1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ŞEHİDİMİZİN ACISI YÜREĞİMİZİ YAKIYOR.

ŞEHİDİMİZİN ACISI YÜREĞİMİZİ YAKIYOR.
Bu haber 14 Ağustos 2017 - 10:54 'de eklendi ve 1.329 views kez görüntülendi.

AKınalı Kuzuların En Büyük Aşkı Bayrak ve Vatan

ŞEHİDİMİZİN ACISI YÜREĞİMİZİ YAKIYOR.

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde pkk’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan özel harekat polisi 25 yaşındaki Erhan Konuk’un, Pozantı İlçesi’ndeki baba evine ateş düştü.

Şehidin ilçe merkezinde oturan ailesine şehitlik haberi saat 04.30’da verildi. Eve giden Pozantı Kaymakamı Taner Tengir, Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal ve İlçe Emniyet Müdürü Tayfun Kılıç, annesi Nuray Konuk’a oğlunun şehitlik haberini verdi. Şehidin kamyon şoförü olan babası Fehmi Konuk ise acı haberi   Afyonkarahisar yolunda aldı. Fehmi Konuk, buradan yanındaki muavini yardımı ile Adana’ya dönüşe geçti. Şehit  Erhan Konuk’un, Görkem Nur Ayaz ile sözlü olduğu, Kurban Bayramı’nda izinli gelip Pozantı’da düğün yapmayı planladığı belirtildi.

“HAYATIMIN EN ZOR ANLARINDAN BİRİ OLDU”

Pozantı Kaymakamı Taner Tengir, Konuk ailesinin oğulları özel harekat polisi Erhan’ın şehit olduğu haberini verirken hayatının en zor anını yaşadığını söyledi.

Kaymakam Tengir, “Bu sabaha karşı meslek hayatımın en zor anlarından birini yaşadım. Ailemize bu haberi vermek çok zor oldu. Şehidimize Allahtan rahmet diliyorum” dedi.

İLK TÖREN VAN’DA YAPILDI.

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan özel harekat polisi Erhan Konuk’un cenazesi, Van’da düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Adana’ya getirildi. Havalimanında Adana Valisi Mahmut Demirtaş, kent protokolü ve ailesi tarafından karşılanan şehit polis Erhan Konuk’un cenazesi, karayoluyla Pozantı İlçesi’ne gönderildi. Şehit oğlunun cenazesini karşılayan annesi Nuray Konuk güçlükle ayakta durabildi.

BU BAYRAK DÜŞMEZ

Şehit polis memuru Erhan Konuk’un Faceebok adresinin ana sayfasındaki “Ön kuzu hey! Ön kuzu! Önde gider Ön kuzu. Bu Bayrak düşmez yere. Ölmedikçe son kuzu!” paylaşımı da dikkat çekti. Ayrıca şehidin sözlüsü Görkem Nur Ayaz’ın 2 Haziran’da Facebook’ta kendi adresinde birlikte çektirdiği fotoğrafa, “Senden sonra ile başlayan cümleler olmasın hayatımda. Seninle birlikte kalsın bütün cümleler” paylaşımına şehit Konuk’un, “Zaman sen olmayınca geçmiyor” yazdığı görüldü.

HAYALLERİMİZ VARDI

Sözlüsünün şehit haberiyle yıkılan Görkem Nur Ayaz ise köydeki cenaze evinde yakınlarına sarılıp ağlayarak, “Hayallerimiz vardı. Beni nasıl bırakıp gitti? Üç. 3 ay sabır edemiyorum bir ömür nasıl sabır edeceğim” diye gözyaşı döktü.

5 BİN KİŞİ UĞURLADI

Askeri uçakla getirildiği Adana Havalimanı’nda alınan şehidin cenazesi, konvoyla Pozantı İlçesi’ne bağlı Aşçıbekirli Mahallesi’ne götürüldü. Burada şehidi Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Akgüneş, Özel Harekat Daire Başkanı Selami Türker, ailesi ve yaklaşık 5 bin kişi karşıladı.

Törende şehidin anne, baba ve kardeşlerini yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehidin sözlüsü Görkem Nur Ayaz ise altın bilekliğine bakıp gözyaşı döktü.Kılınan cenaze namazının ardından şehit Erhan Konuk, 2005 yılında Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde şehit olan Üsteğmen Zafer Sabancı’nın yanına gözyaşları içinde defnedildi.Bu arada şehidin babası Fehmi Konuk’un Facebook adresinden 3 Ağustos’ta özel harekat polisleri ile bir lokantada çektirdiği fotoğrafın altına yazdığı “Özel harekat, Pozantı’da. Allah onları korusun Paylaşımı dikkat çekti.

Şehidimizin toprağa verilmesinden sonrada taziye ziyaretleri artarak devam etti. son olarak Ak Parti Genel Başkan Yardımıcısı Hamza Dağ, başta olmak üzere çok sayıda milletvekil aralıklı olarak, taziye ziyaretlerini sürdürerek ailenisini yanlız bırakmıyorlar. Pozantı’lının da yine tek vucüt olarak şehidimizin acısını ailesi ile birlikte paylaşmaya devam etmeleri esanasında zaman, zaman, oluşan duygusal tablolar gözlerin yaşarmasına özellikle kadınların hıçkırarak ağlamalarına sebep oluyor. Şehidimizin Babası Fehmi Konuk’un bu derin acı karşısında metanetini koruyabilmek için büyük bir gyret sarf ettiği gözleniyor. Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, başta tüm şehitlerimiz olmak üzere, son şehidimiz Erhan Konuka’a ALLAH’tan rahmet diliyor geride kalanların derin acısını paylaşıyor aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyorz.

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER