1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

“Türk basını daima önemini korumuştur”

“Türk basını daima önemini korumuştur”
Bu haber 26 Temmuz 2021 - 12:01 'de eklendi ve 547 views kez görüntülendi.

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle mesaj yayımladı.

“Ülkemizin, milletimizin yüksek menfaatlerinin kollanmasında Türk basını daima bizim için hayati derecede önemini korumuştur.”

“Pek çok sivil toplum örgütünün yanında birçok basın- yayın organının da yabancı kaynaklardan fonlanıyor olması, üzerinde durulması gereken milli güvenlik meselesidir.”

“Türk basınında yerli ve milli sesleri çoğaltacak bir hamleyi güçlü ve acil bir ihtiyaç olarak görüyoruz.”

“Demokratik rejimlerin sağlıklı ve şeffaf işleyişinin en önemli şartından biri de milli vicdanın, milli menfaatin sesi olabilen hür basındır.”

“Türk basını daima önemini korumuştur”

ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, basından sansürün kaldırılışının 113.  yıl dönümünde önemli mesajlar paylaştı.

AVCI’DAN 24 TEMMUZ MESAJI…

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle mesaj yayımlayan MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, “Ülkemizin, milletimizin yüksek menfaatlerinin kollanmasında Türk basını daima bizim için hayati derecede önemini korumuştur. Belirli bir kişi, zümre, beşeri akım veya siyasi görüş adına basın üzerinde kurulan baskı ve sıkı denetim hiçbir zaman kabul görmemiştir ama bu sahanın her zaman, her şart altında yerli ve milli kalabilmesi de önemlidir. Çünkü demokratik rejimlerin sağlıklı ve şeffaf işleyişinin en önemli şartından biri de milli vicdanın, milli menfaatin sesi olabilen hür basındır.” ifadesini kullandı.

“EN ÖNEMLİ MİLLİ GÜVENLİK MESELESİ”

Avcı şöyle devam etti:

“Bugün bu özelliklere sahip özlemini duyduğumuz yaygın basın organının sayısı maalesef bir elin parmakları kadar azdır. Basından sansürün kaldırılışını konuşurken pek çok sivil toplum örgütünün yanında birçok basın- yayın organının da yabancı kaynaklardan fonlanıyor olması üzerinde durulması gereken bir meseledir. Basının, sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerin ve benzeri oluşumların yabancı fonlardan beslenmesi, terör örgütleriyle ilişkileri, milli menfaatleri hedef almaları esasında en önemli milli güvenlik meselesidir.”

“MİLLİ SESLERİ ÇOĞALTACAK HAMLE ŞART”

Başkan Avcı “İfade etmek gerekir ki Türk basınında yerli ve milli sesleri çoğaltacak bir hamleyi güçlü ve acil bir ihtiyaç olarak görüyoruz. Basının ihtiyaçlarını gözetecek, maddi yönden güçlendirecek, gelir artırıcı alternatif kaynakların bulunması lazım geldiğine inanıyoruz. Diğer taraftan, kendisini ‘Türk basını’ içinde gören her kurumun, her yapının da mutlaka söz konusu ayrık otlarını ifşa etmeleri, dışlamaları, ilişkilerini kesmeleri, onların üzerinde ‘Mahalle baskısı’ kurmaları gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

“BASIN BAYRAMI-DAYANIŞMA GÜNÜ”

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı mesajını şu ifadelerle tamamladı:

“24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı -Dayanışma Günü- özetle bu duygu ve düşüncelerle idrak ediyoruz. Yalnız bırakılmaması gereken basını, vazgeçilmez değerde görüyoruz. Bu vesileyle; ülkemizin, milletimizin, şehrimizin gözü, kulağı ve sesi olan tüm basın emekçilerinin günlerini kutluyor, esenlikler diliyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER