1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Şampiyonlukta Aybaba farkı

Şampiyonlukta Aybaba farkı
Bu haber 17 Mayıs 2021 - 10:21 'de eklendi ve 738 views kez görüntülendi.

Şampiyonlukta Aybaba farkı

Süper Lig’de, 26 sezon aradan sonra mücadele edecek Adana Demirspor’da, Ümit Özat ve Cüneyt Dumlupınar’ın ardından, bu sezon 3. teknik direktör olarak çalışan Samet Aybaba, 1996-1997’de Kayserispor ve 2016-2017’de Sivasspor’un ardından, 3. kez bir takımı Süper Lig’e taşıdı.

Türkiye Futbol Federasyonu, 1. Lig’de şampiyonluğu Adana Demirspor göğüsledi. Menemenspor deplasmanından 4-1’lik skorla ayrılan Mavi-Lacivertli ekip, şampiyonluk sevincini Başkan Murat Sancak, Teknik Direktör Samet Aybaba, futbolcular ve çok sayıda taraftar birlikte kutladı.

NAMAĞLUP ŞAMPİYON YAPTI

Adana Demirspor, 26 yıl sonra Süper Lig’e yükselirken, bu başarı da en büyük pay sahiplerinden biri, Samet Aybaba oldu. Tecrübeli teknik adam, 12 puan farkla 4.sırada aldığı takımı, yenilgisiz şampiyon yaptı.

Adana Demirspor, 26 yıl sonra Süper Lig ‘e yükselirken, Samet Aybaba’nın payı bu başarı da, çok fazla oldu. Sezonun 22.haftası sonunda,38 puanla 4.sırada yer alan Adana Demirspor, liderin 12 puan gerisinde kalmıştı.

DÜŞTÜĞÜ SEZON DA GÖREV YAPMIŞTI

Aslen Adanalı olan Samet Aybaba, takımın başına geçtikten sonra, 12 maçta 10 galibiyet, 2 beraberlik alıp, yenilgisiz zirvede sezonu tamamladı. Samet Aybaba, 70 puan ve averajla şampiyonluk yaşarken, 1994-95 sezonunda, Adana Demirspor’un Süper Lig’e veda ettiği sezonda da, görev yapmıştı. Hem Samsunspor’u hem Giresunsspor’u yendi! Üçlü averajda öne geçti…

95’TEN SONRA SÜPER LİG’E DÖNDÜ

Menemenspor galibiyetiyle, puanını 70’e çıkaran Adana Demirspor, gelecek sezon Süper Lig’de, oynamaya hak kazandı. Daha önce, 1972-1973, 1986-1987, 1990-1991 ve 1993-1994 sezonlarında, Süper Lig’e yükselmeyi başaran Adana temsilcisi, 1994-1995 sezonunda düştüğü Süper Lig’e döndü.

SANCAK: NANKÖRLÜK YAPMAM!

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, şampiyonluğu ilan ettikleri Menemenspor maçının ardından, Teknik Direktör Samet Aybaba ile ilgili konuştu. Samet Aybaba ile, devam etmek istediklerini vurgulayan Sancak, ”Ben nankörlük yapmam, bir takımı şampiyon yapan hocayla, devam edeceksin. Ama, hoca çalışmak istemezse, bizim diyeceğimiz bir şey yok.” diye konuştu.

TFF 1. Lig’de 2020-2021 sezonunu, şampiyon tamamlayarak Süper Lig’e yükselen, Adana Demirspor’un Kulüp Başkanı Murat Sancak, “Play-off oynar mıyız diye düşündüğümüz dönemde, birinciliğe geldik. Çok büyük başarı.” dedi. Sancak, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 34 haftanın sonunda, şampiyon olarak Süper Lig’e yükselmenin anlatılamayacağını, ancak yaşanabileceğini kaydetti.

Teknik heyeti, futbolcuları, taraftarı ve yönetim kurulunu tebrik eden Sancak, şöyle konuştu:

“Çok mücadele ettiler. Zorluk çektik. Play-off oynar mıyız diye düşündüğümüz dönemde, birinciliğe geldik. Çok büyük başarı. Giresunspor’un 14, Samsunspor’un 10 puan gerisinden, 10 haftalık süreçte liderliğe yükseldik. Çok büyük başarı. Futbolcularımız ve teknik heyetimi, tebrik ediyorum. Hepsinin alınlarından öpüyorum. Giresunspor’u da tebrik ediyorum. Onlar da iyi mücadele ettiler. Onlar da bugün kazanmış, Samsunspor’a ve oynayacaklara play-off’ta başarılar diliyorum.”

KENT GECE BOYUNCA UYAMADI

Menemenspor deplasmanından dönen takımı, hava alanında karşılayan Adana Demirsporlu taraftarlar, Başkan Murat Sancak, yönetim kurulu üyeleri, teknik heyet ve futbolcuların bulunduğu otobüsle birlikte, şehir turu attı. Konvoya, kulübe kadar eşlik eden taraftarlar, havai fişek ve meşalelerle, sevgi gösterilerin de bulunurken kulüpte de, havai fişek ve ışık gösterileri yapılarak şampiyonluk kutlandı. ( ÖZEL HABER: HÜSEYİN AZAR)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER