1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTILI’NIN “5 AĞUSTOS” COŞKUSU

POZANTILI’NIN “5 AĞUSTOS” COŞKUSU
Bu haber 06 Ağustos 2018 - 15:47 'de eklendi ve 1.224 views kez görüntülendi.

BÖYLESİNİ YILLARDIR ÖZLEMİŞTİK…

POZANTI’LININ “5 AĞUSTOS” COŞKUSU

Ulu Önderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 23 Nisan 1920’de, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması ile birlikte, Ulus Devlet oluşumuz sonrası, ilk ziyaretini ve ilk kongresini yaptığı, Pozantı’ya gelişinin, 98. Yıl Dönümü, geçmiş yıllara göre, çok daha kalabalık, çok daha coşkulu ve bir o kadar da, buram, buram ATATÜRK sevgisi ile kutlandı.

TÖRENLER

5 Ağustos 2018 Pazar günü olan, kutlamaların ilk bölümü, Atatürk Anıtında gerçekleştirildi.Kaymakam Taner Tengir, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, Anıta çelenk koymaları sonrası, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı büyük bir coşku ile okundu. Törenlerin sunuculuğunu, Türkan İrfan Akün, Çok Programlı Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni, Murat İnce yaptı.

COŞKU

Saat 13. 45 ‘de yapılan bu törene, CHP Adana Millet Vekillerinden Ayhan Barut, Orhan Sümer ile, CHP eski Millet Vekili Zülfikar İnönü Tümer de, katıldılar. Yanı sıra, Adana Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı, Atila Eker ile, Eski Başkanlardan, Mehmet Göl ve Yönetim Kurulu Üyelerinden bazıları da, törende hazır bulunarak, Pozantı’lının coşkusuna ortak oldular.

KATILIMCILAR

Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arısoy, CHP İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, MHP İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar ile, Belediye Meclis Üyelerinden bir gurubun yanı sıra, kalabalık bir vatandaş topluluğu da, kutlama törenin de, çelenklerin konulmasında, sonrasında İstasyon önündeki, karşılama töreninde, hazır bulunmaları, coşkuyu daha da artırdı.Bu yılki kutlamanın, geçmiş yıllara göre, çok daha coşkulu ve kalabalık olarak kutlanmasında, Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, iki yıl önce aynı günde, hain feto kumpası ile, tutuklanmasının ve sonrasındaki gelişmelerde, beraat ederek görevine iade edilmesinin de, güne büyük bir anlam kazandırdığı, belediyenin yaptığı coşkulu anonslarla, etkisini gösterdi.

ETKİNLİKLER

Kaymakamlık ve Belediye’nin birlikte organize ettiği, 5 AĞUSTOS 1920’nin, 98. Yıl Dönümünü kutlama törenlerinin ilk bölümü, 4 Ağustos 2018 Cumartesi gün başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, her hizmette ve sosyal etkinliklere de olduğu gibi, bu kutlama törenine de, büyük katkısı oldu.

KONGRE MARATONU

4 Ağustos 2018 Cumartesi günü, Saat 08.00- 17.00 arasında, Belemedik- Pozantı arasında organize edilen, ULTRA KONGRE maratonu, kalabalık bir kitlenin katılımı ile, gerçekleştirildi. İaşelerini karşılayan ise, yine Hüseyin Sözlü oldu. Aynı gün, Kaymakamlık Binası önünde, katılımcılara ödülleri ve günün anısını belirten madalyaları, yine Büyükşehrin katkısı ile sağlanarak, Pozantı protokolünce verildi.

TEMSİLİ KARŞILAMA

5 Ağustos 2018 Pazar gün, Saat 13. 45’ de başlayan, resmi kutlama etkinliklerinin, Atatürk Anıtındaki Tören sonrası, ikinci bölümü, İstasyon önünde gerçekleştirildi.Ulu Önderimiz Atatürk’ü, 98. Yıl önce, Pozantı’ya getiren tren Protokolün tamamının katılımı ile, temsili olarak karşılandı.Seyhan Belediyesi folklor ekibinin gösterileri, güne renk kattı. Başarılı sunucu Öğretmen Murat İnce’nin, törenleri başlatan, günün anlam ve önemini belirten sunum konuşması ile, vatandaşlar yıl dönümü heyecanını yaşadılar.

KAYMAKAM’IN KONUŞMASI

Konuşmasının tamamını sayfalarımızda okuyacağınız, Kaymakam Taner Tengir’in Atatürk’ü günümüze taşıyan duygulu söylemeleri, alkışlarla karşılandı.

Sayın Belediye Başkanım, Protokolün değerli üyeleri, Kıymetli misafirler, Kıymetli basın temsilcileri hepinizi saygı ile selamlıyorum. Bugün önemli bir gün, bu bakımdan Pozantı ve Pozantılı kendilerini çok ayrıcalıklı hissetmeli.Ülkenin düşmandan kurtuluşu için her ilçeye nasip olmayacak çok önemli kararların alınmasına ev sahipliği yapmış olan ilçemiz, geçmişte de pek çok medeniyete misafirperverlik göstermiş, konumu itibariyle de her zaman dikkat çekmiştir.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün ilçemize gelişi ve akabinde kongre yapılışının 98. Yıl dönümünü kutluyoruz. 1071 den bu yana bu toprakları vatan bilen Necip milletimiz, kıymetli Adanalılar, Pozantılılar milli mücadelenin şifrelerinin belirlendiği, Adana il merkezinin ilçemize alınması, valinin seçimle göreve başlaması gibi son derece önemli ve Mustafa Kemal’in Fransızlara karşı dahice fikri ile dağlarla çevrili korunaklı ilçemizden Çukurova’ nın milli mücadelesinin yönetilmesi açısından son derece önem arz etmektedir. Atatürk bu kararını şöyle tanımlar;

Güzel Adana şimdi işgal altındadır. Biz burada yeniden bir vilayet teşkilatı kuralım. Bu suretle Adana’yı burada milli bir hareket merkezi ve vilayet teşkilatı olarak vücuda getirmiş oluruz. Böylece bütün kaza ve nahiyeleri de buradan bir elden idare etmek imkan dahiline girer. Bu düşman için daha büyük endişelere hasıl olur demiştir.

Bu bakımdan; 5 Ağustos 1920 tarihinde gerçekleştirilen Pozantı Kongresi, Adana’nın ve memleketin düşman işgalinden kurtuluşunda lokomotif görevi üstlenmiştir. Pozantı kongresi ve önemi yeni nesillere büyük ve önemli bir miras olarak kalacak, bütün Adana ve Pozantı için sevinç ve övünç kaynağı olmaya devam edecektir. Gerçek ve büyük kuvvetini Allah’ın yardımından alan, kutlu tarihi boyunca şerefini ve istiklalini koruma uğrundaki bütün fedakarlık duygularını yine şanlı ve şerefli ecdadından alan milletimizin, Pozantılı Hemşerilerimizin, her zaman milli tarihimize yene şanlı sayfalar ekleyeceğinize şüphemiz yoktur.Günümüz kutlu olsun. Başta Mustafa Kemal ATATÜRK ve kahraman silah arkadaşlarının ruhu şad olsun. Vatan uğruna can veren şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyor hepinize saygılarımı sunuyorum.

ARUK’DAN DUA

Pozantı İlçe Müftüsü, Seyfullah Aruk’un yaptırdığı duanın başlangıcında, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 98 Yıl önce Pozantı da yaptığı “ ADANA’MIZIN AZİZ MÜSLÜMANLARI“ şeklindeki hitabı ve konuşmasının ve duasının arasına serpiştirdiği, Ulu Önderimizle ilgili, yaşanmış gerçekleri, günümüze taşıması, dinleyiciler tarafından, takdirle karşılandı. Tören daha sonra, Belediye Çay Bahçesinde verilen, Çay ikramı ve günün anlamını yansıtan, BEREKETLİ YAZ YAĞUMURU ile sonlandı.

Haber: Tamer ÜNAL

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER