1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI’NIN DERDİNE DERMAN: “BÜYÜKŞEHİR”

POZANTI’NIN DERDİNE DERMAN:  “BÜYÜKŞEHİR”
Bu haber 04 Mayıs 2020 - 12:56 'de eklendi ve 601 views kez görüntülendi.

Eroğlu ve Karalar İkilisinden Hizmet Seferberliği

POZANTI’NIN DERDİNE DERMAN:  “BÜYÜKŞEHİR”

Bütünşehir Yasası, Büyükşehir Belediyelerini her geçen yıl, daha da işlevsel hale getiriyor.

2014 Yerel Seçimleriyle birlikte, uygulanmaya başlanan Bütünşehir yasası, Büyükşehir Belediyelerinin hizmet sınırlarını da, fazlasıyla genişletti. İlk yıllardaki uygulama eksiklikleri giderilerek, vatandaşın tüm ihtiyaçlarının karşılandığı adres, artık Büyükşehir Belediyeleri oluyor.  Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, 2014 yerel seçimlerinde, Seyhan Belediye Başkanlığını, 2019 seçiminde de, Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmasının verdiği tecrübe ile, Büyükşehirdeki hizmetlere de yansıması sorunların çözümünde önemli bir etken olmakta

EKONOMİK KALKINMA

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, alt yapı hizmetlerinin yanı sıra, ekonomik olarak, kırsal kesimlere sağladığı, tarımsal ve zirai destekler de giderek artıyor. Bu hizmetin ilk ekonomik getirisi olan, çilek fidesi dağıtımını üreticiler, sabırsızlıkla bekliyorlar.

HİZMETLERDE ÖNCÜ

Büyükşehir Belediyesinin, Pozantı’daki hizmetlerini vatandaşlara yansıtan ve organize eden  ise, CHP Pozantı İlçe Başkanı  Şenol Eroğlu oluyor.  Eroğlu, Pozantı merkez ve kırsalda  vatandaşlarla, bire -bir temas halinde olan, tek siyasi isim  olma ünvanını da, devam ettiriyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karaların’ın, Pozantı’ya yaptığı ve yapacağı hizmetlerin koordinasyonunu yaparken, kırsal kesimleri de, adım- adım dolaşarak  ve hiçbir siyasi ayrım yapmaksızın,  vatandaşların taleplerini karşılamada da,  öncü olmayı sürdürüyor.

MAYIS’IN İLK HAFTASI

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan, CHP Pozantı İlçe Örgütü Başkanı Şenol Eroğlu, ilk müjdeyi ÇİLEK  FİDESİNİN dağıtımı ile ilgili olarak verdi ve şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partisinin, temel ilkelerinden birisi olan “ KIRSALDA EKONOMİK KALKINMA” modelinin, Adana’daki  uygulayıcısı ve öncüsü Büyükşehir Belediye Başkanımız, Sayın Zeydan Karalar olup Çilek Fidesi dağıtımının, Mayıs Ayının ilk haftasında başlatılacağı müjdesini verdi.  Büyük bir aksaklık olmaması halinde, kendisi de çilek fidesi dağıtımında bulunma arzusunda olduğunu, bizzat bana söyledi. CHP İlçe Örgütü olarak, fide dağıtımı ile ilgili, muhtarlar aracılığı ile yaptığımız araştırmayı da, kendisine daha önce iletmiştik. Çilek Fidesi dağıtımını, sonraki aylarda lavanta ile devam ettirerek, kırsaldaki ekonomik kalkınmanın destekçisi ve öncüsü olmayı sürdüreceğiz” dedi.

GIDA KOLİSİ

 CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, corona virüsü salgınından dolayı işlerini kaybeden vatandaşlara “GIDA KOLİSİ” desteği ile, bir nebze de olsun katkıda bulanma gayretlerinin, devam ettirildiğini belirterek, bu konuda şu görüşlere yer verdi:

“ Büyükşehir Belediyesince, dağıtımı yapılmakta olup,  ilçemize de gönderilen  gıda kolileri,  amacına uygun olarak, dağıtılmakta olup, talepler doğrultusunda, yine vatandaşlarımızın evlerine  kadar gönderilerek ve insanlarımızı afişe etmeden dağıtıma devam edeceğiz.”

MASKE  VE İLAÇLAMA

Eroğlu,  corona virüs salgının önlenmesi konusunda da, Büyükşehir Belediyesinin başlattığı maske dağıtımı ve diğer sağlık uygulamaları ile ilgili  olarak, şunları söyledi:

“ Pozantı’ya gönderilen 1500 maskenin, ilçe örgütümüz aracılığı ile dağıtımını sürdürüyoruz. Yanı sıra, yine Büyükşehir ekiplerince corona ve larva imha çalışmaları da, kırsal kesimleri de kapsayan, geniş bir alanda, imha çalışmaları ekiplerimiz aracılığı ile sürdürülmekte olup,  bununla ilgili yapılan istemlere de, derhal cevap verecek olan ekibimiz, her an müdahaleye hazır durumdadırlar.” Dedi.

HASTANE YOLU

CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, Büyükşehir Belediyesince Pozantı’da devam ettirilmekte olan, asfalt ve yol çalışmaları ile ilgili olarak da, şunları söyledi:

“Pozantı ve Adana Büyükşehir Belediyelerinin yol çalışmalarındaki hizmet ve sorumluluk alanları bir harita ile belirlenmiştir. Büyükşehir Belediyemizin “HİZMETTE BÜTÜNLÜK” ilkesi, Pozantı’da da aynen uygulanmakta olup, iki belediye arasında ayrım yapılmamaktadır.

Kış şartlarından dolayı, oluşan çukurlar ile hayati tehlike arz eden hastane yolunda, yama çalışmaları şahsım ve Belediye Meclis Üyelerimizden Nuri Akkaya’nın, bizzat kontrolü ile sorun giderilmiştir. Bu yolun sıcak asfaltla kaplanmasıyla ilgili olarak da, ileriye dönük  talebimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’a, tarafımca iletilmiştir.”

ARA YOLLAR

CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, gazetemize yaptığı açıklamaları haberleştiren, Yönetici Muhabirimiz Hayriye Eroğlu’na, Pozantı ve Kırsal Mahalleri de kapsayan, bir harita üzerinden, sürdürülmekte olan ara yol çalışmalarıyla ilgili olarak, şu açıklamalarda bulundu:

“CHP Belediyelerinin, hizmet anlayışında, siyasi ayrımcılık ve taraf olma gibi bir olumsuzluk, asla yoktur. Büyükşehrin, hizmet sınırları içerisinde olmamasına rağmen, vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda, bağ ve bahçelerine kadar giden yollar, düzeltilip genişletilerek  Pozantı Belediyesine de, bu konuda destek vermeyi devam ettireceğiz.

ASKİ

Başkan Şenol Eroğlu, ASKİ tarafından bu sene Akçatekire, Mart Ayından itibaren su verilmeye başlandığını belirtti. Ayrıca, Pozantı ASKİ Şubesinin de 23 Mayıs’dan itibaren, CHP İlçe Binası karşısındaki, kendi mülkünde hizmet vermeye başlayacağını sözlerine ekledi. Eroğlu, Pozantı Merkez ve Kırsal Mahallerine yapılmakta olan hizmetlerin, bir takvime bağlandığını belirterek, hizmet programının bu göre devam ettirildiğini sözlerine ekledi.  

ANIYA SAYGI

Şenol Eroğlu, 1. Türkiye Büyük Millet Meclisinin Açılışının ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının, 100. Yıl Dönümü dolayısıyla İlçe Binasına, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafınında yer aldığı,  dev bir pankart asarak,  bu onur gününü Pozantı halkı ile birlikte paylaştı.

 ( Özel Haber: Hayriye Eroğlu)  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER