1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

SU SIKINTISI KARALAR’A KARALAR BAĞLATMADI

SU SIKINTISI  KARALAR’A KARALAR BAĞLATMADI
Bu haber 26 Temmuz 2021 - 10:36 'de eklendi ve 577 views kez görüntülendi.

 Hayriye Eroğlu / Özel Haber

CHP’li Eroğlu ve ASKİ Yetkilileri Torosların Zirvesinde

SU SIKINTISI  KARALAR’A KARALARI BAĞLATMADI

Küresel ısınmanın ,her geçen gün giderek artığı, iklimsel değişimin tüm dünyayı olduğu gibi, ülkemizi de etkisi altına alıyor olması, yağışların zamansız ve aşırı şekilde yağmaları sonucu baş gösteren sel ve heyelanlar, can ve mal kaybına sebep olmayı da devam ettiriyor.

KURAKLIK

İnsanüstü bu doğa değişikliğinden, en fazla etkilenen kurumların başında yerel yönetimler geliyor. Geçmiş yıllardaki rutin çalışmalarını, yapmaya bile fırsat bulamayan Belediye Başkanları hizmet ağırlığını, kuraklığın yarattığı, su sorununu çözmeye verdiler.  ASKİ, tankerler aracılığı ile oluşturulan taşımalı sistemle, su depolarına ve tarım arazilerine, aralıksız su takviyesi yapmaya devam ediyor.

KARALAR BAĞLAMADI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, hizmete başlaması ile birlikte, özellikle ASKİ’yi, büyük sorunlarla devraldığını gördü. Bunların çözümünü programlarken, beklenmedik bir şekilde, büyük bir kuraklık sorunu ile karşı -karşıya kaldı.

ÖNLENDİ

Karalar, bu olumsuzluk karşısında moralini bozmadı. Soyadı gibi de, karalar bağlamadı. Kuraklık nedeni ile, su kaynaklarının kuruması ve buna bağlı olarak, elektrik sıkıntısı  sonucu oluşan su kesintisi, yüksek rakımlı depolara su pompalayamadı.

 Başkan Karalar, bu depoların dolmaya başlamasının- zamana ihtiyaç gösterdiğini bekleme yerine, bunu daha çabuk nasıl çözebilecekleri, araştırıldığını söyledi ve  İlk planda da, tankerlerle yapılan su takviyesi ile, depolara su taşınarak, vatandaşların bayramı susuz geçirmeleri,  böylece önlenmiş oldu.

POZANTI 

Büyükşehir Belediye Hizmetlerinin, Başkan Zeydan Karalar adına Pozantı’daki  kontrolcüsü ve koordinatörü olan, Cumhuriyet Halk Partisi Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, bayramı tatil olarak değil, çalışma maratonu içerisinde geçirdi.

ASKİ Pozantı Sorumlusu Bekir bey ve aynı kurumun Adana üst düzey yöneticilerinden Ferhat bey ile, Torosların Zirvesinde, ASKİ tarafından devam ettirilmekte olan, su depolarında ve ishale hatlarında, inceleme yaptılar.  

GİDERİLECEK

Armutoluğu, aşağı ve yukarı pınarbaşı yaylarında, döşenmekte olan, 17 kilometrelik ishale hattının yanı sıra, Armutoluğu-  Gökbez, Yelatan  su depolarında da,  çalışmaların sürdürüldüğünü söyleyen Şenol Eroğlu,   500’lük ve 1700 Metrelik su ishale hattının, devamındaki su hattına bağlanması ile, Fındıklı -Alpu ve Gökbez’de, su sorunun giderileceğini belirtti.

MÜNAVEBELİ SU

Başkan Şenol Eroğlu, Pozantı’nın Yenikonacık, Zafer  ve Yapıtaş Konaklarında,  Gavurdağındaki yedigöze kaynağın da,  kuraklık nedeni ile suların azalması sonrası, buralara,   aralıklı olarak su verildiğini söyledi.

Eroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın, kuraklıkla birlikte baş gösteren beklenmedik su sıkıntısına,  getirdiği çözüm ve uğraşının, başta ASKİ olmak üzere,  Büyükşehir Belediy Personelini de, çok olumlu motive ettiğini söyledi, “İnanıyoruz ki, bu karşılıklı özveri ile, çok kısa sürede, diğer ilçelerde olduğu gibi, Pozantı da da, su sorunu halledilmiş olacaktır.

Hepinizin de  bildiği gibi, su sıkıntısı yeni olmayıp, yıllardır devam etmesine rağmen, bu konudaki çözümü bulmak ve vatandaşları suya kavuşturmak, Cumhuriyet Halk Partisi ve onun, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar’a, nasip olmuştur.” dedi.  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER