1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

TRENE TARİFE AYARI

TRENE TARİFE AYARI
Bu haber 11 Aralık 2017 - 10:19 'de eklendi ve 1.145 views kez görüntülendi.

10 Aralıktan itibaren geçerli olacak.

TRENE TARİFE AYARI

Yaklaşık bir yıldan beri, Pozantı’dan geçiş yapan, yolcu trenlerindeki tarife ayarsızlığı vatandaşların, bu toplu taşıma araçlarını, tercih edemez hale gelmelerine, neden olmuş idi.

Devlet Demir Yolları 6. İşletme Müdürlüğü, yaptığı yeni bir tarife düzenlemesi ile, Pozantı’dan geçiş yapan, yolcu trenlerinin seferlerini, daha düzenli ve tercih edilir hale getirdi. 10 Aralık 2017 tarihi itibarıyla Adana’dan, Konya’ya gidecek olan, Toros Ekspresi, saat 07.45’de Adana’dan hareket edecek. Bu seferin karşılığı olan, dönüş ise, 10 Aralık 2017 tarihinden itibaren, Pozantı’dan Adana’ya, her gün 18.46’da hareket etmiş olacak. Adana- Kayseri arasında sefer yapmakta olan, Erciyes Ekspresinin, geliş ve gidiş saatlerinde ise, henüz bir tarife değişikliği yapılmadı.

ÇOK ERKEN KALKIYOR

Toplu taşıma araçları, vatandaşı daha ekonomik taşımanın yanı sıra, sefer saatlerinin de yine, vatandaşın yetişebilmesi şeklinde düzenlenmesi ile, bu araçlara olan ilgiyi de artıracağı kesindir.

Ancak, bu düzenlemenin böyle olmadığını, Erciyes Ekspresinde görmekteyiz. Kayserinden her gün sabah, 05.00 gibi çok erken bir saate kalkan Erciyes Ekspresindeki, bu zaman ayarsızlığı dolayısıyla, vatandaşlar bu kadar erken bir saatte kalkan trene, yetişememekte ve otobüslere muhtaç duruma terk edilmektedir. Sabahın erken saatlerinde Kayseri de, şehir içi toplu taşıma araçlarının, servise çıkmadığı göz önüne alındığında vatandaşlar, Erciyes Ekspresine yetişebilmek için, Taksi tutma durumu ile, karşı karşıya kalmakta, bu da kendilerine, ağır bir fatura çıkarmaktadır. Dolayısıyla, bu trenin erken kalkışı, diğer istasyonlara da yansımaktadır. Kaldı ki, yapılacak bir tarife düzenlenmesi ile, Adana’ya gidecek olan, Erciyes Ekspresinin Kayseri’den, saat 07.30 gibi kalkması halinde, yolcular çok rahat ve ekonomik bir şekilde, bu treni, tercih edebileceklerdir.Bunun Pozantı’ya yansıması ise, çok daha olumlu olacak. Öğle saatlerinde Pozantı’dan Adana’ya geçiş yapacak olan, bu trene rağbeti de   artıracaktır.

DEĞİŞTİRİLMELİ

Erciyes Ekspresi Adana’dan,   halen 16.30’da kalkmaktadır. Pozantı’dan geçişi ise 18.46 gibi, bir saate rastlamaktadır. Ancak, bu trenin Kayseri’ye varışı ise, gece saat 23.00 gibi, geç bir vakte rastlamaktadır. Geçmiş yıllarda olduğu gibi, Erciyes Ekspresinin Adana’dan, saat 14.00 sularında hareket ettirilmesi halinde, gerek Pozantı’ya ve gerekse de, Kayseri’ye varış saati daha erkene çekilecek. Bu trenle yolculuk eden vatandaşlarda, taksi tutma sıkıntısında kurutulacak. Şehir içi, kamu taşıma araçlarından faydalanabilecekler ve böylece daha ekonomik seyahat imkanına da, kavuşmuş olacaklardır.

ÇUKORAVA MAVİSİ ÖZLENDİ

Adana- Ankara arasında yıllardır, karşılıklı sefer yapan, Çukurova Mavisi, bölgenin en fazla yolcu taşıyan katarlarından birisi olup, iki merkez arasında en fazla tercih edilmekte iken, 2017 yılı başında seferden kaldırıldı. Böylece Adana- Ankara arasında, gidiş- geliş yapan vatandaşlar, şehirler arası taşımacılık otobüslere mahkum edildi. Yemekli ve yataklı vagonları da bulunan, Çukurova Mavisinin Adana’dan kalkışı akşam 19.30 olurken, Pozantı’ya varışı ise, 21.15 gibi uygun bir saate rastlamaktadır. Bu trenin, Ankara’ya varması ise, sabah saat 08.00’i bulmakta idi.

Ankara’da işi olup, geceleme imkanı olmayan vatandaşların, Ankara’ya gidiş- gelişlerinde en fazla tercih ettiği, Çukurova Mavisi bu özelliği ile, yolcuların aradığı ve özlediği, bir tren seferi olarak hala hafızalardaki tazeliğini korumaktadır. Duyumlarımıza göre, gelecek aylarda, Çukurova Mavisinin, yine geçmiş yıllarda olduğu gibi, aynı düzen içerisinde, tekrar seferlerine başlayacağı da, olumlu bir gelişme olarak, kamuoyunda konuşulmaktadır.

BİLET SATIŞI BAŞLIYOR

Pozantı tren garında, bir başka sevindirici gelişme ise, tren bilet satışlarının, yeniden başlayacağıdır. Gar kenarındaki büfede, Mustafa Turan tarafından işletilmekte olan tren bilet satışları geçtiğimiz yıl, seferlerin düzensizliği, tarifenin uygun olmaması nedeni ile, vatandaşların ilgisini yitirmiş ve işletmeci Mustafa Turan’da tren bileti satışından mecburen vazgeçmiş idi.Tren tarifelerinin yeniden düzenlenmesi sonrası, biletlerin yine aynı yerde satılacağı, işletmeci Mustafa Turan tarafından belirtildi.

Haber: Tamer ÜNAL

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER