1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

SAHİPSİZ YEREL BASIN SONA DOĞRU

SAHİPSİZ YEREL BASIN SONA DOĞRU
Bu haber 05 Ağustos 2019 - 16:09 'de eklendi ve 691 views kez görüntülendi.

SAHİPSİZ YEREL BASIN SONA DOĞRU
Tamer ÜNAL

Toplumun, en önemli haber alma özgürlüğünü oluşturan, sosyal -ekonomik -kültürel ve siyasi gelişmeleri vatandaşlarla paylaşan, bilgi sahibi kılan yerel basın, son yıllarda içine girdiği darboğaz karşısında, artık can çekişiyor.

GİDEREK AZALIYOR

Yerel Basının can damarı, kamu kurum ve kuruluşlarının gazeteler aracılığı ile, yayınladıkları resmi ilanların gelirleridir.
Basın İlan Kurumu aracılığı ile, yerel gazetelere eşit şekilde dağıtımı yapılan ve bundan da, %15 oranında komisyonu alan Basın İlan Kurumuna, gelen ihale ilanları da her geçen gün giderek azılmaktadır.

BEKLEMEDE

Halen, çok az sayıda yayınlanmakta olan, resmi ilanların başında icra ilanları gelmektedir. Bunun da, artık internet sayfalarında yayınlanması şeklinde, Ak Parti iktidarının başlattığı çalışmalar, meclisin tatile girmesi nedeni ile, şimdilik beklemeye alınmıştır.

ÖZELLEŞTİRME

Ak Parti iktidarı döneminde, çok sayıda özelleştirilen kamu işletmelerinin, statülerinin de değişmesi ile, ihale ilanları da devre dışı kalmıştır.
Yerel Basının içine girdiği, bu darboğazdaki sıkıntılar yetmiyormuş gibi, Maliye Bakanlığı da yerel gazetelerin, birikmiş olan vergi ve sigorta borçlarını, 2019 Temmuz ayının başından itibaren kesmeye başlaması da, yerel basın için, ikinci bir darbe olmuştur.

SONA DOĞRU

Basın- Yayın organlarını temsil eden cemiyetlerinde, bu konuda yaptığı cılız çıkışlar, sonuç vermemiştir. Bu acımasız gelişmeler yerel basını, süratle kapanışa doğru sürüklemektedir.
Yetkililerin ve Siyasilerin, sadece beyanatlarla geçiştirdiği bu olumsuzluğun artarak devam ediyor olması ile, en geç 2019 sonunda Türkiye de, yüzlerce yerel basın organı, yayınlarına son vermek zorunda kalacak olup, binlerce basın çalışına da, işsiz kalacakları gibi, bir yaşam şekli olan mesleklerinden de ayrı düşeceklerdir.

ÖNCÜSÜ OLMUŞLARDI

Ulusal Kurtuluş Savaşımızın, en önemli manevi destekçisi, şüphesiz yerel gazetelerdir.
Aralarında, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bizzat emri ile kurdurduğu ve günümüzde de yayınlarını sürdürmekte olan, Milli Mücadelenin bu onurlu kahramanları da, bu kötü gidişattan kendilerini diğer paydaşları gibi, kendilerini kurtaramayacaklardır.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER