1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ULU ÇINAR KESİLMEDİ.

ULU ÇINAR KESİLMEDİ.
Bu haber 09 Nisan 2017 - 14:54 'de eklendi ve 1.091 views kez görüntülendi.

 

ULU ÇINAR KESİLMEDİ.

Gazetemiz  karşı çıktı, Esnaf destek verdi.

Bir zamanlar Pozantı dağlarının karlı tepeleri, yemyeşil, ormanları, şırıl, şırıl, akan, gürül, gürül çağlayan derelerinin yanı sıra, demir yolu kenarındaki ve ilçe içeresindeki ulu çınarları, uzun kavakları ile adeta bir tablo gibi idi.
Ancak, zaman geçtikçe iki ayaklı orman kurtlarının önlenemeyen hırsları, her geçen yıl giderek dağların kelleşmesine, yeşilin yerini insanı ürperten kahverenginin tonları ve kıraç dağların tepeleri almaya başladı.
İçeresinde bulunan asırlık çınarların, testerenin acımasızlığıyla birer, birer, kelleleri kesildi, kocaman gövdeleri toprağa yatarak hayatları sona erdi.
Bu ağaç katliamının en son örneklerini ise demir yolu sinyalizasyon çalışmalarının yanı sıra, elektrifikasyon sistemine geçilecek olması nedeni ile, Karaisalı Bucağı ile Pozantı İstasyonları arasındaki ağaç kesimi ile yaşadık.
Geçtiğimiz yıllarda bu kesimin demir yolu güzergahını her iki tarafından da normali aşan ölçüler içiresinde kesim yapıldığını kamuoyuyla paylaşmıştık.
Yetkililerden ise bir açıklama gelmemişti.
Aynı şekilde Pozantı Tren İstasyonu’nun Adana girişinde yer alan ulu çınarlar da bu bağlamda yine acımasız kesimin kurbanı olmuşlardı.
İlçenin bir diğer simgesi olan ve yol boyunca, yeşilin çeşitli tonlarını yolcuların göz zevki olarak paylaştığı upuzun kavaklar da artık nadiren görülüyor.
İşte Pozantı her gecen yıl yok olan yeşilsiz lige mahkum etmekte olan ağaç kesimine karşı gazete olarak karşı çıktık. Esnaf da bize destek verince nerede ise asırlık halde bulunan bir ulu çınarın da kesimini de el birliği ile önlemiş oldu.
Geçtiğimiz hafta 29 Mart 2017 Çarşamba günü, Pozantı Belediyesi Zabıta ekiplerinin Hal Binası’nın karşısında bulunan, Karadeniz Fırını’nın odun istiflediği alanın kenarında bulunan ulu çınarın köklerinin bir ev sahibinin şikayeti üzerine kesileceğini öğrendik. Gazete olarak bu kesime şiddetle tepki koyduk. Civarda yeşil olarak tek bu ulu çınarın kaldığını, kesilmesinin ise hiç bir düşünce ile bağdaşamayacağını zabıta ekiplerine bildirdik.
Bu kararlı tutumumuz karşısında görevlilerden bazıları ise budama işlemini yapacaklarını ulu çınara zarar vermeyeceklerini belirttiler. Biz dalına bile dokunulmaması konusunda tepkilerimizi devam ettirdik. Bu arada gelişmeleri izleyen hal binası esnafı da bizim bu haklı tepkimize katkı koyarak büyük destek verdiler.
Konuyu Pozantı Belediye Başkanı Sami Baysal’a ilettik. Aldığımız cevap ise “BENİM BÖYLE BİR OLAYDAN HABERİM YOK” şeklinde oldu. Hassasiyetimize teşekkür etti, ve derhal kesimi durduracağını belirtti. Yapılan telefon görüşmeleri sonrası ulu çınarın kesilmemesi konusunda görüş birliğine varıldı. Zabıta ekipleri budama dahi yapamayarak ayrıldılar. Dolayısıyla da ulu çınarın kurtarılmasında gazeteci esnaf işbirliği son buldu. Toplumun yeşile, doğaya ve tabiata karşı gösterdiği bu duyarlılıkta çevre koruma konusunda bilinçlenmenin de her geçen gün arttığının takdir edilen bir örneği oldu.

Haber Tamer ÜNAL

Foto: Hayriye Eroğlu

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER