1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Son Model Arabalardan Geçilmiyor, AMA… POZANTI VERGİ FAKİRİ

Son Model Arabalardan Geçilmiyor, AMA…  POZANTI VERGİ FAKİRİ
Bu haber 07 Mayıs 2017 - 9:59 'de eklendi ve 964 views kez görüntülendi.

Son Model Arabalardan Geçilmiyor, AMA…

POZANTI VERGİ FAKİRİ

Mükelleflerce devlete ödenen, “VERGİ TAHAKKUK” rakamlarının, beyan edildiği bu günlerde, Pozantı’da, her yıl giderek vergi miktarlarının düştüğü öğrenildi.Geçmiş yıllarda, Pozantı’lı mükelleflerin ve bazı iş adamlarının, vergi rekortmenleri sıralamasında yer alabilmek için, adeta yarış ettikleri yıllar artık geride kaldı. Buna karşılık, başta müteahhitler olmak üzere,vergi ödeyenlerin sayısı ve iş yeri artmasına rağmen, Mal Müdürlüğüne beyan edilen, TAHAKKUK miktarlarının ve ORANLARININ azaldığı dikkat çekiyor.

ECZANELER İLK SIRADA

Pozantı’da, yaklaşık son 10 yıldan beri, “ECZANELER, VERGİ TAHAKUKKUN DA”, “İLK” sıraları işgal etmeye başladı. Aradan geçen yıllara rağmen, Eczanelerin dışında, Beyan ve Tahakkuk rakamlarında ilk sıralarda yer alan önemli iş adamlarına artık pek rastlanmaz oldu.Önceki yıllarda, Pozantı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, bir kaç vergi tahakkuk sezonunda, İLK sıralarda yer almış idi. Ancak, aradan geçen yıllarda Kooperatif de, artık ilk sıralarda yer almamaya başladı.

BEYAN VE TAHAKUK PAZARLIĞI

Öğrendiğimize göre, bu Tahakkuk ve Beyan  düşüşü, vergi kontrol kurulunun dikkatini çekti. Araştırma yapılması konusunda İlgililere, üst makamlarca talimat verildi.Nitekim, geçtiğimiz Nisan ayı içerisinde, Pozantı’lı bazı işadamlarının, İlçe Mal Müdürlüğüne davet edilerek, defterlerinin incelenmeye alındığı ve beyan ettikleri, vergi matrahlarının ve tahakkuk miktarlarının artırılması konusunda, dikkatleri çekilerek, pazarlık yapıldığı öğrenildi.

PARK YERİ BİLE BULAMIYORLAR

Pozantı’da son yıllarda gelişen bir başka gelişme ise, her geçen gün, lüks oto sayısının artması oluyor. Adana’nın diğer İlçelerinde, pek rastlanmayın, bu lüks oto artışından dolayı başta Atatürk Caddesi ve ara sokaklarda bu lüks otolar adeta park edecek yer bulamıyorlar. Özellikle çok katlı konutlaşmanın bir cazibe merkezi haline gelen, Pozantı’daki müteahhitlerin ne kadar vergi beyan ettikleri ise merak konusu oluyor.

AVM’LER BEYAN DIŞI

Yayla sezonunda başta Akçatekir de çok sayıda olmak üzere, halen Pozantı’da da, şimdilik iki olarak, faaliyetlerini sürdürmekte olan, AVM’ler beyanlarını, bağlı bulundukları, Genel Merkezlerinin Vergi Dairelerine beyan etmelerinden dolayı, alıverişlerde önemli bir yer tutan, bu kuruluşların, kazançlarının, vergileri de Pozantı’da kalmıyor.

ÖZEL HABER :TAMER ÜNAL

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER