1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ŞEVKİ AKKAYA’NIN HATIRALARI (2)

ŞEVKİ AKKAYA’NIN HATIRALARI (2)
Bu haber 12 Nisan 2021 - 10:13 'de eklendi ve 650 views kez görüntülendi.

ŞEVKİ AKKAYA’NIN HATIRALARI (2)

Önceki hafta yayınına başladığımız, Pozantı’nın ULU ÇINARI ŞEVKİ AKKAYA Amcamızın, hatıralarını kapsayan yazı dizisine, bu hafta devam ediyoruz:

“Bir Ekim 1950 yılında, haberim bile olmadan, emir çıktı dediler.  Asker olduğumun hiç farkında bile olmadan, anamın ve babamın duaları, nereye gittiysem benimle beraber oldu. Halen de, bu duaları yanımda hissediyorum.  Askerliğimin İstanbul da olması, ticari hayatımın da rehberi oldu. Maddi ve manevi bir darlık çekmedim. Vatani görevimi yaptığım sürece, askerliğe doyamadım. Terhisimde, birliğimden herkesle helallik alarak ayrıldım.  Doğup büyüdüğüm vatanıma karşı, görevimi yerine getirmiş olmamdan sonra, Pozantı’ya dönüşüm  ve sevdiklerimle kavuştuğum günü de, hala unutamıyorum. Babamın, canı kadar çok sevdiği topraklarına sahip çıktım. Bir avuç toprağını kimseye kaptırmadım. Tarım işlerine devam ettim.

Ayrıca, fakir -fukarayı hep düşündüm. Atatürk Caddesi üzerinde, şimdiki Akkaya ticaret hanedeki işyerimizde, kiracı da çıkmıştı. Darabalı, kerpiç ahşap dükkanıma, biraz düzen verdim. Kasım 1950 ‘de, bakkaliye dükkanına da biraz düzen verdim. Baba dostlarımın ve tanıdıkların desteği ve Allah’ın yardımı ile, işlerim büyüdü. Pozantı’mızın ilçe olması için, beş kişilik bir komite kurduk. Çalışmalarımız sonrası, 1954 yılında Pozantı’mız ilçe oldu.

Kaymakamlığa Veysel Kayran, Hakimliklere, Mustafa Akyürek ve Abdurrahman Bey,  Cumhuriyet Savcılığına Gazi Bey, Jandarma Komutanlığına Üst Teğmen Nevzat Emgenmal,  Mal Müdürlüğüne Ali Bey, Hükümet Tabipliğine Dr. Ali BeyTarım, Ali Konak Ziraat Müdürlüğüne, Belediye Başkanlığına Mustafa Savrancık seçildi. Tam teşekkülü hükümet erkanı oluşturuldu. Pozantı’lıda, bundan çok memnun oldu ve rahatladı.

Ben de işlerime düzen vererek, çeşit artırdım. Tarım ilaçları bayiliğini aldım. Singer dikiş makinası bayiliğini aldım. 40 gün sonra singerin genel müdürü geldi. Konya’dan bir bayan hoca getirerek, singer dikiş makinasının öğretisini yaptırdım. Bayanlara nakış ve dikiş kursu açtırdım. İşlerim genişledi. Tarım ilaçları zehirli olduğu için, gıda maddelerini bıraktım. Mobilya ve beyaz eşya işine döndüm. Kayseri’ye gittim. İstikbal mobilyanın bayiliğini aldım.  1966 yılında likidgaz ve milengaz bayiliklerini aldım. Sonrasında, elektrikli ev aletleri bayiliğini aldım. Plak çalan pikap ve radyo satamaya başladım. 1971 yılında gurnding, telefunken, philips, TV’lerin üretimi başladı.  DEVAMI GELECEK HAFTAYA  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER