1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

TANSİYON’DAN YIRTTIM. ŞEKERE TAKILDIM…

TANSİYON’DAN YIRTTIM. ŞEKERE TAKILDIM…
Bu haber 20 Kasım 2017 - 10:38 'de eklendi ve 788 views kez görüntülendi.

Büyükşehrin “DİYABET” Kontrolünden Geçtim.

TANSİYON’DAN YIRTTIM. ŞEKERE TAKILDIM…

Geçtiğimiz Hafta, 14 Kasım 2017 Salı gün, Atatürk Caddesinden başlattığım yürüyüşte, Büyükşehir Belediyesi önüne doğru yaklaştığımda, Abidin Dino Parkının, hemen önünde birikmiş bir kalabalık, dikkatimi çekti.Zamanım boldu. Merakla yaklaştığımda sağlık hizmetinin verildiğini gördüm. O günün, Dünya Diyabet günü olduğunu, Büyükşehir Belediyesi Aile ve Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğünün elamanlarının, gün dolayısıyla, DİYABET ve TANSİYON ölçümlerinin yaptığını görünce, kendimizi bir kontrolden geçirtelim dedik.

Büyükşehir Belediyesi, Aile ve Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü görevlilerinin, yakın ilgisi, bizi daha da cesaretlendirdi. Parmağımızdan alınan kanın, Şeker Sonucunu beklerken, bir başka görevlinin ölçtüğü tansiyonun13-9 olduğunu, yaşımıza göre normal olduğunu öğrenince tansiyondan YIRTMANIN rahatlığını da “ BİR DERİN OH’ çekerek rahatladım. Ancak, Şekerden gelen sonuç ise, şeker gibi tatlı değildi. Acısı İSOT biberinden beterdi. Görevli, 148 deyince oturduğumuz koltuktan iki kolumuz aşağı salınıverirken, Dünya Diyabet Gününe Soğuk bir Merhaba demiş olduk. Bir ay önce yaptırdığım tahlilde, Şekerim 126 iken, bir aylık zaman dilimi içerisinde, 148’e çıkmış olması beni birazda üzdü. Sözün kısası Dünya Diyabet gününde Tansiyondan YIRTARKEN Şekere TAKILMIŞ olduk.

HİZMETLERİ

Bu kontroller sırasında görevlilerle yaptığımız sohbette, Büyükşehir Aile ve Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Selma Duygu’nun Eğitim Birim Sorumlusu Belgin Aydıngülü ile, Sağlık Teknikeri Çağla Erol’dan, aldığımız bilgiler ışığında vatandaşa yapılan, hizmetler konusunda da aydınlanmış oldum.

Aile ve Sağlık Hizmetler Biriminin yaptığı çalışmalar öyle küçümsenecek gibi, değil. Başta, hasta nakil aracı ile, yaşlı ve engelliler evlerinden alınıp, hastaneye götürülerek, gerekli sağlık kontrolleri yaptırdıktan sonra tekrar evlerine bırakılıyormuş. Yanı sıra, aynı birime bağlı bir sağlık ekibi, kendilerine müracaat edilmesi halinde ise, hasta ve yaşlılara, evde sağlık hizmetleri verdiği gibi, bakımlarını da yapmakta imişler.

Büyükşehir Belediyesi Aile ve Sağlık Hizmetleri Birimine ulaşabilmek için, 153 Nolu Telefonun yanı sıra, Ambulans için, 0535 605 26 90- Evde Sağlık Hizmetleri için, 0322 355 63 52 veya 53’den ulaşılabileceğini de, bu sohbette öğrenmiş olduk.

ÇAĞIN VEBASI

Diyabet günü dolayısıyla, marjinal.com.tr’den gelen basın bültenindeki istatistiki bilgiler, şekerin küçümsenemeyecek kadar önemli bir hastalık olduğu ortaya koyuyor, “ ÇAĞIN VEBASI DİYABET: Başlığı altında verilen bilgiler ise, dudaklarımı kuruttu.

Dünya da, 415 Milyon şeker hastasının, 2040 yılında 640 Milyona ulaşması bekleniyor. Uzm. Dr. Enver Şükrü Göncüoğlu, halen ülkemizin 6,3 Milyon diyabetli ile, Avrupa üçüncüsü olduğunu belirterek, yaptığı özet açıklamada şu konulara değiniyordu:

“Günlük yaşamda, aktivitelerimizi sürdürmek için, glikoz adı verilen bir tür şekere ihtiyaç duyarız. Kandaki glikozun, enerji olarak kullanılabilmesi ve hücre içine girebilmesi için, PANKRAS adı verilen bir organın salgıladığı, insülin hormonuna ihtiyaç vardır. Pankras, yeterince insülin sağlayamazsa, kandaki glikoz miktarı artacağından, şeker hastalığı da başlamış olur.

Uzm. Dr. Enver Şükrü Göncüoğlu, diyet uygulamasına dikkat edilmesi halinde, şekerin korkulacak bir hastalık olmadığını belirterek, bu konuda dikkatli davranılmasını da önerirken, Özellikle 65 yaş üstündeki, herkese KOHA, ASTIM, KRONİK KALP YETMEZLİĞİ KRONİK BÖBREK HASTALIĞI KANSER gibi, hastalığı olanlara Zatüre aşısının uygulanmasının gerektiğini de ifade etmekte.

Diyabetle ilgili konuda daha fazla bilgi almak isteyen okurlarımızın, 0212 219 29 71 veya 0533 452 48-35 Nolu telefondan Serpil Güzel Ün YİNE AYNI KURUMDAN 0537 858 85 49 Nolu Telefondan temas kurmalarını öneriyoruz.

Haber: Tamer ÜNAL

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER