1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

SODES’DEN ÖĞRENCİLERE YURT TURU

SODES’DEN ÖĞRENCİLERE YURT TURU
Bu haber 28 Mayıs 2018 - 11:01 'de eklendi ve 1.060 views kez görüntülendi.

SODES’DEN ÖĞRENCİLERE YURT TURU

POZANTI ’lı Öğrenciler “ EVLİYA ÇELEBİ” Gibi

Pozantı ilçesi ilkokul-ortaokul ve lise öğrencilerini kapsayan,Kalkınma Bakanlığı ve Adana Valiliğinin desteklediği Yeteneklerimizi Keşfedelim, Gördükçe Öğrenelim” isimli SODES projesi uygulamaya başlandı. Konuyla ilgili bilgi aldığımız Proje Koordinatörü İbrahim TAYTAŞ şunları belirtti:

“Pozantı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve koordinatörlüğünü yaptığım 144.050 liralık projenin etkinlikleri arasında yer alan Nevşehir-Kapadokya bölgesi gezisi gerçekleştirildi. Söz konusu gezi 1. ve 2. gün 4’er otobüs, 3. gün ise 2 otobüs olacak şekilde yapıldı. 3 günlük günübirlik halinde yapılan gezilerde 410 öğrenci ve 40 öğretmen Kapadokya bölgesini yakından tanıma fırsatı buldular.

Kapadokya gezisi kapsamında, ilk gezi noktası Derinkuyu ilçesinde bulunan yapımına Milattan Önce 1200’lü yıllarda Hititler döneminde başlanmış olup Osmanlı dönemine kadar değişik devletler tarafından savunma amaçlı kullanılmış yer altı şehri olmuştur. Sonrasında, Uçhisar ilçesinde yer alan Güvercinlik Vadisinin eşsiz manzarası görüldü. Kapadokya bölgesinin en yüksek noktası olan Uçhisar kalesi görüldü. Göreme ilçesi panoramik açıdan en güzel şekilde görüldüğü noktadan izlendi.

Avanos ilçesinde öğle yemeğinin ardından ülkemizde doğan ve Karadeniz’e dökülen ülkemizin en uzun nehri olan Kızılırmak üzerinde bulunan sallanan köprü üzerinde gezinti yapıldı. Kilden çanak-çömlek yapımının nasıl olduğu atölyede öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından yakından gözlemlendi. Kapadokya’da peri bacalarının en belirgin olduğu yer olan Paşa bağlarında peribacaları gezildi. Ardından Hayal Vadisi olarak da bilinen Dervent Vadisinde değişik figürlerin yer aldığı peri bacaları görüldü. Ürgüp ilçesinde yer alan üç güzeller tepesinde Kapadokya bölgesi kuşbakışı olarak görüldü.

Yapılan gezi faaliyeti ile birlikte yakın çevremize ait tarihi ve kültürel yerler tanınır hale geldi. Gezilerimiz profesyonel rehber nezaretinde gerçekleştirildi. Kapadokya bölgesine dair önemli görülen yerler öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından tanındı. Geziye katılanlar unutamayacakları bir gezi olduğunu ifade ettiler.

Projemizin geçmesinde ve uygulanmasında emeği geçen başta Kaymakamımız Sayın Taner Tengir’e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüdaverdi Yıldız’a, okul müdürlerine ve bu sorumluluğu paylaştığımız tüm öğretmenlere teşekkür ederiz.”

Haber Merkezi

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER