1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

PROF. DR. SEMİH TANGOLAR’DAN, YÜKSEK OKULU “TANITMA” TURLARI

PROF. DR. SEMİH TANGOLAR’DAN, YÜKSEK OKULU “TANITMA” TURLARI
Bu haber 09 Nisan 2018 - 9:46 'de eklendi ve 980 views kez görüntülendi.

PROF. DR. SEMİH TANGOLAR’DAN,

YÜKSEK OKULU “TANITMA” TURLARI

MYO TERCİHDE “İLK” OLACAK

Çukurova Üniversitesine bağlı, Meslek Yüksek Okulunun, kaderini değiştiren isim. Okul Müdürü Prof. Dr. Semih Tangolar ve ekibi olacak. Önceki yıllarda, ilgisizliğin yanı sıra, iki ayrı binada eğitim vermesi, sosyal ihtiyaçların eksikliği, yurt sorunun çözümlenmeyişi, öğrenciler tarafından, tercih edilmeyen, bir eğitim kurumu haline getirmiş idi. Bu olumsuz gidişata, “ DUR” diyen eğitimci ise, Okul Müdürü Prof. Dr. Semih Tangolar oldu.

Tangoların, bu yıl ilk olarak başlattığı, Pozantı Liselerde, “ OKULU TANITMA TURLARI” geçtiğimiz hafta, Türkan İrfan Akün, Çok Programlı Lisesi öğrencilerine yapılan, bilgilendirme ile devam etti.Pozantı İmam Hatip Lisesi, Şehit Zafer Sabancı Anadolu Lisesi, ÇPL Son sınıf öğrencileriyle, karşılıklı tanıtım, bilgi ve soru alışverişi çerçevesinde yapılan, toplantılara ilgi büyük oldu.

Son sınıf öğrencileri, kendi ilçelerinde bulunan, bir Yüksek Okul ile ilgili olarak, da bu kadar detaylı bir şekilde, ilk defa bilgilendirilmiş oldular. ÇPL’de yapılan, sunum ve tanıtım toplantısının, açış konuşmasını, Okul Müdürü Prof. DR. Semih Tangolar yaptı. Amaçlarının, öğrencilerin Yüksek Okulu nasıl tercih edecekleri, hangi bölümlerde eğitim alabilecekleri konularını kapsayan, bilgilendirme toplantısında, şunları söyledi:

“ Pozantı Meslek Yüksek Okulu, dört bölüm halinde ve iki yıl süreli, bir eğitim kurumudur. Fiziki alt yapı olarak, hiç bir eksiği bulunmamaktadır. Altı katlı yeni binamızda, dersliklerin yanı sıra, her türlü sosyal faaliyetler ve uygulama alanları için de, arazimiz mevcuttur. Ulaşım, son derece kolaylaşmıştır. Yemeklerimiz, öğrencilerimizin ayaklarına kadar getirilmektedir. Tüm sosyal ihtiyaçları giderebilecek, alt yapıya sahibiz. Meslek Yüksek Okulumuzda, dört bölümde eğitim devam etmekte olup, gelecek yıllarda, bunu altı bölüme çıkarmanın da, hazırlıkları içeresindeyiz.

Okulumuzdan, mezun olmanız halinde, Çukurova Üniversitesinden de, mezun olmanın, ayrıcalığı ve avantajlarına da, sahip olacaksınız. Bundan sonraki sunumları, size yetkili öğretim elamanlarımız verecektir.” diyerek, konuşmasını tamamladı.

SUNUMLAR

İlk Sunumu yapan eğitimci, Bitkisel, Hayvansal Üretim, Organik Tarım Programı Bölüm Başkanı, Dr. Burcu Özber Çatal oldu. Ve Özetle şu açıklamayı yaptı:

“Bölümümüzde, çevre dostu üretim, hayvansal gübre ve biyolojik mücadele konusunda, uygulamalı eğitim verilmektedir. Dört öğretim elemanı ile birlikte, sebze , meyve ve mantar üreticiliği ile ilgili, eğitim devam etmektedir. Bölümümüze, 150’nin üstünde puan alan, lise ve dengi okul mezunları girebilir. Bitirdikten sonra, DGS sistemi ile, dört yıllık Mühendislik bölümlerine geçebilirler” Dedi.

BAHÇE TARIM

Bahçe Tarım, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölüm Başkanı, Dr. Aygül oldu.

Aygül’de açıklamasında, organik tarım çalışmaları derslerinin, hem teorik, hem de uygulamalı olarak verildiğini, POZMER sahalarında da, öğrencilere verilmekte olan tatbiki eğitimde, her türlü alt yapının, mevcut olduğunu belirterek, öğrencilerin verimli bir dönem geçirdiklerini, ifade etti. Bu bölümden, mezun olan öğrencilerin de, yine DGS aracılığı ile, dört yıllık Üniversiteleri de,   tercih edebileceklerini sözlerine ekledi.

MUHASEBE BÖLÜMÜ

Pozantı, Meslek Yüksek Okulu Muhasebe ve Vergi Bölümü ile, ilgili bilgileri ise, Öğretim elemanı, Orhan Cengiz Verdi. Ve şunları söyledi:

“Finansal işlemleri yapabilecek, bilgi ile donatılmakta olan öğrencilerimiz, vergilendirme, vergi usul yasaları, muhasebe bilgileri, işletme bilgilerinin yanı sıra, hukuk ve benzeri derslerle de, hem teorik hem pratik eğitim almaktadırlar. Bu öğrencilerimizde, aynı şekilde Dikey Geçiş Sistemi ile, İşletme Fakültelerine geçebilirler. Bir avantaj olarak da, bu Fakültenin 3. Sınıftan itibaren devam hakkına sahip, olabileceklerini” belirtti.

TURİZM OTELCİLİK

 

Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı, Dr. Dilek Say,   bilgilendirme toplantısının, son konuşmacısı oldu. Say, Turizmin sadece Ülkemiz için değil, tüm dünya ülkeleri için, her geçen gün gelişen, bir hizmet dalı olduğuna değinerek, şunları söyledi:

“ Okulumuzda, turizm için ara elemanı, yetiştirilmektedir. Günün, gelişmekte olan şartlarına göre, programlarımız çok sık olarak, yenilenmektedir.

Otelcilik resepsiyonu, rezervasyon, yiyecek, içecek, kat hizmetleri gibi, değişik branşlarda verilmekte olan, iki yıllık eğitim sırasında, 30 günlük staj mecburiyeti ve sonrasında, yapılacak sınavla, öğrencilerimizin başarı dereceleri değerlendirilmektedir. İş alanı, son derece geniştir. Dikey Geçişle, Dört yıllık İşletme ve Turizm Otelcilik Fakültelerine de, geçiş yapabilirler” dedi. ÇPL Lisesi, son sınıf öğrencilerinin, büyük bir dikkat ve ilgiyle izlediği, kısa ve özlü bilgilendirme toplantısı, karşılıklı görüş alışverişi ile sona erdi. Böylece öğrenciler, Pozantı Meslek Yüksek Okulu ile ilgilide, detaylı bilgilendirilmiş oldular.

FOTOĞRAFLAR VE HABER: HAYRİYE EROĞLU

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER