1xbet betist supertotobet
Pozantı Gazetesi
webmaster forum

VİRÜS TOPLANTISINDAN “ÇİLEK MÜJDESİ” ÇIKTI

VİRÜS TOPLANTISINDAN  “ÇİLEK MÜJDESİ” ÇIKTI
Bu haber 06 Nisan 2020 - 11:20 'de eklendi ve 697 views kez görüntülendi.

Gazetemiz Kamuoyu Oluşturdu.“KARALAR ve EROĞLU” Sevindirdi.

VİRÜS TOPLANTISINDAN “ÇİLEK MÜJDESİ” ÇIKTI

Adana Büyükşehir Belediyesinin, kırsalda ekonomik kalkınmanın öncülüğünü yaptığı, ziraat ve tarım desteği, üreticilere önemli bir avantaj olarak yansımaktadır. Bin- bir emekle, tarlalarını ekim ve dikime hazırlayan, ziraat ve tarım üreticileri, bu yıl Corono Virüsünün etkisi altında kalacaklardı.  

Geçtiğimiz hafta içerisinde, Adana Büyükşehir Belediyesince yapılan bir açıklama da, Corona Virüsü nedeni ile, bu yıl Çilek fidesi dağıtımının yapılamayacağı kararı, bu yolla geçimini sağlayanlar üzerinde “ ŞOK” etkisi yaratmıştı. Bu beklenmedik olumsuzluk, hareketliliği de beraberinde getirdi.

SESİ OLDUK

Yörenin ekonomik,  sosyal, kültürel ve siyasi konularında, çözüm ve önerileri ile, daima yol gösterici ve yetkililere de yayınları ile yardımcı olan, Gazetemiz Milli Mücadelenin Kalesi  Pozantı Gazetes,i bu defada Çilek Üreticilerinin sesi oldu.

YETKİN GAZETEMİZDE

Karakışlakçı Mahallesi Muhtarı Harun Yetkin, gazetemizi ziyaret ederek, Çilek Fidesi dağıtımının yapılamayacak olmasının, yaratacağı büyük ekonomik sıkıntıları dile getiren  açıklamasının yayınlanmasının yankıları, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a kadar ulaştı.

MÜJDELİ  HABER

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, geçtiğimiz hafta içerisinde Corona Virüsü  ile  ilgili, alınacak tedbir ve kararlarla ilgili olarak,  Partisinin İlçe Başkanları ile, bir toplantı yaptı.

Bu toplantının sonunda, CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, Muhtar Harun Yetkin’nin Gazetemizde yayınlanan, çilek fidesi yapılmayacağına ilişkin haberimizi,  ekonomik boyutları ile birlikte Başkan Zeydan Karalar’a sundu.  

İHALE HAZIRLIĞI

Olayın ciddiyetini, gazetemiz haberi ile de  bizzat gören,  Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığına  talimat vererek, biran önce çilek fidesi ihalesi açılması yönündeki kararını bildirdi.

İlgili Daire Başkanı  Hasan Deda Büyüköztürk ile, Yardımıcısı Zehra Durak, çalışmaları anında başlattılar. Üreticilere de, müjdeli haberi verdiler.  2020 Mayıs ayı içerisinde, dağıtımı başlayacak olan, Çilek Fidesinden Pozantı’ya 600 Bin adetinin tahsis edileceği, üreticilerin bu sene  bununla yetinmeleri gerektiği belirtilerek, kendilerinden anlayış beklediklerini de, ifade ettiler.   

EROĞLU: “ TALEP ALIYOR”

 Çilek Fidesi dağıtılacağı haberinin netleşmesi sonrası, CHP Pozantı İlçe  Başkanı Şenol Eroğlu,  hemen harekete geçti. SMS ve Sanal ortam aracılığı ile başlattığı duyurularda,  Çilek üreticilerinden  asgari rakamlarda, fide  talep başvurularını almaya başladı. 600 Bin adet fide başvurusunun  tamamlanması sonrası, bunlar   isim- isim Kırsal Kalkınma Dairesi  yetkililerine iletilecek.  

SEVİNÇ YARATTI

Çilek Fidesi dağıtımı ile ilgili olarak, alınan kararlar ve yapılacak olan çalışmaların, kısa sürede duyulması Pozantı kırsalında, büyük sevinç yarattı. Çiftçiler, tarlalarını dikime hazırlama çalışmalarına hız verdiler. Dağıtımın gerçekleştirilecek olmasına, öncülük eden Karakışlakçı Mahallesi Muhtarı Harun Yetkin,  Çilek üreticiler adına yaptığı açıklama ile,  Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar başta olmak üzere, CHP Pozantı İlçe Başkanı Şenol Eroğlu, Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Hasan Deda  Büyüköztürk, Yardımcısı Zehra Durak’a  ile,   konuyu  gündem yaparak, çözümüne öncülük eden Gazetemize ve emeği geçen herkese  teşekkür etti. ( Özel Haber: Hayriye Eroğlu)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER