1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

VELİLER BASTIRDI, YETKİLİLER “TAMAM” DEDİ.

VELİLER BASTIRDI, YETKİLİLER “TAMAM” DEDİ.
Bu haber 30 Nisan 2018 - 8:47 'de eklendi ve 1.348 views kez görüntülendi.

EYLEM HOCA ADI GİBİ

ÖĞRETMENLİRİMİZE EMANET

23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının, büyük bir coşku ile geçmesi yolunda, büyük özveri gösteren, Baş Öğretmen Atatürk’ün, Öğretmenlerimizle ilgili olarak söylediği, çok veciz bir söylemi olan, “ Muallimler, Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır” şeklindeki konuşması, Öğretmenlerimizin geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştirmelerine de bağlı olacağını ifade etmiş idi.

UYUMSUZLUKLAR

23 Nisan törenlerindeki bazı uyumsuzluklar, coşkuyu etkileyemedi. Müziklerin büyük bir bölümü, miniklerin dans gösterileri ile, hiç bağdaşmadı. tezat teşkil etti.Ülkemizin, o kadar çok, Milli ve Yöresel oyunları bulanmasına rağmen, neden Kafkas dansı tercih edildi? Onu da anlayamadık.Yanı sıra, aynı hareketlerin tekrarlandığı, yaklaşık 15 dakika süren Jimnastik gösterisinde, bir yürüyüş marşı olan Mehter Marşının, değişik bir uygulamasının, devamlı ve aynı bölümle çalınmasının ise, gösteriyi yapan gençleri, hiç de etkilemediğini gördük.Yine, miniklerin gösterilerinin en heyecanlı yerlerinde ise, fon müziğinin aniden kesilerek, gösterilerin sonlandırıldığını belirten, tarz ise, öğrenci velileri tarafın dan da, tenkit edildi.Öğrenci Velilerinin ise, çocuklarının resimlerini çekebilmek için, gösteri alanını adeta işgal edercesine doldurmaları, hem düzeni bozdu. Hem de geri de kalan vatandaşların, gösterileri izlemesini engelledi. Bunun en önemli yanı ise, vatandaşlarımızın Atatürk’e olan, sevgilerinin coşkusu idi.

VELİLER BASTIRDI, YETKİLİLER “TAMAM” DEDİ.

23 Nisan Programının hazırlanışında, kulağımıza gelen bazı dedikodularında gerçek olduğunu, tören alanında öğrenmiş olduk. Kaymakam Taner Tengir ve Milli Eğitim Müdürü Hüdaverdi Yıldız’ın, baş sorumlu olduğu programda, Atatürk İlkokulu, Ana Sınıfı öğrencilerinin hazırladığı ve buram, buram Atatürk kokan gösterilerinin, yukarıdaki ikili tarafından, etkinliklerde yer almayacağının, belirtilmesi üzerine, veliler topluca harekete geçerek, Pozantı Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Arısoy’a yaptıkları müracaat ve Arısoy’un bu olumsuzluğa el koyarak, yetkilileri uyarması sonrası, gösterinin yapılmasını sağlaması konusundaki tavrı da, büyük takdir topladı.

EYLEM HOCA, ADI GİBİ

Atatürk İlkokulu, Ana Sınıfı Öğrencilerinin, bu muhteşem programını, büyük bir başarı ile gerçekleştiren, Programdan çıkarılmasına rağmen, tören alanında kendilerine gösteri imkanı tanınan, Eylem Hoca ve Öğrencilerinin, heyecanlı ve coşkulu tavırları, velilerin ve izleyicilerin büyük takdirini topladı. Bir, 23 Nisan törenleri, böylesi coşku ve heyecanla sona erdi. Şimdi bütün dikkatler, 19 Mayıs 1919’un yıl dönümü törenlerindeki, coşkunun hangi ölçüde olacağı, merakla beklenmeye başlandı.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER