1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÜLKEMİZDE MEYDANLARDA POZANTI’DA KAPALI SPOR SALONUNDA KUTLANDI

ÜLKEMİZDE MEYDANLARDA POZANTI’DA KAPALI SPOR SALONUNDA KUTLANDI
Bu haber 23 Mayıs 2022 - 11:11 'de eklendi ve 389 views kez görüntülendi.

19 Mayıs Törenlerinde Dikkat Çeken İlk Uygulama

ÜLKEMİZDE MEYDANLARDA POZANTI’DA

KAPALI SPOR SALONUNDA KUTLANDI

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşını başlatmak üzere, Samsun’a çıkışı olan 19 Mayıs 1919’un 103. Yıl Dönümü, binlerce yurttaşımızın katılımıyla önce Anıtkabirde, Ülke genelinde ise meydanlarda büyük bir coşku ile kutlandı.

Akşam etkinliklerinde ise, çeşitli illerde yapılan konserlerle, gençler 19 Mayıs ruhunu ve coşkusunu, müzik eşliğinde kutladı.  Böylesi anlamlı ve Milli bir onur yıl dönümünün kutlanışında, Pozantı da bir ilk yaşandı. Pozantı Kaymakamı Hüseyin Aydın’nın Genelgesi ile, 19 Mayıs Etkinlikleri Kapalı Spor Salonunda, az katılımlı ve çok sade bir şekilde yapıldı.

NEDEN ?

Havaların yağışlı olacağı neden gösterilerek 19 Mayıs Ruhunun ve Coşkusunun, Kapalı Spor Salonuna sığdırılmış olmasına da, Pozantı’lılar bir anlam vermediler. Bahane olarak gösterilen yağmur sabahtan değil, Saat 11.20’de başladı. Buda, törenin bitiş saatine yakın bir zaman idi.

Atatürk Anıtına Çelengin konulduğu ve yağmur başlayış saatine kadar olan sürede ise, Pozantı’da hava günlük güneşlik  ve sıcaklıkta  24 derece idi.

Geçmiş yıllarda da yapılan ulusal etkinliklerde, zaman- zaman aniden bastıran yağmur, tören kutlamalarını engelleyememiş olup, etkinliklerin devamı aynı  coşku ve heyecan içerisinde, Atatürk Kültür Merkezine taşınarak, bu onur günlerimiz hiçbir aksamaya meydan verilmeden sonlandırılmış idi.

Pozantı’da 19 Mayıs kutlama törenlerinde yağmur dahi yağmur olsa idi, etkinliklere tören alanının hemen yanı başında bulunan, Kültür Merkezinde devam edilirdi.  Ancak böyle bir uygulama tercih edilmeyerek törenin tamamı kapalı spor salonunda yapıldı.   

TÖREN

19 Mayıs’ın 103. Yıl Dönümü olan 19 Mayıs 2022’de, tüm Türkiye de olduğu gibi Saat 09.30’da Atatürk Anıtına İlçe Gençlik ve Spor Müdürü tarafından Çelenk konuldu.  Bu törene, Pozantı Belediye Başkanının yanı sıra, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri de hazır bulundu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında tören sunucusu, kutlama programının Kapalı Spor Salonunda devam edeceğini anonsladı.

KATILMADIK

Bu Millet  ve Türk Gençliği bırakın yağmur ve karı, kurşunlardan ve top mermilerinden bile korkmaz. Bu Milli duygu ile de dedelerimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ve Kahraman Mehmetçiklerimizle birlikte, aç – susuz bir ortam içerisinde, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşını, Milli ve Dini inançlarımız verdiği azimle kazanarak, bu ülkeyi bizlere şahadetleri ve kanları pahasına önce vatan ve sonra da, Cumhuriyet olarak bizlere miras bıraktılar.

ANLAYAMADIK ?

Nedenini bir türlü anlayamadığımız, 19 Mayıs ruhu ve coşkusunun, Kapalı Spor Salonuna taşıma kararını, Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi ve Sahibi Tamer Ünal olarak, içimize sindiremediğimizden dolayı, Kapalı Spor Salonundaki yapılan etkinlere katılmayarak, tavrımızı ortaya koyduk. Pozantı Halkının da, anlamlandıramadığı  bu tavırla ilgili olarak kararı verenleri ve uygulayanları kendi  düşünceleriyle baş- başa bırakıyoruz.  Şunun mutlaka bilinmesi gerekir.

Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk İlke ve Devrimleri Yüce Milletimizin Türk Gençliğinin, azimli kararı ve yıl dönümü kutlamaları ile, sonsuza kadar devam edecek, hiçbir güç ve uygulama bu milli duruşumuzu engelleyemeyecektir. ( Yorum Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER