1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“TANSİYON SAĞLIĞIMIZIN SESİZ DÜŞMANIDIR”

“TANSİYON SAĞLIĞIMIZIN SESİZ DÜŞMANIDIR”
Bu haber 01 Ağustos 2022 - 13:16 'de eklendi ve 1.268 views kez görüntülendi.

 Nefroloji Uzm Prof. Dr. Teyfik Ejder:

“TANSİYON SAĞLIMIZIN SESİZ DÜŞMANIDIR”

Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Teyfik Ejder’in yaptığı bir araştırmada, sağlımızın “ SESİZ DÜŞMANIN” Yüksek Tansiyon olduğu anlaşıldı.  Araştırmacı Eğitimci Kemal Önal’ın, Prof. Dr. Teyfik  Ejder’in,  bu konuyla ilgili olarak yaptığı bilimsel çalışmadan, derlediği bilgilerde yer alan öneriler aşağıdaki şekilde:

     HİPERTANSİYON

“50’lili yaşlarda, her iki kişiden birinde yüksek tansiyon görülmektedir. Hipertansiyon, çoğu kez hiçbir şikayet vermez. Bu nedenle de, adı sessiz katil olarak tanımlanır.  Her ne kadar, baş ağrısı ve kulak çınlaması gibi şikayetlere neden olsa da, hipertansiyonun fark edilmesi ancak kan basıncının ölçülmesi ile, mümkün olur. Hipertansiyon olan bir hastanın, diyabeti ve böbrek hastalığı da varsa, bu durumlar kalp ve damar hastalığı nedeni ile, ölüm riskini artırır.

 YETERSİZLİK

Ayrıca, diyabeti olan birinde hipertansiyon olması durumunda, böbrek yetersizliği gelişme riski artar. Giderek de, böbrek yetersizliğinin ilerlemesi hızlanır. Sebebi ne olursa olsun, hipertansiyonun başarılı bir şekilde tedavi edilmesi, böbrek yetersizliğinin ilerlemesini yavaşlatır. Ayrıca, sıklıkla eşlik edebilecek kalp ve damar hastalıklarının gelişme riskini de, aynı şekilde azaltır.

TUZLU

Fazla kilo ve tuzlu beslenme, böbreklere zarar verir. Sadece hipertansiyonu ve böbrek hastalığı olanların değil,  aslında herkesin dikkat etmesi gereken, sağlıklı yaşam tarzına uymalarının da, ayrı bir önemi vardır.

Tütün kullanımının fazla ve kilolu olmanın, tuzlu beslenmenin tüm damar sistemine ve böbreklere zararlı etkilerinin olduğu, asla unutulmamalıdır. Bunun dışında, kan basıncının sürekli normal düzeyde tutulabilmesine önem verilmelidir. Hipertansiyonu olanların, kalp krizi, inme ve ölüm riski çok daha fazladır.  ( Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER