastladığımız bir diğer iş insanı  olan, Taşıyıcılar Kooperatifi Eski Başkanı Özgür Gören’inin de  sorumuza verdiği cevap ise, aşağıdaki şekilde oldu: “Pozantı artık beni ilgilendirmiyor. Ben bütün kayıtlarımı Adana’ya aldırarak, oraya yerleştim.” şeklinde oldu.”

PAYLAŞIM

Bu konuyla ilgili olarak, sanal ortamdan yapılan ve çok destek bulan bir paylaşım ise, şöyle idi:

“Toza dumana doyduk.  Arabalara tamir için sanayi, bizler ise Hastane Yolu gözüktü.  Yapacaksanız yapın kardeşim…  Bırakın onu bunu. Bu yolu, günde en az  3 kere  sulayın. Yolu yapmıyorsanız bari bunu yapın.”  

BÜYÜKŞEHİRDEN YAMA

Ana caddelerdeki bozuk yolları haberleştirdiğimiz 14  Nisan 2023 Cuma gün öğle saatlerinden itibaren,  Adana Büyükşehir Yol İşleri Müdürlüğü  Ekipleri, Atatürk Caddesinden itibaren  asfalt yama işlemini başlattılar.  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER