1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

POZANTI’NIN SORUNLARINI CIMBIZLADI.

POZANTI’NIN SORUNLARINI CIMBIZLADI.
Bu haber 07 Ağustos 2017 - 11:02 'de eklendi ve 917 views kez görüntülendi.

Eğitimci ve Yazar Kemal Önal’dan Öneriler

POZANTI’NIN SORUNLARINI ÇIMBIZLADI.

Bir dönem, Gazetemizde yazdığı yazılarla, yöresel konulara karşı büyük duyarlılık gösteren, Emekli Öğretmen Kemal Önal, geçtiğimiz hafta konuğumuz olurken yine, Pozantı’nın sorunlarını ve kendince çözümlenmesi yollarını kapsayan, bir raporu da masamızın üzerine bıraktı.

“Sorunlar ve Çözümleri” gerçekten önemli idi. Yetkililere, yol gösterici olacağına inandığımız bu raporu, aynen yayınlıyoruz.

Önal raporunda, Pozantı’nın “Sosyal ve Ekonomik Geleceği” konulu, ortalama iki gün sürecek, bir panel düzenlenerek, sorunların dile getirilip, çözüm önerilerinin paylaşılması düşüncesinden, yola çıkarak şu görüşlere yer veriyor:

“ Sorun 1: Gençlerin İşsizliği. Çözüm1: Açılacak bir pratik MESLEK LİSESİNDE, Pozantı’nın bölgesel ihtiyaçlarına cevap verecek, elemanlar yetiştirilebilir.

Sorun 2: Turizm Dağcılık ve İzciliğin yeterince teşvik edilmesi.Çözüm 2: Pozantı’da açılacak bir büro, bu konularda başarılı çalışmalar yapabilir. Ve bundan da, esnaf kazanç elde edebilir.

Sorun 3: Teleferik Tesislerinin olmaması.Çözüm 3: Yap, işlet, devret modeli ile, bir hizmet sunulabilir. Bu konuda, alternatif çözüm yolları da var.

Sorun 4: Şehir Parkının Yetersizliği.Çözüm 4: Bu konuda, Orman Genel Müdürlüğü ve Milli Parklar Müdürlüğü ile, işbirliği yapılabilir.

Sorun 5: Halk Eğitimi yeterince teşvik edilmesi.Çözüm 5: Gezici Kütüphane, Tiyatro, Koro, İzcilik, Resim gibi, Kültürel faaliyetler düzenlenebilir.

Sorun 6: Trafik yoğunluğu ve araba park yeri olmaması.Çözüm 6: Otomobilin, çevreye, hayvanlara ve insan sağlığına verdiği zararlar konusunda, halk bilinçlendirilebilir.

Sorun 7: Sigara, Alkol ve Uyuşturucu tüketimi.Çözüm: Pozantı’da, günde 50 Bin Liralık sigara ve içki tüketimi yapılıyor. Bu konuda, Milli Eğitim Bakanlığı, Halk Eğitim Müdürlüğü, Halk Sağılığı Müdürlüğü ve Müftülük ile işbirliği yapılabilir.

Sorun 8: Hava Kirliliği, Su Kirliliği ve Çevre Kirliliği.Çözüm 8: Kaçak akaryakıt, Madeni yağ kullanımı, daha sıkı denetlenebilir.Atık su arıtma tesisi yapılabilir.

Sorun 9: Tarımsal ürünlerin değerlendirilmemesi. Çözüm 9: Pozantı’da, küçük çapta bir reçel, konserve, salça, meyve suyu, peynir fabrikası kurulabilir.

Sorun 10: Ormanların tıraşlama kesimi.Çözüm 10: Ormanların, ticari amaçlarla kesiminin önüne, Orman Genel Müdürlüğü ve Çevre Koruma Derneklerinin işbirliği ile, geçilebilir.

Kendisi aynı zaman, Almanya’dan Emekli olan, ve orada çok daha rahat yaşama imkanlarına sahip iken, bütün bunlara boş vererek, yaşadığı Ülke olan, Türkiye’ye ve yetiştiği Pozantı’ya gelerek, tecrübe ve deneyimlerini, vatandaşlarla, paylaşama yolunu tercih eden, Eğitimci Kemal Önal, raporunun son bölümünde ise, Pozantı için uygulanabilir, projeleri şöyle sıraladı:

“ Gezici Kütüphane, Asker Deresi Yürüyüş ve Bisiklet Parkuru, Top Tepesi Orman İçi Dinlenme Tesisleri, Çakıt Suyu Deresi Islahı ve Ağaçlandırılması ile, buralara yürüyüş yolu ile, piknik alanları tesislerinin kazandırılmasının yanı sıra, yayla turizmin teşvik edilmesidir.

Haber: Taner ÜNAL Fotoğraf: Hayriye EROĞLU

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER