1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

TÜRKMEN ‘den küçük esnafa MECLİS DESTEĞİ

TÜRKMEN ‘den küçük esnafa  MECLİS DESTEĞİ
Bu haber 04 Haziran 2017 - 11:16 'de eklendi ve 1.063 views kez görüntülendi.

TÜRKMEN ‘den küçük esnafa

MECLİS DESTEĞİ

CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan TÜRKMEN, Pozantı Akçatekir Mahallesinde tek bir cadde üzerinde sekiz tane AVM ve süpermarket açılması ile bölgede yerleşik küçük esnafın haksız rekabet sonucu iflasın eşiğine gelmesi ve aynı mahallede yıllardır faaliyet gösteren esnaftan işyerini kapatanların sayısının günden güne artması nedeniyle yaşanan mağduriyeti Meclis gündemine taşıdı.

ESNAF VE SANATKARIN AYAKTA KALMASI HER GEÇEN GÜN DAHA DA ZORLAŞIYOR

Elif Doğan TÜRKMEN, Başbakan Binali YILDIRIM’ın cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verdiği soru önergesinde; “küçük esnaf ve sanatkarlarımızın bu zor rekabet koşullarında ayakta kalması her geçen gün zorlaşmakta ve bu durum sadece Akçatekir Mahallesi esnafını değil, Türkiye genelinde birçok esnafımızı mağdur etmektedir.” dedi.’NIN SEMT  A ADANA’NIN KÜLTÜRÜNÜ KORUMAYA İHTİYACI VAR

Adana’da, çiftçinin, esnafın, vatandaşın sesi Elif Doğan TÜRKMEN, “Adana’nın, kontrolsüz biçimde büyüyerek çoğalan AVM ve süpermarketlerden çok, mahalle ve semt kültürünü korumaya ihtiyacı vardır” dedi.
Elif Doğan TÜRKMEN, Başbakan’dan şu sorularının yanıtlarını istedi:
–    Akçatekir Mahallesinde geçimini esnaflıkla sağlayan kaç kişi vardır? Bu kişiler işyerlerinde kaç işçi çalıştırmaktadır?
–    Akçatekir Mahallesinde son bir yılda işyerini kapatan esnaf sayısı kaçtır?
–    Adana’da ve Pozantı’da kaç AVM vardır? Bunlardan kaç tanesi yabancı sermayelidir?
–    Aynı Mahallede sekiz tane AVM inşa edilmesine izin verilmesi öncesinde bölgede küçük esnafın yaşayacağı mağduriyet hakkında herhangi bir araştırma yapılmış mıdır?
–    Esnaf ve sanatkarımızın bu zor rekabet ortamında ayakta kalabilmeleri için tarafınızca alınmış tedbirler var mıdır?
–    Mahalle esnafını kepenk kapatma noktasına getiren AVM’lerin bilinçsizce çoğalarak büyümesini engellemek için tarafınızca alınmış tedbirler var mıdır?

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER