1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ŞEVKİ AKKAYA’NIN HATIRALARI (3)

ŞEVKİ AKKAYA’NIN  HATIRALARI (3)
Bu haber 19 Nisan 2021 - 8:13 'de eklendi ve 713 views kez görüntülendi.

Geçen Haftadan Devam ( 3)

ŞEVKİ AKKAYA’NIN  HATIRALARI  

Pozantı’nın efsane isimlerin den, Ulu Çınar Şevki Akkaya’nın, hatıralarını kapsayan yazı dizimiz, ilgi ile okunuyor.  Akkaya’nın, bu hafta üçüncü bölümü ile sonlandıracağımız, yazı dizisi şöyle:

“1951 Yılında Karaisalı’dan, çiftçilere kredi verilecek dediler. Gittik. Bir kese içerisinde sarı beş kuruşluk, yüz lira verdiler.  1952 yılında, Pozantı’ya da Tarım Kredi Kooperatifi kuruldu. Beni de yönetime seçtiler. Çiftçilerden, kayıtlarını getirenlere 100 ile 200 TL arasında para verildi. En fazla olarak da 300 TL verildi. O zaman, para kıymetli idi. Bir kuruşun, 40 para olarak olduğu dönemlerde, beni Başkanlığına beni seçtiler. 

Kredilerini biraz artırdım. 1963 Yılında, Ziraat Odaları kuruldu.  Kaymakam Beyin emri üzerine, kuruculuğunu ben yaptım. İki Kooperatifinde Başkanlığı bende idi. 

Çiftçilerimizin, mali durumunu yakınen bildiğimiz için, kredilerinin çoğunu, isteğe göre veriyordum. Halk benden çok memnundu. Gübre getiriyorum, Keçiborlu Kükürt Fabrikasından Kükürt getiriyorum. Kar koymadan çiftçiye Veriyordum.”

GÖREVLERİM

Şevki Akkaya, bulunduğu görevleri ise, şöyle sıraladı:

1952’den 1973 yılına kadar, TKK Başkanlığını 21 yıl yaptım. 1963’den /1993 yılına kadar, 30 yıl Ziraat Odası Başkanlığını yaptım.

1961 Yılında, Anadolu Ajansının Fahri Muhabiri idim. 1960/ 1963 yılları arasında, İstiklal mahallesi Muhtarlığını, 1963’den 1978 yılına kadar, CHP Belediye Meclisinde görev aldım. Kaymakamlık Mütevelli Heyetinde görev yaptım.  Şeker Pınarı – yarma arasında, DKY İstimlakinden, gişelerden Tekire kadar olan otoban yolunun, istimlakinde bulundum. Araçların, fenni muayenesinin yapılması için imza topladım. İki ayda bir gelmesini sağladım. 1956 Tarihinde, Büyük Ata’mızın kurmuş olduğu, Türk Hava Kurumunun bir çok masrafını karşılayarak, Pozantı’da kuruluşunu gerçekleştirdim ve başkanlığına atandım.

Bu kadar işim arasında bağ, bahçe ve ticari işlerimin genişliğine rağmen, fahri görevlerimi ihmal etmedim. 50 yıldır, tüp bayiliğini yapmaktayım. Bir Pozantı’lı olmaktan ve Pozantı’ya hizmet etmekten dolayı da, mutlu ve gururluyum.

İş hayatımdaki başarılarımı, özel hayatımda da sürdürdüm. Eşimin çok büyük desteği oldu. Vatana, Millete, hayırlı evlatlar ve torunlar yetiştirmenin mutluluğunu da, her zaman yaşıyorum.

 Pozantı’lının benden alacakları  varsa,  yerim yurdum  belli. Haklarını helal etsinler. Bende, önce Yüce Allah’tan sonra, Pozantı’lıdan  ve ailemden helallik istiyorum. Bana bu kadar güzel bir ömür bahşettiği için de, Yüce Allaha Minnet ve Şükranlarımı Sunuyorum” dedi.

Yörenin bir Gazetesi olarak, Şevki Akkaya’nın bu onur dolu yaşamanı, kamuoyu ile paylaşmak bizi de mutlu etti.  Bu yazı dizisinin, kendisinden sonra  çocuklarına ve torunlarına, yaşarken bırakılmış bir anı  olarak kalması dileği ile, kendisine sağlıklı ömürler diliyoruz.  ( SON)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER