1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“SENİ BEN BİLE KURTARAMAM”

“SENİ BEN BİLE KURTARAMAM”
Bu haber 02 Ekim 2017 - 11:11 'de eklendi ve 964 views kez görüntülendi.

BAŞKAN: ZAMİR KALAS’dan SUAT YILDIRIM’A İKAZ

“SENİ BEN BİLE KURTARAMAM”

Başkanlığını 20 yıla aşkın bir süreden beri, Zamir Kalas’ın yapmakta olduğu, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifinde, bir süreden beri devam etmekte olan, dalgalanma kamuoyu tarafından da merakla izlenmekte idi.

Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Zamir Kalas, büromuza gelerek, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’a konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.Başkan Kalas, kooperatifle ilgili çıkarılan dedikoduların gerçekleri yansıtmadığını, kamuoyunda bilgi kirliliği yaratılmak istendiğini belirterek şunları söyledi:

“ Suat Yıldırım, Kooperatifimizin 2. Başkanlığını yapmakta iken, almış olduğu kredi taksitlerini zamanında ödeyemedi. Ve sonuçta kooperatifiler yasası gereğince, Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2. Başkanlığı kendiliğinden düşmüş oldu.

Elimizdeki, ana sözleşmenin 24. Maddesi gereğince, yöneticiler kooperatiften aldıkları kredileri, takibe düştükten sonra, 30 gün içiresinde ödeyemedikleri takdirde otomatikman görevleri sona ermiş olur. Bu yasa, kooperatifimizin 2. Başkanı Suat Yıldırım içinde, aynen uygulanmıştır.

Ancak, her nedense Suat Yıldırım bu durumu kamuoyuna farklı yansıtarak kendisine haklılık payı çıkarmak istemiştir.Seçimi, Suat Yıldırım’la birlikte, diğer üyelerimizin de desteği ile, kazandık.

Ve kendisi de 2. Başkan oldu. Ancak ,aldığı kredi taksitlerini ödeyemeyince önce kendisini ikaz ettim. Kooperatifin bu konuyla ilgili ana sözleşmesini kendisine okuttum. Arkadaşımızın, maddi durumu yeterli olamamış ki, ödeme yapamadı.Bu gelişme sonrası, kooperatif başkanı olarak, kendisini ne yönetimde tutma, ne de yönetimden düşürme gibi  bir tavrım olamaz.

Kendisine, kredi taksitlerinin ödemesi konusun da, yaptığım ikazlarda“ Suat Bak. Seni Ben Bile Kurtaramam” Şeklinde konuşarak, Kooperatifin ana sözleşmesini aynen uygulamak zorundayım. Kalacağımı belirttim. Ödeme olmayınca da, yasal prosedür kendiliğinden işledi.

Benim, ne Suat Yıldırım’la,   ne de aynı şekilde yönetim kurulu üyeliği düşen diğer arkadaşımla bir husumetim olamaz. Ben kendileri ile birlikte yola çıktım. Ancak yasalar karşısında yol arkadaşlığımızın devamı olamadı. Gelişmeler bundan ibaret olup, Suat Yıldırım’ın kamuoyuna yansıttığı gibi değildir. dedi

ÜNAL – PEHLİVAN GİRDİ.

Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Zamir Kalas, iki Yönetim Kurulu Üyesinin, kredi taksitlerini ödeyememelerinden dolayı yasa gereği üyeliklerinin düşmesi sonrası, boşalan bu yerlere yedekten, Selahattin Ünal ile, Eren Pehlivan’ının getirildiğini açıkladı.

DİNÇ 2. BAŞKAN

Başkan Zamir Kalas, Suat Yıldırım’dan boşalan 2. Başkanlığa Yönetim Kurulu Üyelerinden Huriye Dinç’in getirildiğini açıklayarak, “Aramıza yeni katılan diğer yönetim kurulu üyelerimizle birlikte kooperatifimizin başarısı için mücadelemizi birlikte sürdüreceğiz” dedi.

TRİLYONLARCA KREDİ DAĞITILDI.

Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Zamir Kalas,Kooperatifin gerek kredi dağıtımı ve gerekse de, taksit- tahsilat oranlarının çok yüksek olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“ Kooperatifimiz, Halk Bankası aracılığı ile, üyelerimize 28 Milyon Lira kredi vermiş bulunmaktadır. Karşılığında da, taksit ödemeleri çok büyük bir orandadır.Bizim amacımız, esnaflarımıza yasal çerçevede, tüm imkanlarımızı kullanarak kredi destekçisi olmayı sürdürmektedir. Kredi alacaklara da önerim, “ ÖDEYEMEYECEKLERİ KREDİLERİ” asla almasınlar. Çünkü, yasalar taksitlerin gecikmesi halinde, son derece acık ve net bir şekilde icra uygulamasını getirmektedir.Benim, asla hiç bir kimse ile kişisel bir sorunum yoktur. Ancak, bazıları kendi hatalarından kaynaklanan olayları, kamuoyuna yanlış aktarma gibi, bir tutum içerisine giriyorlar. Bunlarından zaten kim olduğunu kamuoyu çok iyi bilmektedir” dedi.

Özel Haber: Tamer Ünal

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER