1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

ÜZÜMDE MARKA “ POZANTI KARASI”

ÜZÜMDE MARKA “ POZANTI KARASI”
Bu haber 26 Mart 2017 - 14:55 'de eklendi ve 1.407 views kez görüntülendi.

SÖZLÜ’den Elma, Kiraz, Çilek, Ceviz, Domates, Çiçek ve Su’dan sonra…

ÜZÜMDE MARKA “ POZANTI KARASI”

Bütün Şehir yasası uyarınca harita da kendi bölgesi olarak belirtilen tüm yerleşim yerlerinin Su, Kanalizasyon, Ulaşımın ana unsuru olan yol, Mezarlık ve hepsinden daha ötesi ekonomik kalkınmasında en önemli bölüm olan tarım ve ziraat konusundaki yatırımlarda   tek yetkili ve söz sahibi olan, Büyükşehir Belediyeleri vatandaş odaklı hizmetlerde çok büyük mücadeleler vermek zorunda kalıyorlar.

2014 yılı yerel seçimlerinde Adana’nın Tufanbeyli’nin en ücra mahallesinden Pozantı’nın Dağdibi, Karakışlakçı, Çamlıbel, gibi bu büyük haritanın içeresinde yer alan yerleşim yerlerine yapılamayan, hizmetleri getirme sözü veren ve kendisine zaman tanınmasını isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kırsal kesimlere olan, yatırım hizmetlerinde çok büyük ve uzun adımlar atmaya devam ediyor.

Son iki yılda, Pozantı’daki Karakışlakçı, Aşçıbekirli, ve Kamışlı’da çok önemli yerleşim yerlerindeki üreticiyi ÇİLEK’le tanıştırarak yetiştirme ve hasadı konusunda kendilerine her türlü desteği veren Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün ekonomik endeksli olarak, verdiği sözler arasında yer alan meyveciliğe, tarım ve zirai ürünlerin yetiştirilmesine verdiği destekle devam ediyor.

BOY ATAN FİDANLAR.

Başkan Hüseyin Sözlü 2014 Yılı seçimleri sonrası Büyükşehir Belediyesi bünyesine dahil edilen İl Özel İdaresinin çok önemli bir birimi olan Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığındaki tecrübeli bürokratları büyük bir moral motivasyonu içerisine sokarak kendilerinin hizmet konusunda sınırsız olanaklar tanınacağını. Kırsal kesimlerdeki vatandaşlar için, en önemli ekonomik model olan uygulanabilir ve gelir getirici tarım, zirai ve meyvecilik çalışmalarının yaygınlaştırılmasına büyük destekler verdi.

Bu kuruluşun tecrübeli üst yöneticisi Memeli Güven ve yine üst yönetim de yer alan Zehra Durak ve bağlı ekiplerinin projelerine Başkan Hüseyin Sözlü tarafından “ DERHAL BAŞLAYIN” talimatı kendilerini de yüreklendirdi.

Yayın periyodiğimiz içiresinde yer alan Pozantı ve Köylerinde önceki iki yılda yapılan, çalışmaları kamuoyuyla paylaşmıştık.Geçtiğimiz hafta yine Büyükşehrin Kırsal kesime yönelik meyve fidanı dağıtımının ikinci yılı yaşandı.Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Memili Güven, Üst düzey yönetici Zehra Durak, Pozantı Belediye Başkanı Sami Baysal, İlçenin Boğaz Mahallerini Hüseyin Sözlü’nün ekonomik getirisi büyük olacak olan, yeni bir hamlesinin adımlarını birlikte attılar.

Amerikan menşeili üzüm çubuğunu yine Amerikan asması ile aşılayarak, üzümde yeni bir marka olacak olan “ POZANTI KARASI” asma çubuklarının dağıtımı Fındıklı’dan başlayarak diğer köylere doğru uzatıldı.Üzüm konusunda bugüne kadar, bir markaya ve kaliteli üretime sahip olamayan bağlardaki üzümleri pekmez ve azda olsa pazarlarda tezgahlara sunan Pozantı’lılar Başkan Hüseyin Sözlü’nün gayretleri ve verdiği sözler ile Türkiye’de “ POZANTI SUYUN” dan sonra yine ilçenin adını markalaştıracak olan “ POZANTI KARASI” adlı üzüm asmalarını toprakla buluşturmaya başladı.

Genetik araştırmalar ve deneyler sonrası marka haline gelecek olan, ve hasadında zamanla adı Ülke sınırlarını aşacak olan, “ Pozantı Karası” üzümde Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı ekibinin bir armağanı olarak İlçenin ekonomisine büyük bir katkı sağlayacak olan önemli bir gelir kaynağı olacaktır.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü eğitim hayatını Erzurum Atatürk Üniversitesinden Ziraat Mühendisi olarak tamamlaması sonrası kırsal kesimlerdeki yerleşim yerlinde yaşayanların üretimde kalkınma modelini çok iyi bilmesi nedeni ile Adana haritasında yer alan en uzak yerleşim yerlerinde de başlattığı toprağa dayalı ekonomik model her gecen gün üreticinin yüzünü güldürmekte ekonomisini canlandırmakta bu olumlu gelişmelerde başkan Sözlü’yü hizmet konusunda çok daha fazla heyecanlandırmaktadır.

 

Haber: Tamer ÜNAL

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER