1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

VALİ DEMİRTAŞ POZANTI DA

VALİ DEMİRTAŞ POZANTI DA
Bu haber 31 Temmuz 2017 - 10:56 'de eklendi ve 1.305 views kez görüntülendi.

2016 YILINDA ÇIKARILAN GENELGEYİ UYGULUYOR.

VALİ DEMİRTAŞ POZANTI DA

Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın, en sık ziyaret ettiği ilçelerin başında, POZANTI geliyor.Demirtaş’ın bu üçüncü ziyareti olup, Kaymakam Taner Tengir’in makam odasında, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Taner Ünal’a yaptığı açıklamada, bu tür ziyaretlerin, 2016 yılında çıkarılan genelge doğrultusunda, Muhtarlar, Sivil Toplum Örgütleri ve Vatandaşlarla, açık alanlarda birebir görüşme ve sorunların yerinde tespiti için, Pozantı’ya geldik.

Sonrasındaki ziyaretlerimiz, Belediye Çay Bahçesinde, yukarıda belirttiğimiz şekilde devam edecek. Toplumun her kesimi ile Görüş alışverişinde bulunacağız Dedi.

Bekleme sırasında, Belediye Çay Bahçesinde kendisini bekleyen Muhtarlarla, ayak üstü sohbet ettik. Kendilerini fotoğrafladık. Yaklaşık yarım saat sonrada, Vali Demirtaş’ geldi. Muhtarlar ve kendisini bekleyen diğerleri, Çay bahçesi girişinde karşıladılar.

Vali Demirtaş, Çay bahçesinde hazırlanan toplantı düzenine oturmadan önce, vatandaşlarla da merhabalaştı. Beraberinde, İlçe Kaymakamı Taner Tengir, Pozantı Belediye Başkanı Mahmut Sami Baysal, Garnizon Komutanı Teğmen Mehmet Durdanış’ın yanı sıra, muhtarlar başta olmak üzere, Kamu Kurum ve Sivil toplum Örgütleri temsilcilerinin katılımı ile, başlattığı “ SORUNLARIN TESPİTİ” toplantısı hayli renkli geçti.

Adana Valisi Demirtaş yaptığı konuşmada, bu tür toplantıların, 2016 yılında yayınlanan bir genelge gereğince düzenlendiğini, Muhtarlar, Sivil Toplum Örgütleri ve vatandaşlara açık olarak yapılması gerektiğinin, belirtildiğini ifade ederek, şu görüşlere yer verdi:

“ Pozantı’nın iklimi tarıma çok uygun. Bu nedenle, Devlet Su İşleri Bölge Müdürüne talimat vererek, ÇAKIT Nehri çevresinde, yeni tarım alanları yaratılması için, gerekli incelemelere başlamasını istedim. Pozantı, ikilimi doğası ve diğer tabii güzelliklerinin yanı sıra, otobanın, devlet karayolunun, tren yolu üçlüsünün, geçtiği bir güzergah üzerinde olması dolayısıyla da, stratejik bir konuma sahiptir.

Bu bakımdan yaşadığınız ilçenin değerini bilin. Ben, şimdi burada sizleri dinleyerek, sorunları not alacağım. Çözümü konusunda da gayret göstereceğim” diyerek, soru -cevap şeklinde yapılan konuşmalardan, notlar almaya başladı.

BELEDİYELERE YÜKLEDİLER.

Pozantı da, yayın hayatında 19. Yılına giren bir gazetenin sahibi olarak, İlçenin sorunlarını, tabi ki bizde çok iyi biliyoruz. Pek çoğu, asgari üç dönemdir muhtarlık yapanların, yıllardır çözme uğraşı verdikleri sorunları, Vali Mahmut Demirtaş’a sunarken, muhatap olarak, Büyükşehri ve Pozantı Belediyesini göstermeleri idi.

Kendileri zaten, yıllardır bu sorunların çözümlenmesi için, geçmiş dönemlerde İl Özel İdaresinin Kapsını aşındırmışlardı. Ancak çözüm sağlayamamışlardı.ilk söz alan ise, KAYYIM olarak Belediye Meclis üyesi olan, Pozantı Muhtarlar Derneği ve Zafer Mahallesi Muhtarı Mehmet Bölge oldu.

Klasik hoş geldiniz sunumu sonrası, öyle dişe dokunur bir hizmet eksiliğini dile getiremedi.Dağdibi Muhtarız Refik Günay ise, yıllardır çözümlenemeyen Afet Evlerinin taşınması isteğini dile getirdi.

Artık, bir daha muhtar adayı olmayacağını zaman, zaman dile getiren, Kamışlı Mahallesi Muhtarı Mehmet Öner ise, Körkün Çayının etrafının, Kamışlı Boğazına yakışır bir şekilde, piknik alanları ile düzenlenerek tercih cazip hale getirilmesini söyledi. En önemli konu olan, Körkün çayı üzerine yapılmak istenin HES Projesini ise hiç dile getirmedi.

Klasik konuşma yapan bir başka isim ise, Aşçıbekirli Muhtarı Bünyamin Ortaköylü oldu. Büyükşehri hedef alarak, sulama kanallarının yapılmadığını, bu konuda Büyükşehirde sıkıntı olduğunu dile getirdi.

Bazı muhtarlar ise sulama ve içme suyu şebekelerinin yetersizliğini, yollarının asfaltlanmadığını, köylerine sosyal tesis istediklerini ifada ederek, Büyükşehir ve Pozantı Belediyesine serzenişte bulundular.

Biz, Vali Demirtaş’ın bu ziyaretinde, Pozantı ve Boğaz mahallelerinin sorunlarının, dile getirildiği toplantı da, başkaca önemli konular yer almadı.Yanı sıra, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Aytekin ile, S.S. Pozantı Motorlu Taşıyıcılar ve Kamyoncular Kooperatifinin Başkanlarının isteklerini, 8. Sayfamızda ayrıca değerlendirdik.

Muhtarlara, Sivil Toplum Örgütlerine ve Halka açık,   Belediye Çay Bahçesinde düzenlenen ve konuşmaların mikrofon aracılığı ile, vatandaşlara da duyurulan bu toplantı da, Vali Demirtaş’ın korumalarınca, sürekli olarak basının ikaz edilmesi, “Bir Kaç Kare Fotoğraf Alın. Sonrası, “BASINA KAPALI”, şeklindeki, ikazlarını anlamakta zorlandık. Ama üzerinde de durmadık. Biz, kamuoyunu bilgilendirme adına, haber çalışmalarımızı sürdürmeye devam ettik.

Haber Tamer Ünal

Foto Hayriye Eroğlu

 

 

 

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER