1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ŞEHİT ERHAN KONUK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNİN TEMELİ ATILDI.

ŞEHİT ERHAN KONUK ANADOLU  İMAM HATİP LİSESİNİN TEMELİ ATILDI.
Bu haber 16 Temmuz 2018 - 9:40 'de eklendi ve 858 views kez görüntülendi.

ŞEHİT ERHAN KONUK ANADOLU

İMAM HATİP LİSESİNİN TEMELİ ATILDI.

Borsa İstanbul tarafından, Anadolu İmam Hatip Lisesi yapılması şartıyla yaptığı, maddi katkı ile adı, Şehit Erhan Konuk Anadolu İmam Hatip Lisesi olacak olan, eğitim yuvasının temeli, ceza evi arkasında bulunan arsa üzerine, uzun bir bekleyiş sonrası, nihayet geçtiğimiz hafta temeli atıldı.

NEDEN GECİKTİ?

Okulun, inşa edileceği 6.5 Dönümlük alan üzerinde, Pozantı’lı bir işadamının, belli bir kısmında hak iddia ederek, inşaata mani olma çabaları Kaymakamlığın, yasal yollara başvurması üzerine, yapılan duruşmalar sonrası, ilgilinin şikayeti geçerli olmadı. Böylece, Anadolu İmam Hatip Lisesinin inşaatına başlama yolu da, açılmış oldu.

YURT TAHSİSİ

Yaklaşık, 4.260.000 TL’ye mal alacak olan, Şehit Erhan Konuk, Anadolu İmam Hatip Lisesi,16 Derslik olarak, eğitim verecek olup ayrıca, yatılı öğrenciler içinde, daha önceden Yüksek Okula verilmesi düşünülen yurdun, Anadolu İmam Hatip’e tahsisi ile, yatılı öğrencilerin de yurt sorunu çözümlenmiş olarak, eğitime başlayacak.

DUA

2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılına yetiştirilmesi planlanan, Şehit Erhan Konuk Anadolu İmam Hatip Lisesi İnşaatının, temel atma töreninden önce, Kur-an Tilaveti, sonrası dua edilerek, eğitim kurumunun hayırlı, uğurlu olması dileğinde bulunuldu.

KONUŞMALAR

Törenin ilk konuşmasını, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hüdaverdi Yıldız yaparak, özetle şunları söyledi:

“ Pozantı, eğitim tesisleri sıralamasında çok önemli bir konumdadır. Şehit Erhan Konuk Anadolu İmam Hatip Lisesinin de, 2019 yılında eğitime başlayacak olması düşünüldüğünde, bu eğitim cazibesinin daha da artacağı ortadadır. Böylesi bir Eğitim tesisine katkı koyan, Borsa İstanbul’a, tüm emeği geçenlere, teşekkür ediyor, bu eğitim yuvasının, hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

TENGİR “ALTI MAHKEMEYİ AŞTIK”

Temel atma töreni öncesi bir konuşma yapan, Pozantı Kaymakamı Taner Tengir, Şehit Erhan Konuk, Anadolu İmam Hatip Lisesinin, temel atma aşamasına gelinceye kadar, açmış oldukları, altı mahkemeyi kazandıklarını, böylece yasal yollar tamamlandıktan sonra, temel atma mutluluğuna eriştiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Bu eğitim yuvası, Pozantı’lı gençlerimizin, geleceği açısından çok önemli, modern ve çağdaş bir okul olarak, yüzlerce öğrencimizin, bilim, ilim, inanç ve irfan ocağı olacaktır.

Katkı koyanlara, çok teşekkür ediyoruz. Böyle bir eğitim tesisin, temelini atmak onuruna da sahip olduğumuzdan dolayı, mutlu, gururluyuz ve şükrediyoruz. Biz idareciler için, en önemli manevi duygu, belki bir gün gelir, bu okulun bahçesinde, bir çay içme mutluluğuna ve huzuruna erişiriz. Bu, bizim için bir huzur kaynağı olacaktır. Pozantı’mıza, hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

TEMELİ ATILDI.

Daha sonra, dualar eşliğinde kurbanlar kesildi. Devamında, Kaymakam Taner Tengir, Tufanbeyli Kaymakamı Ferhat Atar, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, İlçe Parti Başkanlıklarının Siyası Temsilcileri, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hüdaverdi Yıldız, Daire Amirleri, Muhtarlar ve Şehit Erhan Konuk’ un ailesi eşlik ederek, butona birlikte bastılar. temele harcı koydular. Daha sonra yapılan ikramlarla temel atama töreni sona erdi.

 

Haber ve Fotoğraflar: Hayriye Eroğlu

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER