1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI’NIN FİDANCI ABLASI: “HAVVA KAPUZ”

POZANTI’NIN FİDANCI ABLASI: “HAVVA KAPUZ”
Bu haber 27 Aralık 2021 - 10:13 'de eklendi ve 693 views kez görüntülendi.

POZANTI’NIN FİDANCI ABLASI: “HAVVA KAPUZ”

Adana Büyükşehir Belediyesinin, “ KALKINMA KIRSALDAN BAŞLATILACAK” projesi kapsamında, Pozantı’nın Kamışlı Mahallesinde, civar mahallerdeki yetiştiricileri de kapsayan,  Ceviz Fidanı dağıtımı yapıldı. Henüz daha ürün vermeden bile, girişimci bir kadının,  Kamışlı’da yetiştirdiği Ceviz Fidanları,  Büyükşehrin maddi desteği ile, üreticilere sembolik bir fiyatla 5 TL karşılığında  dağıtıldı. Ve böylece Kamşılı’ya, önemli  bir ekonomik getiri sağlanmış oldu.  

 DAĞITIM

Cumhuriyet Halk Partisi Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’nun yanı sıra, İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Kapuz, İYİ Parti  Pozantı İlçe Başkanı Mustafa Arıkan ve DEVA Partisi İlçe Başkanı  Mehmet Emin Kaya’nın yönetim kurulu üyeleri ile birlikte hazır bulunduğu, ceviz fidanı dağıtım programında,  Adana Büyükşehir Belediyesinin, önemli yan kuruluşlarından birisi olan, Tarımsal ve Hayvancılık Daire Başkanı  Arif Kanber, Yardımcısı Zehra Durak  ve diğer görevliler da, hazır bulundular.

FİDANCI ABLA

Kamışlı’nın, girişimci kadınlarından Havva Kapuz’un, 30 dönüm arazi üzerinde  yetiştirdiği ceviz fidanlarından 5 BİNİ, bu dağıtımda toprakla buluştu. Böylece ceviz fidanları, daha  henüz ceviz bile  vermeden, Büyükşehir Belediyesinin maddi desteği ile,  yöreye yaklaşık 150 Bin TL’lik bir ekonomik getiri sağlamış oldu. Kamışlı’nın, fidancı ablası olarak bilinen Havva Kapuz’la,  başta ceviz olmak üzere,  diğer fidan yetiştiriciliğine, nasıl başladığı ile ilgili olarak yaptığımız sohbette, önemli bilgiler edindik. Havva Kapuz’un açıklamaları aşağıdaki gibi oldu:

“Fidancılık, aile olarak bizim geçim kaynağımızdır. İlk olarak, Adana Tarım İl Müdürlüğü ile temas kurdum. Fidan yetiştiriciliği konusunda, gerekli eğitimi ve sertifikaları aldım.  Kamışlı’da  kiraladığım yaklaşık 30 dönüm arazide,  başta ceviz olmak üzere,  kiraz erik ve benzeri  fidanları yetiştirerek, pazarlamaya başladım.

Eşim ve ailemin de katkısı, mahallemdeki girişimci kadınlarında desteği ile, fidan yetiştiriciliğinde önemli gelişmeler sağlayarak, yılda 50 bin adete ulaştık. Ve bunu da her yıl artırıyoruz.”  

POZKAT

Fidancı Havva Kapuz bir diğer önemli girişiminin ise, kadınların yetiştirdiği kurulmuş  meyve sebze,  reçel, pestil, pekmez gibi gıda maddelerinin pazarlanabilmesi için, 2018 yılında POZKAT Kooperatifini kurduk. Hazırladığımız projelerle, kamu kurumlarından da, önemli destek sağladık.  Kurutulmuş gıda ürünlerimizi, sanal ortam aracılığı ile de, yurt genelinde pazarlamaya başladık.

Ancak, bu konuda  henüz yeterli konuma ulaşamadık. Ama,  çalışmalarımız devam ediyor.  . Pazar araştırmalarımızı genişletiyoruz.  22 Üyemizin bulunduğu POZKAT Kooperatifine,  Büyükşehir Belediyesinin  3 ay sonra, satış stanttı vereceği haberi, bizi daha da heyecanlandırıyor.  

DESTEK BEKLİYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’dan, POZKAT Kooperatifi olarak diğer beklentimiz ise, ürettiğimiz kuru meyve sebze ve diğer ürünlerimizin, yurt dışında pazarlanmasına da, destek olmasıdır. Bu yolla, bizlere fidan yetiştiriciliği başta  olmak üzere, Kooperatifimize satış ve pazarlama konusunda da,  her türlü desteğini vermekte olan,  Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’a, teşekkür ediyoruz” dedi.”

 Kamışlı’nın Fidancı Ablası  Havva Kapuz,  kendisine ait olan Kapuz Fidancılık  firmasından,  fidan almak isteyen üreticilerin,  0530 327 95 85 Nolu telefonla irtibat kurabileceklerini, CHANTER VE SERNO  Cinsi Ceviz Fidanlarını, kendilerine gönderebileceklerini de, sözlerine ekledi. ( Özel Haber: TAMER ÜNAL )  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER