1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

Sözlü’nün Yurt Dışı Yasağı Kaldırıldı

Sözlü’nün Yurt Dışı Yasağı Kaldırıldı
Bu haber 24 Temmuz 2017 - 10:35 'de eklendi ve 820 views kez görüntülendi.

Sözlü’nün Yurt Dışı Yasağı Kaldırıldı

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Hüseyin Sözlü hakkında Ceyhan İlçe Belediye Başkanlığı döneminde ‘ihaleye fesat karıştırıp, görevini kötüye kullanmak’ suçlamasıyla 5 yıl hapis cezası aldığı davanın yargılaması sırasında konulan yurtdışı yasağı kaldırıldı.

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı  MHP’li  Hüseyin Sözlü hakkında Ceyhan İlçe Belediye Başkanlığı döneminde ‘ihaleye fesat karıştırıp, görevini kötüye kullanmak’ suçlamasıyla 5 yıl hapis cezası aldığı davanın yargılaması sırasında konulan yurtdışı yasağı kaldırıldı.

Sözlü’nün yanı sıra 5 belediye görevlisi ve sivilin bazı sokak ve caddelerin parke taşı ihalesinde, iş tamamlanmamasına rağmen tüm ödemeleri yaptığı ve eksik kalan işi de Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra ASKİ kanalıyla tamamlatmaya çalıştığı, böylece yaklaşık 3 milyon liralık kamu zararının oluştuğu iddiası ile açılan dava Adana 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.  5 yıl hapis cezasına çaptırılırken, ‘rüşvet’ suçundan ise beraat etti.

İtiraz üzerine Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) 10’uncu Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bazı yönlerden leyhte, bazı yönlerden aleyhte olmak üzere bozdu.

Davanın yeniden görüşülmesi beklenirken, Sözlü’nün avukatı Duygu Tuncer, yeniden yargılamanın yapılacağı  Adana  6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ne yurtdışı yasağının kaldırılması için itirazda bulundu. Mahkeme heyeti, itirazı değerlendirip, mevcut delil durumu ve suç vasfının değişme ihtimalini dikkate alarak  yurtdışı yasağını kaldırılmasına karar verdi.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER