1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“POZANTI’NIN BELEDİYE BAŞKANI ALİ AVAN OLDU”

“POZANTI’NIN BELEDİYE BAŞKANI ALİ AVAN OLDU”
Bu haber 01 Nisan 2024 - 11:26 'de eklendi ve 339 views kez görüntülendi.

 Gayri Resmi Sonuçlara Göre:

“POZANTI’NIN BELEDİYE BAŞKANI ALİ AVAN OLDU”

Pozantı siyasetinde böyle bir seçim hiç olmadı. Belediye Başkanlığı Cumhur İttifakı ve CHP arasında gitti, gitti geldi. Her sandık açılışı, her iki parti de heyecanı doruğa çıkardı. Seçim kutlamaları başlar gibi oldu. Ancak gelen her sandık sonucu her iki partilileri de zaman- zaman sevindirdi. Zaman -zamanda üzdü. Bazı sandıkların geç saatlere kadar sayılıyor olması ise,  resmi sonuçların alınmasını büyük ölçüde geciktirdi.  Yine gayri resmi sonuçlara göre de,  Cumhur ittifakı Belediye Başkan Adayı 85 oy farkla seçimi kazandı. Ve bu ittifakın MHP’li Adayı  Ali Avan’da, Pozantı’nın en genç Belediye Başkanı ünvanını da almış oldu.

Gazetemizi baskıya yetiştirmek zorunda olduğumuzdan dolayı da, resmi gelişmeleri  veremiyoruz.

HAREKETLİLİK

31 Mart 2024 Saat 17.00 itibarı ile  sandıklar kapandı. Oy sayımı  geç saatlere kadar devam etti. Saat 21.00 sularında Cumhuriyet Halk Partisi ve Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu’na  700 oy farkı ile, Belediye Başkanlığını kazanacak gözü ile bakıldı.  İlk anda alınan bu  gayri resmi sonuçlar, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Binasında hareketliliği ve coşkuyu  başlattı. Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu’na tebrikler yapılmaya başlandı. Cumhur İttifakı cenahında ise, bu  farklı gelişme sessizlik ve tedirginlikle karşılandı.

İZLEDİK

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal ile, Yazıişleri Müdürümüz Hayriye Eroğlu, her iki partinin ilçe binalarında, seçimi devamlı izlediler.  CHP Pozantı Belediye Başkan  Adayı Şenol Eroğlu ile,  Cumhur İttifakı  Pozantı Belediye Başkan Adayı Ali Avan’la da , devamlı görüşme halinde oldular.

DEĞİŞTİ

Bu izlenimlerimiz sırasında, Pozantı Merkez ağırlıklı mahallerde CHP’nin ve onun Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu’nun aldığı yüksek oylar, aradan geç saatler süresi boyunca,  kırsal mahallerden  gelen Cumhur İttifakının  ve onun MHP’li Belediye Başkan Adayı Ali Avan’nın  oylarını giderek  arttırdı. 

Özellikle Kamışlı, Yazıcak,  Dağdibi,  Karakışlakçı, Aşçıbekirli gibi,  seçmen sayısı fazla olan mahallerden gelen Cumhur İttifakı oyları, CHP ile olan oy farkını önce  sıfırladı . Yağlıtaş’dan ve ÇPL’den gelen son oylar ile de,  Cumhur İttifakının oyları önemli ölçüde arttı. Ve gayri resmi sonuçlara göre de 150 oy farkı ile,  Cumuhur İttifakı seçimi kazandı. Bu İttifakın MHP’li  Belediye Başkan Adayı Ali Avan’da  seçimi kazanarak, Pozantı Belediye Başkanı oldu.

SEÇİM KURULUNDA

Yine gayri resmi sonuçlara göre, bazı sandıklardaki sonuçlara  itiraz edildiği şeklindeki iddialar üzerine, Ak Parti Pozantı İlçe Başkanı Necati Şen ile, MHP Pozantı İlçe Başkanı Mehmet Kurtul birlikte İlçe Seçim Kuruluna giderek, itirazlarla ilgili görüşmeler yapmak üzere, parti binasında ayrıldılar.

Yine gayri resmi sonuçlara göre, seçimi kazanan Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı  Ali Avan, MHP İlçe Binasında vatandaşlara bir balkon konuşması yaptı. Kendilerini sakinliğe davet etti. İlçe Seçim Kurulundan alınacak resmi sonuçlara göre, konvoy düzenleyeceğini biraz sabretmeleri gerektiğini ve her hangi bir taşkınlığa sebebiyet vermemelerini,  üzerine basa -basa kendilerinden rica etti.  

BÜYÜK COŞKU

Seçim sonuçlarının gayri resmi olarak belirlenmesi ile birlikte, MHP İlçe  Binasında  heyecan doruğa çıktı. Binlerce insan büyük bir coşku içerisinde, seçim zaferlerini kutlamaya başladılar.  Çalınan davul -zurna  ve oyun havaları eşliğinde,  kadın -erkek oynamaya başladılar. Meşaleler yakıldı. Korna sesleri bütün Pozantı’da yankılandı. Ve gecenin geç saatlerine kadar resmi sonuçların belli olması beklendi.  Ve coşku artarak devam etti.  

KUTLAMA

Gayri resmi sonuçlara göre, Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan’ı ilk kutlayan ise, eşi  Ayşe Avan  oldu. Ayşe Avan’nın  göz yaşları arasında eşine sarılarak, tebrik etmesi de kendilerini izleyen yüzlerce kişi tarafından, büyük bir takdir ve coşku ile karşılanarak, muazzam bir alkış  tufanı aldı.

CHP DE SESİZLİK

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Binası önünde  bu seçim coşkusu devam ederken, aynı cadde ve yakın mesafede bulunan  CHP İlçe Binası ise, giderek sessizliğe büründü. Sonucun gayri resmi olarak belli olması nedeni ile de, partililer büyük bir üzüntü içerisinde evlerinin yolunu tuttular

ÇAY CHP’YE GELDİ.

15 Yıllık Belediye Başkanlığını  büyük bir hüsranla sonlandıran ve YRP Adayı olarak katıldığı seçimde, büyük bir hezimete uğrayarak çok az oy alan Mustafa Çay,  CHP İlçe Binasına geldi. CHP’nin Belediye Başkan Adayı Şenol Eroğlu’na hitaben,  onlarca CHP’linin  önünde yaptığı konuşmada özetle şunları  söyledi:

KAYBETTİM

“Gayri resmi sonuçlara göre, ben seçimi  kaybettim. Şuanda da siz öndesiniz. Benim en büyük temennim baştan beri  Cumhur İttifakı kazanmaması şeklinde olup  yeterki kazanmasın.  Biliyorsunuz  benim gönlüm sizden yana. Bende zaten sanal ortamımdan bir  veda mesajı ile bana destek verenlere  teşekkür ettim. Size de hayrlı olsun” dedi.  

DEVAM EDECEĞİZ

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak,  Gazetemizin baskı saatine kadar olan bu gayri resmi gelişmeleri  özet olarak veriyoruz. Hafta içerisinde yayınlayacağımız özel sayımızda ise,  Pozantı siyasetinde bir ilk olan bu heyecanlı seçimi, daha geniş açıklamalarla ve  alacağımız görüşler ve  gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağız.   ( Haber :  Tamer Ünal- Hayriye Eroğlu)  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER