1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

TOKİ BELEDİYE’DEN YER İSTEDİ.

TOKİ BELEDİYE’DEN YER İSTEDİ.
Bu haber 05 Mart 2018 - 8:38 'de eklendi ve 1.671 views kez görüntülendi.

MÜTEAHHİTLERE KÖTÜ HABER

TOKİ BELEDİYE’DEN YER İSTEDİ.

Kısa adı TOKİ olan, Toplu Konut İdaresi, devam ettirmekte olduğu, SOSYAL KONUT projeleri çerçevesinde, Pozantı’yı da programına aldı. Ve Belediyeden arsa talebinde bulundu.

Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Tamer Ünal’a, yaptığı açıklamada TOKİ’nin, 30 Dönüm den aşağı olmamak üzere, toplu konut yapmak için, arsa arayışı içerisinde olduğunu, bu konuda Pozantı Belediyesi ile de, temasa geçtiğini söyledi.

ESKİ FİDANLIK

Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, Pozantı’dan Belemedik gidişinde, Orman İşletme Müdürlüğüne ait, yaklaşık 100 dönüm arsa için, TOKİ’nin harekete geçtiğini belirterek, bu konuda şu görüşlere yer verdi:

“Adı geçen arsa, geçtiğimiz yıllarda 14 Milyon 200 Bin Liraya satışa çıkarılmış olup, alıcı çıkmaması dolayısıyla, ihale iptal edilmişti. Bu arazinin, TOKİ tarafından konut alanı olarak değerlendirilebilmesi için önce, Büyük Şehir Belediyesinin onaylayacağı 1/5000’lik, sonrasında da, Pozantı Belediyesinin onay için, meclise getirilebilmesi açısından, 1/1000’lik İmar Planlarının da, bu kurum tarafından yaptırılması gerekiyor.İmar değişikliklerinin, her iki Belediye meclisinden çıkması halinde, TOKİ bundan sonraki aşamada belirtilen yeri, Orman İşletmesinden satın almak için, gerekli girişimlerde bulunarak konut yapımına başlayabilir”

ÖNCE’DE ÇIKARILMIŞTI…

100 Dönümlük Pozantı Orman Fidanlığı, bundan yaklaşık 10 yıl öncede, o günün rakamlarıyla, 1 Trilyon 200 Milyar Bedelle satışa çıkarılmış olup, alıcı çıkmamasından dolayı ihale iptal edilmişti.

NE KADAR MÜSAİT ?

Çakıt Çayı kenarında bulunan ve geçmiş yıllarda, sel yatağı olarak bilinen, Orman Fidanlığının zeminin, inşaat yapımına ne kadar uygun olup olmadığı da, incelenmemiştir. TOKİ”nin, adı geçen araziye “TOPLU KONUT” yapacak olması halinde, burasının inşaata elverişli olup olmayacağı, yapılacak zemin etüdünden sonra belli olacak.

ARAŞTIRILIYOR

Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, kendisinin de Orman İşletmesi eski fidanlığına, TOKİ’nin konut yapmasına, yukarıda belirtilen sebepler nedeni ile, çok sıcak bakmadığını belirterek, bu konuda şu görülere yer verdi:

“ Belediye Başkanı olarak, benim düşüncem TOKİ’nin, Şeker Pınarı girişindeki, 35 dönümlük bir hazine arazisi üzerine, toplu konut yapmasının, çok daha uygun olacağı görüşündeyim..

Öncelikli olarak, bu bölgenin zeminin kayalık olmasının yanı sıra, sel ve benzeri gibi, doğal afetlere karşı da, dayanıklı olması önemli bir tercih nedenidir. Ayrıca, bu yörenin bir diğer tercih nedeni ise, Pozantı’daki kentleşme olgusunun, bu bölgeye doğru kaymasıdır. Gelecekte, buradaki konutların da değeri aratacak olup, alt yapı konusunda da avantajlıdır.

NASIL SONLANACAK?

Belediye Başkanı, Mahmut Sami Baysal’la yaptığımız, TOKİ ile ilgili görüşmede, henüz bir başlangıç olmadığı için, nasıl sonuçlanacağı da belli değildir. Alay yolu bölgesinin konutlaşmasında, en büyük pay, halen müteahhitlere ait olup, çok katlı binaların sayısının, her geçen gün artması da, bu bölgeyi giderek daha cazip hale getirmeye başlamıştır.

EŞİTLİK İLKESİ SAĞLANACAK.

TOKİ’nin Alay yolunda, toplu konut yapımına başlaması, müteahhitler açısından, son derece olumsuz bir gelişme olacaktır. Çünkü, pek çok isim bu bölgede, çok katlı bina yapma konusunda, adeta birbirleriyle yarış halindedirler. Yaptıkları dairelerin, satış fiyatların 250 bin Lira civarında olması da, dar gelirli vatandaşların, bu kentleşme olgusundan yararlanamamaları, sosyal bir ayrımcılık yaratmaktadır.TOKİ’nin, bu yörede inşaata başlaması, sosyal dengeleri de düzenleyecek olup, vatandaşlar arasında, eşitlik ilkesini de sağlayacaktır.

ÖZEL HABER: TAMER ÜNAL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER