1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

TRENİN FREN PAPUÇLARI YANGINA SEBEP OLUYOR

TRENİN FREN PAPUÇLARI YANGINA SEBEP OLUYOR
Bu haber 17 Temmuz 2023 - 10:22 'de eklendi ve 429 views kez görüntülendi.

Yetkililerden Vatandaşa Uyarı

TRENİN FREN PAPUÇLARI  YANGINA SEBEP OLUYOR

Havaların, her geçen gün aşırı ısınması, ormanlarımız için büyük tehlike olmayı sürdürüyor. Bu konuyla ilgi olarak, yetkililer de devamlı uyarı yapıyorlar,  Vatandaşları dikkatli olmaya çağırıyor. Piknik alanları başta olmak üzere,  orman kenarlarında, kesinlikle ateş ve anız yakılmamasını,  hoparlör aracılığı ile vatandaşlara duyuruyorlar.

ALTI NOKTA YANGIN

Bilindiği gibi tren rayları etrafında bulunun, kurumuş otlar ve aşrı sıcaktan ısınmış bulunan ağaçlar,  trenin rampa aşağı inişi sırasında  devamlı fren kullanmalarından dolayı, çıkan kıvılcımlar orman yangınlarına sebep oluyor.  Geçtiğimiz hafta içerisinde, Pozantı’nın Belemedik Mahallesinden geçen tren hattı üzerinde, seyir eden bir yük trenin de çıkan kıvılcımlar, orman yangına sebep oldu.  Yangın geniş alanlara yayılmaya başladı. Bir vatandaş tarafından itfaiyeye haber verildi.  Pozantı Orman İşletme Müdürlüğü, yangına anında müdahale etti. Yayılmadan kısa sürede söndürmeyi başardı.

Altı farklı noktadan çıkan yağınla ilgili olarak,  Adana İl Jandarma  Alay Komutanı Albay Bilgehan Yeşilyurt Belemedik’e geldi. Yapılan yangın söndürme çalışmaları ile ilgili olarak, Pozantı İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Nuri Dilek’ten bilgi aldı. Yangının söndürülmesi sonrası, soğutma çalışmaları başlatıldı. ( Haber: Gülsever Başaran)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER