1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

SÖNMEZIŞIK SUYU ECZANELERDEN ALACAĞIZ…

SÖNMEZIŞIK SUYU ECZANELERDEN ALACAĞIZ…
Bu haber 26 Mart 2017 - 14:44 'de eklendi ve 1.118 views kez görüntülendi.

Dünya Su Gününde Kamışlı’daki toplantı da SU bulandı.

SÖNMEZIŞIKSUYU ECZANELERDEN ALACAĞIZ..

Bozkırın susuzluğunu, yoksulluğunu ve bu topraklar üzerinde yaşayan insanların, çaresizliğini Sivas’lı Aşık Veysel Şatıroğlu’nun“ UZUN İNCE BİR YOLDAYIM” Lamba’da Titreyen Alev’de Üşüyorum diyen, Kırşehirli Neşet Ertaş’ın, coşku ve duygu yüklü türküleri günümüzde hala büyük bir özlemle dinleniyor. Günümüz artık eski zaman değil, gelişen dünyanın bir parçası olan Ülkemizde de çağdaşlaşmanın devam etmesi, bu topraklar üzerinde yaşayan insanların haklarını koruması gerekirken, umursamazlığın her geçen gün toplumu giderek etkisi altına almaya başladığını Pozantı’nın Kamışlı Mahallesinde “ SU” gününde yapılan toplantı da üzülerek izledik.

Gazetemizin yayınlarını dikkatle takip edenler bizim kısa adı HES olan, HİDRO Elektrik Santrallerinin yapımına karşı çıktığımızı mutlaka anımsarlar. Yüce yaratıcının yarattığı doğal dengeyi bozmada, insanoğlu tartışılmasız kötü bir liderdir. Çatalan Barajı yapıldı. Pozantı soğuğa ve kara hasret kaldı.

Belmedik de Tünel Santral Göleti yapıldı, bu yıl da yağmasa idi. Pozantı ve yöresi Karın zevkini unutacaktı. 2005 yılında ruhsatı alınan Körkün Çayına yine bir HES Projesinin uygulanabilmesi için ruhsatının yenilenmesi ve gazetemizin yayın konularının başında gelmeye devam ediyor.

Boğaz köylerinin tamamını başta kullanım, sulama, tabiat zenginliği, içiresinde yaşayan canlıların yok olma tehlikesini beraberinde getirecek olan, Körkün Çayı HES Projesine çevre sakinlerinin duyarsızlığı, ilgisizliği, umursamazlığı, gerçekten hayret uyandıracak davranıştı.

Bu konuda Türkiye’deki HES’lerin zararları konusunda yetenek bilgi birikimi ve açıklama konusunda söz sahibi olan Salih Sönmez Işık’ı dinlerken bizde bir gazeteci olarak bu konudaki eksikliklerimizi gidermiş olduk.

Pozantı’nın Kamışlı Mahallesin de 24 Mart 2017 Cuma gün “ DÜNYA SU GÜNÜ” dolayısıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısındaki   tanıtım pankartında “ Dereler Özgür Akacak, Derelerin Kardeşliği Platformu, Akarsular Mineral ve Oksijen Taşıması ile Hayati öneme sahiptirler ibarelerinin Kamışlı’daki izleyicileri çok fazla etkilemediğini bizzat gözledik.

Toplantıyı hemşerimiz, yöre halkının bilgi alma konusunda ilk başvurduğu isim olan Ziraat Mühendisi Seyhan İnce düzenlemişti. Sunum konuşmasını HES’e karşı olan, ve bu konuda önemli mücadeleler vermeye devam etmekte olan, Kamışlı Mahallesi Muhtarı Mehmet Öner ile, yine kendisi gibi olan Hamidiye Muhtarı Mehmet Akbay, birlikte düzenlemişlerdi. Aşçıbekirli Muhtarı Bünyamin Ortaköylü de geriden izledi.Referandumla ilgili çalışma yapmak üzere tesadüfen aynı gün orda bulunan ve parti olarak HES’lere karşı olan CHP Adana Millet Vekili İbrahim Özdiş, CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu CHP’li Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Hasibe Gültepe, Bilişim Sorumlusu Emine Karcı ve HES’in iptali için mahkemeye başvuran Huriye Dinç ve Avukatı Murat Yıldız’da   konuşmaları dinleyenler arasında idiler.

Açış konuşmasını Kamışlı Muhtarı Mehmet Öner yaptı. Ve önemini belirtti. Sunum konuşmasını ise Ziraat Mühendisi Seyhan İnce yaptı. Açıklayıcı bilgileri ise Balıkesir’den sırf bu gün için gelen Orman Yüksek Mühendisi Birlik Danışmanı Salih Sönmez Işık yaptı.Her üç konuşmacı da ilk hitaplarında yöre için bu kadar önemli olan, ve gelecekte savaşlara neden olacak olan “SU” ile ilgili bu toplantıya gösterilen duyarsızlıktan dolayı üzüntülerini belirttiler.

Yaklaşık 25 kişinin dikkatle izlediği, yan taraftaki kahvelerde oturanların ilgisiz davranışların Salih Sönmez Işık toplantının önemini aşağıdaki başlıklarla ifade etti.HES’ler Derebeyi gibidir. Bir kere SU’yu ele geçirdiler mi bir damla suya sizi hasret bırakırlar. Amerika 2015 yılında NASA aracılığı ile verdiği bir raporda Türkiye’nin bir süre sonra su sıkıntısı çekeceğini belirtti.   Savaşlar bu gün Petrol için devam ediyor ama 2035 yılında su için yapılacak.

2023 yılında ÜÇ BİN HES Ülkedeki tüm doğal su kaynaklarını elktirik enerjisine dönüştürecek bunun Ülke genelindeki enerji üretimine katkısı ise sadece %3 olacak. Yasalar bize su kullanma hakkını vermiyor. Çünkü su bir ticari mal haline getirildi. Vatandaşlarımıza su kullanma hakkı yerine su ihtiyacı hakkı verildi. Eczanelerden su alacak hale geleceğiz. Belediyeler suyun tonunu hangi fiyata satarlarsa satsınlar çoğu yabancıların tekelinde bulunan paketlenmiş suyun şişesini İki Liradan aldığımızda da bir tonu İki Bin Liraya geliyor. Sularınızın ağası siz olun. Dış kaynaklı ağlara muhtaç olmayın.Toplantı bu söylemlerle sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER