1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

TÜRK GENÇLİĞİ ATA’SININ EMANETİ İLE COŞTU

TÜRK GENÇLİĞİ ATA’SININ  EMANETİ İLE COŞTU
Bu haber 23 Mayıs 2024 - 10:28 'de eklendi ve 169 views kez görüntülendi.

19 Mayıs Ruhuna  Alanlar Bile Dar Geldi.

TÜRK GENÇLİĞİ ATA’SININ  EMANETİ İLE COŞTU  

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ulusal Kurtuluş Savaşımız başlatmak üzere 19 Mayıs 1919’ da,  Samsun’a ayak basışının 105. Yıldönümü, tüm Yurtta olduğu gibi Pozantı’da da büyük bir coşku ve heyecan içerisinde kutlandı.

TÖREN

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı dolayısıyla, saat 09,30’da Atatürk Anıtına, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Zeybek iki eğitimci eşliğinde Ata’ya Çelenk sundu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası, buradaki tören sona erdi.

KATILIMCILAR

MHP Genel Merkezince Kızılcahamam da düzenlenen ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin de katıldığı istişare toplantısında  bulunması nedeni ile, Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan bu törende  yer alamadı. Kendisini Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyelerinden Fehmi Konuk Başkan Vekili olarak temsil etti. Bazı protokol mensupları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir kısım öğretmen ve öğrenci ede bu törende hazır bulundular.

ETKİNLİK ALANI

Kutlama törenin ikinci bölümü, Atatürk Kültür Merkezi önün de açık alanda kutlandı.

Pozantı Kaymakam Ekrem Güdek,  Belediye Başkan Yardımcısı  Fehmi Konuk, diğer protokol mensupları ile, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri de, buradaki  törende de  yerlerini aldılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrası başlayan etkinliklerde, Pozantı okullarındaki  eğitimciler  ve öğrencilerin, birlikte hazırladıkları birbirinden anlamlı, coşkulu, sportif ve müzikli sunum gösterileri,  büyük bir heyecan ve coşku yarattı.

Kalabalık bir vatandaş topluluğunun da katıldığı bu etkinlikte, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Türk Dili Edebiyatı Öğretmenlerinden Nevican Gündüz yaptı. Son derece mükemmel bir hitap tarzı ile yapılan bu konuşma da, katılımcılar tarafından takdirle karşılandı ve büyük alkış aldı.

Pozantı’nın çeşitli okullarındaki görevli öğretmenlerinden Şakir Yılmaz, Hacı Aytunç, Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Sefa Güçlü’nün koordineli bir program çerçevesinde hazırladıkları  gösteriler ve müzikli sunumda,  Atatürk’ün bu Vatanı emanet  ettiği gençlik  19 Mayıs ruhunu büyük bir onur ve güvenle yaşattılar.

Tören sonunda Pozantı İlçe Kaymakamı Ekrem Güdek,  Pozantı Belediye Başkan Yardımcısı Fehmi Konuk,  Pozantı İlçe Emniyet Müdürü Kahraman Özkeskin, İlçe Gençlik Spor Müdürlüğünce hazırlanan etkinliklerde, derece alanlara  kupa ve madalyalarını verdiler.

 Yaklaşık son dört yıl içerisinde kutlanan, en anlamlı ve coşkulu bir 19 Mayıs  Atatürk’ü  Anma ve Gençlik Spor Bayramı, gururlu ve mutlu bir şekilde sona erdi.

DİKKAT ÇEKTİ

Geçtiğimiz hafta Pazar gün kutlanan, Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramında  önemli bir eksiklik dikkatimizi çekti. Atatürk Anıtına çelenk koyma törenlerinde 15 Belediye Meclis Üyesinden sadece Mehmet Öner ve Mehmet Yücel hem Atatürk Anıtında, hem de Atatürk Kültür Merkezi önündeki  etkinlikte protokoldeki yerlerini aldılar. 

Kültür Merkezi önündeki törene ise Meclis Üyelerinden İsmail Ergin ise sonradan katılım sağladı. Diğer Belediye Meclis Üyelerinin bu tören ve etkinlik alanında yer almamış olmaları ise son derece dikkat çekerek, eleştiri konusu oldu.  ( Yorum Haber: Hayriye Eroğlu)  

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER