1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

SADECE ALTI KİŞİ ÜNİVERSİTE KAZANABİLDİ.

SADECE ALTI KİŞİ ÜNİVERSİTE KAZANABİLDİ.
Bu haber 09 Eylül 2019 - 9:19 'de eklendi ve 696 views kez görüntülendi.

Pozantı Liselerin’den 100 Öğrenci Mezun oldu. AMA…

SADECE ALTI KİŞİ ÜNİVERSİTE KAZANABİLDİ.

Eğitim kalitesinin, her geçen yıl giderek düştüğü, okullarımızın bu üzüntü verici gerileyişine, bir örnek de Pozantı’da yaşandı.

EĞİTİMCİ ÖNAL ARAŞTIRDI

Almanya’da, yaklaşık 40 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra, emekli olup, memleketi olan Pozantı’ya dönen eğitimci Kemal Önal, toplumsal konularda son derece duyarlı bir isimdir.
Başta, eğitimle ilgili olmak üzere, sosyal ve kültürel konulardaki önerilerini, ilgili makamlarca paylaşan, ancak yaptığı onlarca çözüm önerisine rağmen, olumlu cevap alamayan Kemal Önal, yine çok önemli bir konuya parmak bastı.

ALTI KİŞİ KAZANDI.

Kemal Önal, gazetemize yaptığı açıklamada, bu yıl Pozantı’daki iki liseden, toplam 100 öğrencinin mezun olduğunu, bunlardan sadece altısının, Üniversite kazanabildiğini belirterek, şu görüşlere yer verdi:
“1975 yılından beri, Pozantı’daki okullara maddi yardımlarda bulunuyorum. Eğitim sorunlarının çözümü ile ilgileniyorum. Yaptığım bir araştırmada, çok acı bir gerçekle yüz -yüze kalmanın, üzüntüsü içerisindeyim. ilçemizdeki, iki liseden biri olan Sabancı Lisesinden, 2018 -2019 öğretim yılında, mezun olan 50 öğrenciden sadece üçü, aynı şekilde Çok Programlı Liseden mezun olan, yine 50 öğrenciden sadece üçünün, Üniversite sınavlarını kazanabildiğini, başarı oranın ise, % 6 gibi çok düşük bir sayı olduğunu, büyük bir üzüntü ile öğrendim.
Benim, Almanya’da edindiğim tecrübeler ışığı altında, başarı oranın yükseltilebilmesi için, aşağıdaki soruların cevaplanması isteği ile, Milli Eğitim Müdürlüğüne bir dilekçe vererek. Neler yapılabileceği, sordum. Gazeteniz aracılığı ile de, hem bu girişimimi, şahsıma cevap verilmesi halinde de, yapılacak açıklamayı, kendime bir görev sayıyorum diyerek,” şunları sıraladı:
“Öğretmenler ne yapabilirler? Öğrenciler ne yapabilirler. Veliler ne yapabilirler Emekli Öğretmenleri neler yapabilirler başta Bakanlık olmak üzere Eğitim ve Yardımcı Kurumlar Ne Yapabilirler.” ( Özel Haber :Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER