1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI’NIN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN HEYECANINI YAŞAYACAĞIZ

POZANTI’NIN DÜŞMAN İŞGALİNDEN  KURTULUŞUNUN HEYECANINI YAŞAYACAĞIZ
Bu haber 23 Mayıs 2024 - 10:26 'de eklendi ve 184 views kez görüntülendi.

Geniş katılımlı Ve Coşkulu Bir Şekilde Kutlanacak.

POZANTI’NIN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN HEYECANINI YAŞAYACAĞIZ

Ulusal Kurtuluş Savaşımızın  Meşalesinin yakıldığı Pozantı, daha henüz  düzenli ordular kurulmadan  önce, çete savaşları ve kendi imkanları ile özgürlüğüne kavuşmasının 104. Yıldönümü, Pozantı Kaymakamlığı ve Pozantı Belediyesinin ev sahipliğinde, 25 Mayıs 2024 Cumartesi gün tören ve etkinliklere kutlanacak.

İLK GÜN

İki günü yayılan kutlama programına göre, 24 Mayıs 2024 Cuma gün Saat 12.00’de Pozantı Merkez Camiinde Şehitler için Mevlüt  okutulacak. Saat 15.00’de düşmana ilk kurşunu atan Usta Mehmet’in  Kabri ziyaret edilecek. Dua edilerek Fatiha okunacaktır.  Aynı gün saat 16.00’da, Belemedik Mahallesinde bulunan Şehit Kasım Hocanın Kabir ziyareti yapılacak. Burada da yine Dua edilip Fatiha okunacaktır.   Saat 17.00’de ise Belediye Çay Bahçesinde, Adana Büyükşehir Belediyesinin Bando Ekibinin gösterileri yer alacak.

TÖRENLER

25 Mayıs 2024 Cumartesi gün ise Saat 09.15’de, Atatürk Anıtına Kaymakam Ekrem Güdek ilk Çelengini koyacak.  Belediye Başkanı Ali Avan’da Çelengini koyacaktır. Devamında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde, Bayrağımız göndere çekilecek.

KATILIMCILAR

Buradaki törene kamu kuruluşlarının yanı sıra, siyasi parti temsilciler, sivil toplum örgütü temsilcileri ile öğrenciler ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun yanı sıra, dışarıdan gelecek olan misafirlerde katılacaklardır.

ZİYARETLER

Aynı gün, Saat 09.45’de Pozantı Şehitliği ziyaret edilecek. Kaymakam Ekrem Güdek  ve Belediye Başkanı Ali Avan, Anıta birer buket  sunumunda bulunacaklar. Devamında İlçe Müftülüğünce tüm Şehitlerimizin Aziz Ruhlarına Dua edilecek ve Fatiha okunacaktır.

KUTLAYACAKLAR

Çeşitli etkinliklerin ve öğrencilerin gösterilerinin yer aldığı kutlama etkinlikleri ise, saat 10.00’dan itibaren Atatürk Kültür Merkezi önünde  yapılacak.  Burada Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası, Kaymakam  Ekrem Güdek ve Belediye Başkanı  Ali Avan, birlikte katılımcıların Kurtuluş Bayramını kutlayacaklarıdır.

AKŞAM PROĞRAMI

Pozantı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yıldönümü dolayısıyla 25 Mayıs 2024 Cumartesi gün akşam programı ise, saat 20.00’de illüzyon(sihirbazlık) gösterisi ile başlayacak.  Saat 20.30’dan itibaren ise, Pozantı Belediyesi Tiyatro Ekibi, tam dört yıl sonra bir gösteri ile, kendilerini özleyenlerin huzuruna çıkacak.  Saat 21.00’den itibaren de  Ali Kınık’ın Halk konseri  ile kurtuluş töreni  büyük bir coşku içerisinde sona erecektir. ( Haber: Hayriye Eroğlu)  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER