1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

VALİ ELBAN POZANTI’YA GELDİ.

VALİ ELBAN POZANTI’YA GELDİ.
Bu haber 27 Aralık 2021 - 10:11 'de eklendi ve 533 views kez görüntülendi.

VALİ ELBAN POZANTI’YA GELDİ.

Adana Valisi Süleyman Elban, geçtiğimiz hafta içerisinde, beraberinde Adana İl Jandarma Komutanı Albay  Taşkın Keleş ile birlikte, Pozantı’ya geldi. Kendisini, Kaymakam  Hüseyin Aydın, Belediye Başkanı Mustafa Çay, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Nuri Dilek, İlçe Emniyet Müdürü Komiser Cem Doğanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız, karşıladılar.

Vali Elban, Pozantı Kaymakamı Hüseyin Aydın’ı, göreve atanması dolayısıyla tebrik etti.

 Vali Elban ilk olarak, Türkan Akün Çok Programlı Anadolu Lisesini ziyaret etti. Robotik kodlama sınıfı,  elektrik sınıfı ve okul kütüphanesini gezdi. Devamında Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın, yapmış olduğu çalışmaları yerinde inceledi. Belemedik Butik Otel ve Bungolov Evleri, ürün paketleme tesisini  ve Akçatekir Yaşam Parkını ziyaret etti. Yapılanları

beğendiğini söyledi. Ve Pozantı’dan ayrıldı.

BEKLENTİLER

Adana Valisi Süleyman Eblan’ının, Pozantı’ya yaptığı bu ziyareti, haber olarak okurlarımızla paylaşıyoruz. Ancak, Pozantı’da  çözüm bekleyen, bazı diğer sorun ve kuruluşlar vardır.

HASTANE

Bunun başında, Pozantı 80. Yıl Devlet Hastanesi gelmektedir. Bu sağlık kuruluşu, Pozantı Halkına, yeterli  hizmetini verememektedir. Çok önemli hayati önem arz eden, bazı teknik sağlık cihazlarının yanı sıra, yeterli hekim kadrosuna da sahip değildir.

YÜKSEK OKUL

Bir diğer önemli konu ise, Pozantı Meslek Yüksek Okuludur. Bu okulun yıllardır eksikliği hissedilen  yurt olmayışı dolayısıyla,  öğrencinin sayısının giderek azaldığı, bu eğitim yuvasının, kız öğrenci misafirhanesi sorununu, Adana Büyükşehir Belediyesi çözdü.

Ancak erkek öğrenciler için, yurt sorunu devam etmesi nedeni ile de, Yüksek okul öğrencilerinin, Pozantı’yı tercih konusundaki tereddütleri ve olumsuz kararları devam etmekte olup, bu da öğrenci sayısını büyük ölücüde etkilemektedir.  

TOPLU TAŞIMA

Bir başka önemli sorun ise,  Pozantı’da toplu ulaşım sorunudur. Pozantı Belediyesinin  asli görevi olmasına rağmen, bir türlü  çözmediği  bu sorun nedeni ile, öğrenciler ilçenin girişinde ve çıkışında bulunan  iki ayrı okula,  sabahın karanlığında ve kışın ayazında, gidip gelmekte büyük zorluk çekmektedirler. Velilerinin, ekonomik durumu iyi  olan öğrenciler, özel servisler aracılığı ile, okullarına gidiş- geliş yapmaktadırlar.

 Yüksek Okula ise,  belediye toplu ulaşım aracı tahsis etmediği için öğrenciler, buraya gidiş -geliş yaparken, özel taşıma araçlarına  ücret ödemektedirler.  

Yine bir başka sorun ise,  merkeze bağlı bulanan Gökbez okuludur.  Gazetemizin yayınları  sonrası, Gökbez okulunda  ana okulu ve  1. Sınıf  öğrencileri öğretime başlamıştır. Diğer sınıf öğrencileri  ise, yine  merkezdeki okullarına, gidiş- geliş yapabilmek için, yine özel taşıma araçlarına ücret ödemektedirler. Pozantı Esnafı da, yurt genelinde olduğu gibi, ekonomik şartlar dolayısıyla, sıkıntı içerisindedir.  

GAZETECİLİK ANLAYIŞI

Pozantı Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı ve 5 Ağustos Gazetesinin Künyesinde Adı İmtiyaz Sahibi olarak yazılı bulunan Yunus Aytekin, Adana Valisi  Süleyman Elban’ının  Pozantı’ya  yaptığı ziyarette,   Başkanlığını yaptığı esnafın sorunları ile ilgili olarak, her hangi bir sunumda bulunmamış olup,  esnafların sorunlarıyla ilgili olarak da gazetesinde de, en küçük bir habere dahi yer vermemiştir. O kendi, gazetecilik anlayışı olup, bizi de bağlamaz.

İNANIYORUZ

Milli Mücadelenin Kalesi Pozantı Gazetesi olarak,  halkın hakkının takipçisi ve toplumun sorunlarına karşı gösterdiğimiz  yayın hassasiyetinden dolayı, bu olumsuzlukları kamuoyuyla paylaşırken, çalışmalarıyla büyük takdir toplayan, Adana Valisi Sayın Süleyman Elban’nın, yukarıdaki yazdığımız sorunlara da, çözüm getireceğine inanıyor  ve bu olumlu gelişmeleri de, gazetemiz arıcılığı ile de, kamuoyuyla paylaşacağımızı duyuruyoruz. Yanı sıra, Sayın Adana Valisinin  Pozantı’ya yapacağı bir diğer ziyarette ise, Boğaz Mahallelerine giderek muhtarlarla görüşüp, sorunlarına çözüm getireceğine inanıyoruz. ( Yorum Haber: Tamer Ünal)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER