1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÜNİVERSİTE TAMAM “SIRA YURTTA”

ÜNİVERSİTE TAMAM  “SIRA YURTTA”
Bu haber 18 Eylül 2017 - 12:10 'de eklendi ve 1.220 views kez görüntülendi.

ÜNİVERSİTE TAMAM

SIRA YURTTA

Pozantı, Güney Doğu, Güney ve Ak Denizi İç Anadolu’ya bağlayan, Demir Yolu başta olmak üzere, Otoban ve D/ 750 Karayolu ile BOTAŞ Petrol Boru hattı üzerinde bulunan çok önemli bir yerleşim merkezidir.

Yüz yıllar öncesinin tarihi İpek yolu üzerinde bulunan, doğal güzellikleri ve su kaynakları ile stratejik konumunu devam ettirmekte olan Pozantı kent görünümü açısından da her geçen gün yükselen binaları ile, artık kalıcı olarak, tercih edilmeye başlanan çok önemli bir yerleşim merkezi haline geliyor.

UZUN İNCE BİR YOL

Aşık Veysel’in en güzel dizelerinden birisi olan, “ UZUN İNCE BİR YOLDAYIM. GİDİYORUM GÜNDÜZ GECE” deyimi sanki Pozantı Meslek Yüksek Okulunu bu günlere kadar ki , olan hikayesi ile birebir benzerlik gösteriyor.

zaman, zaman, bitiş noktasına gelen, zaman, zaman ise gelişmesi ile umutların yeşerdiği Pozantı Meslek Yüksek Okulunun başlangıç öyküsü sekiz yıl öncesine dayanıyor.

İKİ BÖLÜM TEK BİNA

Yıl 2009. Pozantı’ya kalıcı hizmetler veren, ancak kişisel hataları ile, bu olumlu katkılarını başarı hanesine yazdıramayan dönemin Kaymakamı Bülent Karacan’nın eseri olan, Pozantı Meslek Yüksek Okulu önce tek binada iki bölüm halinde davullu zurnalı büyük bir heyecan içerisinde açılışı yapılarak öğretime başlamış oldu.

GELİŞMELER

İlçe Merkezin de bulunan Jandarmanın yeni binasına taşınmasına sonrası boşalttığı binanın tadilatı yapılarak Pozantı Meslek Yüksek Okuluna iki bölüm daha kazandırılarak. Turzim – Otelcilik, Bağ- Bahçe Organik Tarım, Muhasebe ve Bitkisel ve Hayvancılık üretiminden oluşan dört ayrı branşta yaklaşık 200 öğrenciye iki ayrı bina da kapılarını açmış oldu.

TENGİR ‘İN UĞRAŞI

Pozantı Zafer Mahallesi Şehit Esat Körkün Sokak üzerinde bulunan ve FETO yurdu olarak yaptırılan, 5 katlı binasına , 15 Temmuz Hain darbe sonrası el konularak önce Hazineye sonrada Çukurova Üniversitesine devir yapılarak Yüksek Okulun tek binada çağdaş ve kaliteli eğitim vermesi yolunda çok önemli bir adım atılmış oldu. Mevcut Kaymakam Taner Tengir’in bu konuda verdiği uğraşta kamu oyunda takdirle karşılanan bir hareket oldu.

Kaymakam Tengir, dört bölümden oluşan ve iki ayrı binada hizmet veren, Meslek Yüksek Okulunu öncelikle tek binada toplanması girişmelerinde, Çukurova Üniversitesine yaptığı ziyarette Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arısoy ve bazı Sivil Toplum Örgütü Temsilcilerini de alarak bu konunun hassasiyetini dile getirerek sorunun çözümünde büyük bir başarı sağlamıştır.

GERİLEYİŞ.

Pozantı Meslek Yüksek Okulunun, dersliklerinin halledilmiş olmasına karşın ERKEK ve KIZ Öğrenciler için, YURT SORUNU aşılması mümkün olmayan engel olmaya sürdürdü.

Öğrencilerin kendi imkanları ile kiraladıkları evlerde zaman, zaman, yangın çıkması, bunun da kamuoyunda duyulması, gerek öğrenciler ve gerekse de velileri tarafından, tepki ile karşılanmış, Yurdu olmayan bir yüksek okula olan talepte tercihte her geçen gün giderek düşmeye devam etmiştir.

YAZDIK

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak, yayın sorumluluğumuzun bilinci ile eksiği hissedilen her konuya çözüm arayışı içiresinde olduğumuz gibi Meslek Yüksek Okulunun YURT SORUNUN halledilemeyişi ve bunun sonucu olarak da bu eğitim yavaşının gelecek yıllarda öğrencisizlik nedeni ile, kapanma durumu ile karşı karşıya kalacağını kamu oyuyla paylaşmaya devam ettik.

MUTLU GELİŞME

Hain FETO’ terör örgütünün 15 Temmuz kalkışması sonrası başlayan gelişmelerdeki en önemlilerinden birisi de bu örgütün yurt ve okullarının devletin tasarrufu altında önce hazineye sonra da konumlarına göre üniversitelere ve Milli Eğitime devri ile oldu.

İlçemiz Zafer Mahallesi Şehit Esat Körkün Sokak üzerinde bulunan 5 Katlı yurt binasının Pozantı Meslek Yüksek Okulu haline getirilmesi için, Çukurova Üniversitesine devri bu eğitim yuvasının devamı için, umutlarında yeşermesini sağladı. Yeni öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala Meslek Yüksek Okulu Akademik kadrosunun başlattığı heyecanlı çalışmalar artık sonuçlanmak üzere, hummalı bir çalışmanın yapıldığı okul artık gün sayıyor. Bu heyecana öğrenciler de şimdiden kendisini kaptırmış durumda, görünen o ki, bu öğretim yılı Meslek Yüksek Okulunda aynı zamanda mutlu bir başlangıcın miladı olacak.   Ve bu olumlu tablo da görünen iki fiziki eksikliğin tamamlanması da Belediye ye düşüyor.

YOL AÇILMALI ULAŞIM SAĞLANMALI

Meslek Yüksek Okulunun görünen ve acil olarak çözümlenmesi gereken kısa yol ve ulaşım sorunu Belediyenin harekete geçmesine bağlı

Okul bahçesinin hemen altından, açılması beklenen imarlı yolun Demirci sitesi yanından ana yola bağlanması sonrası öğrencilerin geliş gidişleri de de büyük kolaylık sağlayacaktır. yanı sıra Hastane ve AKÇATUR dolmuşlarının da bu yol aracılığı ile Yüksek Okul öğrencilerini taşıyacak olması da yine olumlu bir gelişme olacaktır.

SIRA YURTTA

Meslek Yüksek Okulunun en önemli eksikliklerinden birisi olan, ve öğrencilerin tercih etmemelerinin en büyük nedeni ise YURT SORUNUDUR.

Geçmiş yıllardan beri, devam etmekte olan ve yeterli öğrenci sayısına ulaşılamaması nedeni ile Kredi ve Yurtlar Kurumunca İlçeye YURT Yapılamayışının önündeki bürokratik engeller hala aşılamaz konumda olmayı sürdürüyor.

Bu konudaki tek olumlu gelişme ise, yine yurt olarak yapılan ve kaba inşattı bitmiş durumdaki binanın yurt olarak hizmete sokulmasıdır.

Milli Mücadelenin kalesi Pozantı Gazetesi olarak önerimiz odur ki yurt amaçlı olarak yapılmış bulunan ve halen boş durumdaki Köse Cafe altındaki bu binanın Kredi ve Yurtlar Kurumunun da desteği ile tadilatının yaptırılıp eksiklileri tamamlanarak Yüksek Okul öğrencilerine yurt olarak tahsisi çok önemli bir sorunu da kökünden halletmiş olacaktır.

Böylece, öğrenciler de demirci sitesinin yanından açılacak olan kısa yoldanYurttan okullarına gidiş geliş yapa bileceklerdir.Bu gelişmeler sonrası, Pozantı Meslek Yüksek Okulu gelecek yıllarda en fazla tercih edilen bir eğitim yuvası olurken bu mutlu gelişmeye katkı koyan yöneticilerde görevlerini yapmanın huzuru içerisinde olacaklardır.

ÖZEL HABER  Hayriye EROĞLU

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER