1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

SEÇİMLİ MECLİS TOPLANTISI

SEÇİMLİ MECLİS TOPLANTISI
Bu haber 09 Nisan 2017 - 14:37 'de eklendi ve 903 views kez görüntülendi.

SEÇİMLİ MECLİS TOPLANTISI

Encümenlikler ve Komisyon Üyeleri yeniden belirlendi.

Pozantı Belediye Meclisi’nin olağan Nisan ayı toplantısında, yine seçimler yapıldı.Bazı üyeler, komisyonlarda yer değiştirdi.

ENCÜMENLİKLER
Bir yıllığına seçilen üyelerden, Encümenlikler için, yine geçen yıl olduğu gibi CHP ve MHP işbirliği yaptı. Önceki encümenlerden MHP’li Adil Çakmakçı görev almadı. Yerini partilisi Ebru Doğucu’ya bıraktı. Aynı şekilde CHP’li Hasibe Gültepe da görev almayarak yerini partilisi Muzaffer Özdemir’e bıraktı. Her iki aday da dokuzar oy aldılar. Ak Parti’nin adayları olan, Nigar Kartal ile Mehmet Erdem aldıkları yedişer oy, seçimi kazanmalarına yetmedi. Başkan Baysal oyunu Doğucu ve Özdemir lehine kullandı.
PLAN BÜTÇE
Beşer kişiden oluşan diğer komisyon seçimlerinde ise tam bir birliktelik sağlandı.
Plan Bütçe Komisyonu’nda yeni üye MHP’li Murat Kutlu ilk olarak görev aldı. Yine aynı partili Adil Çakmakçı CHP’den Muzaffer Özdemir, Ak Parti’den Mahmut Sezer ve Mehmet Erdem oy birliği ile seçildiler.
İMAR KOMİSYONU
Belediye Meclisi’nin en önemli komisyonlarından olan İmar Komisyonu’nda da seçimler beklenenin aksine sakin ve çekişmesiz geçti.
Bu komisyonun bir önceki üyelerinden, MHP’den Yalçın Gürgen, Ak Parti’den Mehmet Yurtçu, CHP’den Hasibe Gültepe, yeniden seçilirken, MHP’li Zeki Bülbül’ün yerine, İsmail Çörekçi, Ak Partili Mahmut Sezer’in yerine ise partilisi ve KAYYIM olarak, meclise giren aynı zamanda Pozantı Muhtarlar Derneği Başkanı ve Zafer Mahallesi Muhtarı olan Mehmet Bölge yeni üye olarak görev aldılar.
İMAR KOMİSYONUN GÖREVLERİ
Kentleşmenin en önemli oluşumlarından birisi konumunda olan İmar Komisyonları, adeta toplumun yaşam nabzını tutan bir kurul konumundadır.
Konutlaşmanın geleceğe dönük planlanması, imar ruhsatlarının verilmesi konusunda, belediye meclisinin lokomotifi konumunda olan ve mecliste temsil edilen partilerden aday gösterilen beş kişinin görev aldığı imar komisyonu geçmişte olduğu gibi bundan sonra da aynı titiz çalışmayı sergileyeceği de kendiliğinden ortaya çıktı.
İmar komisyonun ruhsat ve imar kararlarının diğer meclis üyeleri de çok sıkı bir şekilde irdelemekte ve genelde de komisyondan gelen maddeler üzerinde meclis üyeleri görüş birliğine vararak takdir haklarını kullanmaktadırlar.
KIRSAL KALKINMA
Bütün Şehir yasası uyarınca her geçen yıl daha da önem kazanan kurullardan birisi de, Kırsal Kalkınma Tarım ve Hayvancılık Komisyonu olmaktadır.
Özellikle Pozantı’da kırsal kesimde Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün başlattığı ekonomiye dayalı tarım ve zirai ürünlerin desteklenmesi, konusunda çok önemli hale gelen bu komisyona da MHP’li Zeki Bülbül, Murat Kutlu, Ak Parti’den Mahmut Sezer, Nigar Kartal, CHP’den ise Muzaffer Özdemir seçildi.
ÇEVRE SAĞLIK
Pozantı Belediye Meclisi’nin bir diğer komisyonu olan Çevre Sağlık Komisyonu’na ise MHP’den İsmail Çörekçi, Zeki Bülbül, Ak Parti’den Nigar Kartal, İlkay Pancar, CHP’den ise Hasibe Gültepe seçildi. Gerek işlevi gerekse de vatandaşlarla olan ilişki açısından önem arz eden bu komisyonda üç bayan üyenin görev alması iki erkek üyeye karşı bir üstünlük olarak değerlendirildi.
EĞİTİM KÜLTÜR
Pozantı Belediye Meclisi’nin seçimi yapılan son komisyon ise Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu oldu. Bu kurulda da MHP’den Yalçın Gürgen, Ebru Doğucu, Ak Parti’den İlkay Pancar, Mehmet Erdem, CHP’den ise Muzaffer Özdemir görev aldı.
GÜRGEN GRUP SÖZCÜSÜ
Pozantı Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantısında ise bir yenilik MHP’de yaşandı. Mecliste partisinin grup sözcülüğünü Yalçın Gürgen üstlendi. Bu konudaki karar, meclis toplantısı öncesi MHP İlçe binasında Başkan Durmuş Taşpınar’ın partili meclis üyeleriyle yaptığı toplantıda alındı.
Yalçın Gürgen bu gelişmeyi Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısında şöyle açıkladı:
“Ben, bundan böyle partimin meclisteki grup sözcülüğünü de üstlendim. Geçtiğimiz hafta Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in kabri ziyaretinde Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ile birlikte olma onurunu yaşadım. Bu vesile ile başbuğumuzu burada da bir kere daha rahmetle anıyorum.”
Mecliste grubu bulunan partilerden Ak Parti’nin sözcülüğünü Mehmet Yurtçu CHP’nin sözcülüğünü ise Hasibe Gültepe yapmaktadır.
VE MADDELER
Pozantı Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantısında da yine başkanlık makamında bulunan Mahmut Sami Baysal, 2016 yılı başkanlık faaliyetinin okunması dolayısıyla yerini 2. Başkan CHP’li Muzaffer Özdemir’e bıraktı. Belediye Yazıişleri Müdürü Metin Kaya, meclis üyelerinin isteği doğrultusunda bir bölümünü okudu. Faaliyet raporu, başkan vekili Muzaffer Özdemir tarafından oya sunularak, üyelerin tamamı tarafından kabulle sonlandırıldı.
Bir diğer madde olan, 2016 denetim raporunu kurul başkanı MHP’li İsmail Çörekçi okudu. Raporun sonuçlandırılmasına kadar geçen yaklaşık 40 günlük sürede belediye bürokratlarına ve destek veren belediye meclis üyelerine teşekkür etti. Harcamalarında geçmiş yıla göre düşüş kaydetmesinin de Başkan Mahmut Sami Baysal şahsında önemli ve olumlu bir gelişme olduğuna dikkat çekerek “Diliyoruz ki gelecek yıl harcamalardaki bu düşüş devam etsin.” dedi.
ÇEKİMSERLER DİKKAT ÇEKTİ
Gündemin 5’den başlayıp 11’cisini de içine alan 6 madde yer alan, üzerlerinde şahıs gayrimenkulleri bulunan belediyeye ait hisselerin satışa çıkarılması için belediye başkanı ve encümene yetki verilmesi kararında çekimserlik hakim oldu.
Ak Partili 7 Belediye Meclis üyesinin yanı sıra MHP’li Zeki Bülbül’ün de bu satış maddeleri ile ilgili olarak çekimser kalmaları imar komisyonunda görüşülmesinde de aynı yönde tavır konulması Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal’ı üzdüğü gözlendi. Oylama diğer 7 üyenin olurları ile meclisten geçti.
Bu konuda olumlu oy kullanan üyeler vatandaşların belediye parselleri üzerinde gayri menkullerinin tapularının sahibi olmak için uzun yıllar beklediklerini her geçen toplantı da bu konun karar bağlanmamasının hem belediyeyi hem meclis üyesi olarak kendilerini kamuoyu karşısında zor durumda bıraktıklarını ifade ederek, bu konuda olumlu oy kullandıklarını açıkladılar. Çekimser oy kullanan üyeler ise satışı için encümene yetki verilecek olan arazilerin tamamını yerinde inceleyemediklerini bu konunun da kararları üzerinde olumsuz etki yarattığını ve bu nedenle çekimser oy kullandıklarını ifade ettiler.
Gündemin kalan son iki maddesinde de yine Belediye hisselerinin satışlarına ilişkin encümene yetki verilmesi konusu imar komisyonuna havale edildi.
GÜNDEM DIŞI
Ak Partili üyelerin gündem dışı verdikleri önergelerde Zafer ve Kurtuluş Mahalleri arasından geçen ve etrafı telle çevrili olan bölümlerin vatandaşları ulaşım açısından zorladığını yapılması düşünülen iki alt geçit sayısının üçe çıkarılması görüşü hakim oldu. Başkan Baysal bu konuda Devlet Demir Yolları yetkilileriyle yaptığı görüşmede olumlu sonuç almadığını bundan da büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.
KÜLTÜR MERKEZLERİ
Bir diğer önerge de Pozantı’nın Zafer Mahallesi başta olmak üzere Gökbez, Kamışlı, Aşçıbekirli, Alpu mahallerine kültür merkezlerinin yapılması gerektiğini belirten önergeyi Baysal şöyle cevapladı:
“Pozantı Belediyesi olarak, bazılarının yapılmasını programa aldık, ancak bunların sayısı artınca da Büyükşehir’in desteğine ihtiyaç hasıl oldu. Bu konuda Pozantı Belediyesi’ni Büyükşehir’de temsil eden meclis üyelerimizin konuyu buraya taşımaları çözümü kolaylaştıracaktır.”
ALPİN SÖZÜNDE DURMADI
Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, Şeker Pınarı suyu üreten ve paketleyen Dubai firması ALPİN SU’nun önceki yıllarda Pozantı’nın Zafer Mahallesi’ne çok amaçlı bir Kültür Merkezi’ni yaptırma sözü verdiğini ancak, bu kuruluşun üretimlerini pazarlayan Adana’daki firma tarafından büyük bir zarara uğratıldığını, adeta kapanma tehlikesi ile karşı, karşıya bırakıldığını bu nedenle de çalışan sayısında önemli ölçüde azalma yaptıklarını belirterek, ALPİN SU’nun Pozantı’ya kazandırmak için söz verdiği çok amaçlı kültür merkezinden vaz geçtiğini belirtti. Meclis toplantısı daha sonra sohbet şeklinde devam etti.
Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal toplantı sonrası meclisin yeni üyesi Murat Kutlu’nun işletmekte olduğu Ekinciler Dinlenme Tesisleri’nde üyelere bir yemek verdi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER