1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Sabri Ülker Bilim Ödülü Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar’ın

Sabri Ülker Bilim Ödülü  Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar’ın
Bu haber 31 Mayıs 2021 - 8:42 'de eklendi ve 912 views kez görüntülendi.

Yalçın Karalar’ın ve Adana’nın Gelini

Sabri Ülker Bilim Ödülü Doç. Dr. Elif Nur Fırat Karalar’ın

Ülkemizin, çok önemli iş kuruluşlarından birisi olan, Ülker Bisküvilerinin Kurucusu Sabri Ülker adına, çocukları tarafından oluşturulan geleneksel bilim ödülünün, bu seneki sahibi, Adana’nın gelini oldu.

Yıllardır, Adana Müze Müdürlüğünü yaptıktan sonra, emekli olan Yalçın Karalar’ın,  iki oğlundan birisi olan, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik, Elektronik Fakültesinde Öğretim Görevlisi, Doç.Dr.Tufan Karalar’ın eşi ve üç çocuk annesi olan, Koç Üniversitesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Kısmı Öğretim Üyesi, Doç. Dr. Elif Parıltı Fırat Karalar’a verildi.

Sabri Ülker Bilim Mükafatı Merasimi, metabolizma alanında uzman bilim adamlarının iştirakiyle gerçekleşen, “Metabolizma ve Yaşam Sempozyumu’nda” gerçekleştirildi.

ABD Harvard Üniversitesi bünyesinde, genetik ve karmaşık hastalıklar üstüne araştırmalar icra eden, Sabri Ülker Metabolik, Araştırmalar Merkezi ile, iki yılda bir meydana gelen sempozyumda, düzenlenen merasimde, Sabri Ülker Bilim Mükafatı ödül töreninde, konuşan  İdare Heyeti Başkanı, Ali Ülker, “BAĞIMSIZ BİLİMSEL ARAŞTIRMALARI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“ Bu mükafatla, Türk bilim dünyasını ve genç Türk bilim öğrencilerini, memleketler arası alanda desteklemeye devam ettiğimiz için, gurur duyuyoruz.” dedi.

İLHAM KAYNAĞI OLMASINI DİLİYORUM”

Merasimde konuşan 2021 yılı kazananı Doç. Dr. Elif Işık Fırat Karalar ise, “Bu mükafata layık görüldüğüm için, oldukça memnunum. Fazlaca kıymetli kurul üyeleri başta olmak suretiyle, her insana sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Mükafata layık görülen çalışmalarımın, geleceğin bilim beşerlerine ışık tutacak, araştırmalara esin kaynağı olmasını, temenni ediyorum” dedi. ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER