1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

TÜMER: “OHAL, Başkanlığın ön uygulamasıdır”

TÜMER: “OHAL, Başkanlığın ön uygulamasıdır”
Bu haber 02 Nisan 2017 - 15:00 'de eklendi ve 897 views kez görüntülendi.

CHP Adana Milletvekili Pozantı’yı arşınladı.

TÜMER: “OHAL, Başkanlığın ön uygulamasıdır”

Referandumda artık geri sayım başladı. Siyasetçiler de çalışmalarını, temposunu artırdılar. Ev, ev, sokak, sokak, mahalle, mahalle, dolaşarak vatandaşı hem referandumla bilgilendiriyorlar, hem de kararlarını kendi partileri doğrultusunda vermeleri için maddeler hakkında açıklamalarda bulunuyorlar.

CHP Adana Milletvekillerinden Zülfikar İnönü Tümer geçtiğimiz hafta Perşembe günü Pozantı’ya geldi. İlçe Başkanı Şenol Eroğlu ve bir grup partili tarafından karşılandı. Tümer, ilk olarak, sandık kurullarında görev alacak olan partililerle ilgili olarak İlçe Başkanı Şenol Eroğlu’ndan bilgi aldı. Memnuniyetini dile getirdi.

Zülfikar İnönü Tümer, referandumla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“CHP olarak yurt genelinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşı bilinçlendiriyoruz. Referandum konusundaki maddeleri tek, tek açıklıyoruz. Sonucunun ülkeye nelere kaybettireceği konusunda görüş alışverişinde bulunuyoruz.

Gördüğümüz tablodan ve gelişmelerden vatandaşın, Cumhuriyetin ve özgür yaşamın devamına, çocuklarının geleceği açısından çok dikkatle düşündüklerini gözlemliyoruz.

Biz Milletvekili olarak, dokunulmazlığımızın da bize verdiği yetkiler çerçevesinde, vatandaşların söyleyemediğini bizzat konuşarak tereddütlü konumdaki yurttaşlarımızı daha net düşünmesini sağlıyoruz.

SİYASİ BİR SORUN DEĞİL

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer referandumun siyasi bir tercih olmayacağını ifade ederek şunları söyledi:

“ 16 Nisan oylamasına asla siyasi bir tercih olarak bakılmaması gerekir. Bu oylamanın sonucunda CHP’nin asla bir siyasi kazanımı olmayacaktır. Bu referandumda vatandaşlar, Cumhuriyetin geleceği ve özgürlüklerin devamı için oy kullanacaklardır. Bu da Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun temel fikirlerini oluşturmaktadır.”

OHAL ÖN UYGULAMDIR

CHP Adana Millet Vekili Zülfikar İnönü Tümer OHAL’e de değinerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu durumu hep birlikte izliyoruz. Neler yaşadığımızı görüyoruz. Bir sabah bakıyorsunuz ki, işinizden olmuşsunuz. Mallarınıza el konulmuş. Bir kamu kurumu bir başka fona devir edilmiş. Gidecek bir yargı organı kalmadı. Anayasa Mahkemesi’ne bile artık gidilemiyor. Çünkü, bu mahkeme de ‘bu davalara bakmıyorum’ diyerek, işin içinden sıyrıldı. Bize göre OHAL Başkanlığın uygulamasıdır. Vatandaşlarımızın da bu gelişmeleri aynı bizler gibi dikkatle izlediklerini, gün geçtikçe kararlarının daha da netleştiğini yaşıyor ve görüyoruz.”

Milletvekili Tümer, daha sonra partililerle görüşmeye devam etti. Ziyaretler yaparak referandum konusunda esnafı ve vatandaşları bilgilendirdi.

Haber: Tamer Ünal

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER