1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

SÖZ UÇAR YAZI KALIR

SÖZ UÇAR YAZI KALIR
Bu haber 03 Ocak 2022 - 12:28 'de eklendi ve 546 views kez görüntülendi.

POZANTI’DAN KISA- KISA

SÖZ UÇAR YAZI KALIR

Yaşanmış olmasını hiç arzu etmediğimiz, 2021 yılını, pandemi salgını başta olmak üzere, kadın cinayetleri, ölümlü iş kazaları, doğamızı büyük ölçüde tahrip eden orman yangınları, sel felaketleri, deprem ve adına kader denilen olumsuz gelişmeler sonrası, bir yıl daha geride kaldı.

2022 yılından beklentimiz ise, “ UMUT” olan, iyi dileklerdir. Ama, hayallerimizin ne kadarının gerçekleşeceğini,  neler yaşayacağımızı ise, bilmemiz mümkün değildir. Biz, yine de iyi bir yıl ve gelecek temennisiyle mutlu bir 2022  dileğimizi,  tüm insanlık alemi ile paylaşıyoruz.

2021

İki yıldan beri, insanlığı esir alan ve milyonlarca can kaybına sebep olan pandemi salgını, yaşam şartlarını ve insanların dünyaya bakış acısını, çok büyük ölçüde olumsuz olarak etkiledi. 

Toplumsal faaliyetler yapılamadı. Sayamayacağımız kadar,  acılar ve felaketler yaşandı. Ekonomiler çöktü. Binlerce esnaf kepenk kapattı.  Kazanç değil, yaşam mücadelesi vere bilmenin ötesinde de, 2021’den hiçbir beklentimiz olmadı.  

2022

Virüs salgını bu defa isim değiştirerek, daha tehlikeli bir şekilde yayılma yolunda. Ancak bu  olumsuzluk,  giderek insanları çok da ilgilendirmez hale geliyor. Yaşamın devamlılığı, toplumsal birliktelikle olur. Bunun zayıflaması ve kaybolmaya başlaması ile birlikte,  insanlık medeniyetten ve manevi birliktelikten, giderek uzaklaştır.

2022 de, olası bir salgının boyutları, ne olursa olsun 2020 ve 2021 yılında yaşanan, kısıtlayıcı tedbirlerin, yeni yılda  uygulanabilir olacağına  pek inanmıyoruz.  Çünkü, insanlar yaşıyor olabilmenin,  şartlarını  yerine getirecek,  aşırı kısıtlamalara ise, büyük tepkiler verecektir. Dolayısıyla da, 2022 insanlık tarihi açısından, önemli bir hareket noktasının başlangıcı olacak gibi gözüküyor.  

BASINDA SIKINTI

Pandemi ile birlikte başlayan ekonomik sıkıntılardan, en fazla etkilenen ve devam etmekte olan  meslek guruplarının başında, basın -yayın organları geliyor. Geçtiğimiz iki yılda uygulanan, kısa çalışma ödeneği belli bir rahatlık getirdi ise de,  devam ettirilmemesi nedeni ile sıkıntıların boyutları, aratarak  devam ediyor.

 Başta, basının önemli destekçisi konumunda bulunan, belediyelere  konulan abone ve ilan ambargosuna, belediyelerde sanki böyle bir kararı bekliyormuşçasına, sıkı -sıkıya sarılmaları,  yerel basına bir idam fermanı gibi olmuştur. Bağlı bulunduğumuz mesleki örgütleri de, bu  olumsuz uygulamaya, büyük ölçüde tepki vermişlerse de, çözümleyici olamamışlardır. Aynı sıkıntıyı, Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, çok daha fazlasıyla yaşamaya devam ediyoruz. Bütün bu olumsuzluklara rağmen,  yayın ilkelerimizden asla ödün vermedik sonuç kapanma bile olsa,  dik duruşumuzu sürdüreceğiz. Bizim işimiz gazetecilik.  Onun dışında, bir başkasının yapmakta olduğu gibi, ticari bir başka faaliyetimiz yok.

Pozantı’da Yayın hayatına başladığımız, 1999 yılından itibaren, kimseden ne ilan, nede abone beklentimiz olmadı.  Zaten Pozantı’lı da, bu konuda her hangi bir hareket içerisine girmedi. Bilenen bazı isimler, kendi düşünceleri doğrultusundaki bazı yayın organları için, havuz oluşturdular. Üstelik abone  ve  dağıtımını da, bizzat yaptılar. Biz de zaten, bu zihniyette olanlara, asla itibar etmedik.  Basın İlan Kurumunun sağladığı, resmi ilanların geliri ile Pozantı’da,  gazetemizi hala ücretsiz olarak dağıtmaya devam ediyoruz.  Bazı Pozantı’lıların, yerel basına bakış açısını da, çok iyi bildiğimizden dolayı, onların bu duyarsızlığını da  önemsemiyoruz.

YAYINLARIMIZ

Halkın hakkının takipçisi olmayı, 2022 yılında da daha da artacak olan, bir dikkatle takip etmeyi sürdüreceğiz. Yayınlarımızla kamuoyuyla paylaşamaya, devam edeceğiz. İçinde bulunduğumuz yeni yılda, siyasi hareketlilik büyük ölçüde artacağından, görevini yapmayan veya göstermelik hizmetlerle, Pozantı Halkını oyalama içerisinde bulunan siyasetçiler, eleştiri oklarımızın hedefleri olmaya devam edeceklerdir.  Bizim muhatabımız kişiler değil, toplumdur.  Bu yayın etiği içerisinde Pozantı halkının da, gerçekleri öğrenmesi konusundaki   yayınlarımızla bilinçlendirerek, bazı çıkarcılara karşı, daha  dikkatli olmaları konusunda,  uyarılarımızı sürdüreceğiz.

KUTLAMA YIL DÖNÜMLERİ

Üzerinde hassasiyetle duracağımız konuların başında, Ulusal ve Milli Günlerimizin Yıl Dönümü Programları olacaktır. 2021 yılında pandemi kısıtlamaları nedeni ile, Milli günlerimizin yıl dönümlerinin, rutin olarak kutlanışını, birlikte yaşadık.

Bu konudaki bazı aksaklıkları da, hoş gördük. Ancak, 2022 yılından itibaren kutlanacak olan Milli günlerimizin, yıl dönümlerinin rutin olarak geçiştirilmesi halinde ise, eleştirilerimiz fazlasıyla uyarıcı ve tenkit edici olacaktır. Tarihleri ve kutlanış şekilleri belli olan, bu ulusal yıl dönümlerimizin program düzenleyicisi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüdür. Denetleyicisi ise, İlçe Kaymakamlığıdır. Böylesi onurlu günlerimizin, Ulusal  kutlama yıl dönümlerine, bir hafta kala yapılacak olan, organizasyon ve etkinlikler başarılı olamaz. 12 Marttan itibaren başlayacak olan, bu Milli Günlerimizin kutlama törenleri için, hazırlıklar mutlaka çok daha önceden başlatılmalıdır. Öğretmenler, öğrenciler ve veliler böylesi anlamlı günlere, önceden motive edilerek kendilerine heyecan aşılanmalıdır.  Yanı sıra da, belediye hoparlöründen yapılacak yayınlarla da, Pozantı’lının  ev ve işyerlerine, Şanlı Bayrağımızı asmaları etkinliklerde hazır bulunarak çocuklarının heyecanlarına ortak olmaları konusunda da, uyarıcı ve teşvik edici yayınlar, birkaç gün önceden başlatılmalıdır.  

GÖKBEZ

2021 Yılının son aylarında,  Gökbez Okulu yayınlarımızda ağırlıklı, yer işgal etti. Taşımalı eğitim  sisteminin yetersizliği, kapalı bulunan Gökbez okulunun, yeniden eğitime açılması ile ortaya çıktı. Ana okulu, bir anda minik öğrencilerin sesleri ile çınlamaya başladı. Ancak,  1. Sınıfında ise, henüz yeterli çoğunluk sağlanamadı. Bu eksikliğin ana sebebi velilerin, okulun açılması  ile ilgili olarak, başlangıçta heyecanlarını kaybetmeleri ve çocuklarını merkezdeki okullardan, tekrar Gökbez’e getirmemeleridir. Kaldı ki, Adana Valisi Sayın Süleyman Elban’ının Pozantı’ya yaptığı ziyarette, Gökbez okulu öğrencileri ile, bir araya gelmesi sonrası,  minik öğrencileri teste tutması ve aldığı olumlu yanıtlar yerinde eğitimin, ne kadar başarılı olduğunu, ortaya çıkarmıştır. Sayın Valinin,  Pozantı’nın merkezindeki okulların kalabalık sınıflarında, öğrencilerle yaptığı söyleşi de, Gökbez’de yakaladığı olumlu havayı bulamadığını, kaynaklarımız bize iletti.

KÜTÜPHANE

Gökbez okulundaki bir diğer olumlu gelişme ise, Okula Kütüphane  kazandırılması aşamasıdır. Önceki ve mevcut muhtarın da, destek verdiği bu kütüphane için, duyarlı vatandaşlardan kitap bağışı beklendiği de, öğrendiklerimiz arasındadır.

TOPLANIYOR

Pozantı Belediye Meclisi, yeni yılın ilk toplantısını, 6 Ocak 2022 Perşembe gün saat 14.00’de, yapacak. Denetleme kurulu seçiminin yapacağı bu toplantıda, Başkan Çay’ın rutin olduğu üzere, yaptığı çalışmalarla ilgili bir konuşma, yapması bekleniyor. ( Yorum Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER